Kunstutstilling i galleriet på Hemmingstad Kultursenter.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 28. August 2020.

Aashild Ristesund er første utstiller på Hemmingstad denne høsten.
Vi gleder oss over at ting nå begynner å falle på plass og at senteret så smått kommer igang igjen. Utstillingene på huset blir sett av ganske mange, rett og slett fordi galleriet er så lett synlig fra hovedinngangen. Men stadig flere tar turen ene og alene for utstillingene, og en matbit i kafeen.
© 2020 Hemmingstad Kultursenter

Gratulerer med dagen Norge!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 17. Mai 2020.


© 2020 Hemmingstad Kultursenter

Hemmingstad Kultursenter er stengt intil videre!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 4. Mai 2020.

Huset er stengt intil videre på grunn av COVID19. Det vites ennå ikke når og hvordan huset kan tas i bruk igjen, men vi håper det kan skje så snart som mulig.
Covid-19
© 2020 Hemmingstad Kultursenter

Premiere på "Hets".

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 31. Mars 2019.

Det kan være vanskelig for mange å stå i alt presset om å prestere og å se ut som idealene i tida.
Så har vi vært på ennå en premiere i Boal forumteater for ungdom. Denne teaterformen skal skape dialog og endring hos dem som ser på. Men de som er skuespillere her erfarer også veldig mye av denne metoden. Det var faktisk hele poenget for mannen som skapte denne formen for teater, Augusto Boal fra Brasil. Niels Petter Solberg som setter i scene disse stykkene hos oss har fått kunnskapen sin fra nettopp Augusto Boal som var grunnleggeren av "De undertryktes teater". Men nok om det. Jeg skal ikke røpe for mye av innholdet i stykket, bare at aktørene formiddler innholdet på en fremragende måte. Og som alltid ellers har Solberg funnet aktuelle tema som fortellingen dreier seg om. Hadde jeg bare hatt en terning... Det er ivertfall 7 fulle hus som skal se dette de neste dagene. Lykke til med fortsettelsen!
© 2019 Hemmingstad Kultursenter

Kulturnatt 2018 - Kom å se magikeren DAVIDO!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 18. Oktober 2018.

Davido er underholdningsartist og multikunstner med en utrolig mengde talenter. Tidsskriftet Kulturnytt omtalte Davido tidligere som "vår lokale David Copperfield". A-Magasinet portrett-intervjuet Davido under tittelen "Duenes Herre". Davido har vært alt fra kretsmester i stavsprang til Norgesmester i Pizzaspising i kjendisklassen.
Magikeren DAVIDO
Som eneste norske magiker har Davido to ganger vunnet 1.pris i FISM - trylle-kunstnernes "verdensmesterskap" - og er blitt belønnet med en rekke prestisjefylte utmerkelser for fingerferdighet, originalitet og scenemagi. Han har vært artist på heltid siden 1985 og opptrer over hele landet med sine populære forestillinger. Han har skrevet "Davidos Tryllebok", holder tryllekurs og er stadig konsulent for revyer, teater-oppsetninger, reklame-filmer og for andre artister som innlemmer magiske effekter i sine show. Hemmingstad Kultursenter kl. 17
© 2018 Hemmingstad Kultursenter

Kulturnatt 2018 - Hemmingstad Kultursenter

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 18. Oktober 2018.

Her på Hemmingstad åpner vi Kulturnatt 2018 kl. 14 med "Askeladden og trollbarna", en noe strippet forestilling. Kl. 15 blir det eksotisk magedans. Kl. 17 kommer den berømte magikeren DAVIDO og helt til slutt får vi en ny gruppe med ennå mere magedans.
Magedans
Fra ca. 15:30 og til trylleshowet med DAVIDO kl. 17:00 vil vi ha musikk og tegnekrok for ungene. mens de voksne kan boltre seg i herlighetene på Biografen Cafe.
© 2018 Hemmingstad Kultursenter

«Askeladden & Trollbarna»

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 30. September 2018.

Brosteinsteateret i samarbeid med Hemmingstad Kultursenter presenterer familieforestillingen «Askeladden & Trollbarna» med premiere 30. oktober 2018.
«Askeladden & Trollb
Esther og Olivia er på vei over fjellet får å delta på den nasjonale tupperware kongressen i Bø, men går av på feil busstopp. Der treffer de en mystisk kvinne som leder dem inn til en liten landsbygd innerst inne i skogen bakom fjellet. De møter barn og andre karakterer som på rart vis kan forveksles med kjente eventyrfigurer. Folkene i bygda sliter med trollbarna som plager dem om natten, og når det stadig forsvinner barn fra landsbygda må alle trø til for løse mysteriet. Gjennom humor og spenning blir vi med på en reise med overraskelser og fargerike kostymer til rytmen av musikk og dans. Brosteinsteateret ved Hemmingstad Kultursenter har produsert familieforestillinger siden 2002 og gjennom mange år kombinert humor og lokal tilhørighet i oppskriften. På scenen møter vi: Krister Pedersen, Kristoffer Lien, Lisa Lien, Thea Solstrand. Betzy Nilssen, Benjamin Haukås, Lina Nygård, Hanne Salvesen, Kitty Nilssen, Kenneth Legård Friis, Gro Olsen, Kathrine Nilsen, Nora Myklebust Eriksen, Tore Lothe Eriksen, Camilla Nordby, Olivia Nordby,Synniva Zahl Tangen, Iselin Eriksen, Harald Johan Lothe Eriksen, Justyna Stopa. Regi/manus:Niels Petter Solberg Koreografi:Junhild Synnevåg Scenografi:Aud Sigrid Flesland Lys/lyd:Tobias Fylkesnes Hovland Inspisient:Jolamaria Solstrand Kostymeassistent:Jorunn Jacobsen Forestillinger: Premiere Tirsdag 30/10 kl.18, Onsdag 31/19 kl.18, Fredag 2/11 kl.18, Lørdag 3/11 kl.14 & 16, Søndag 4/11 kl.16, Tirsdag 6/11 kl. 18, Onsdag 7/11 kl.18, Fredag 9/11 kl.18, Lørdag 10/11 kl.14 & 16 Billettpris kr. 200,- (inkludert 1 porsjon grøt m/saft som serveres i Biografen Cafe etter forestillingen) Billettsalget ved Obs Kiosken Amanda Storsenter, Haugesund Hovedsponsor: Haugesund Sparebank
© 2018 Hemmingstad Kultursenter

Torbjørn Isdahl er månedens utstiller i september

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 1. September 2018.

Torbjørn Isdahl er født i Haugesund i 1972 og er oppvokst her. Senere har han bodd på Østlandet. Han driver med snekkerarbeid, og eiendom, men har også mange hobbyer. Nå er han aktuell med kunstutstilling her hos oss.
Vinter Skøyter
På skolen studerte han på restaurant-kokk linjen. Torbjørn gikk på kunst kurs for 20 år siden hos Berit Tjøsvoll. Jeg har alltid vært opptatt av kunst, men begynte med maleri i 20-årene. Som tema liker han mye mennesker og at det er liv i bildene. Som teknikk liker han mye lys, og han er opptatt av skygger. Folk flest legger merke til at han alltid har ett stort perspektiv på kunsten. Han begynte å male kunst grovere med tykkere strøk og mindre detaljer, nå prøver han å finpusse detaljer og kan godt bruke 6 måneder på ett maleri. Torbjørn er inspirert av impresjonistene Renoir, Monet, Degas, Manet. Også de gamle nederlandske malerne, Rembrandt, og norske som J.C Dahl. Han har planer om å ha flere utstillinger i framtiden. Kontakt: Telefon: 41 12 30 38 Email: ti-eiendom@live.no
© 2018 Hemmingstad Kultursenter

Garkhedkar Abhijit Indisk kustner på Hemmingstad

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 16. August 2018.

Denne utstillingen henger veldig kort tid, så vil du se, må du skynde deg!
Garkhedkar Abhijit
Garkhedkar Abhijit er en selvlært kunstner som skaper skisser og malerier på fritiden. Han utvikler seg som kunstner ved å prøve forskjellige medier og uttrykk. Abhijit er fulltidsleder som Instrumentasjonsingeniør og på fritiden utvikler kunstkarrieren. Han har vært i stand til å forfølge sin interesse for kunstverdenen; og begynte å investere mer tid og energi i denne fra 2015. Han var glad i å tegne helt siden skoledagene, og teknisk tegning som ingeniør lærte ham mye om visualisering, dimensjonal analyse, perspektiv og utarbeidelse. Det er videoer på Internett om dette. Abhijit har ikke formell kunstutdanning utover noen verksteder. Han startet med blyant skisser, skyggemetoder og etterhånden har han prøvd blekkpenn, fargepennener, myke pasteller, akvareller og akryl for å utvide porteføljen. Abhijit prøver å oppnå balanse mellom realistisk og impresjonistisk stil. Han liker å tegne arkitektoniske former og stilleben hovedsakelig. Motiver med kontrast av lys og skygger er spesielt av interesse for Abhijit. Garkhedkar Abhijit er født og oppvokst i Mumbai i India. Har vært ansatt i nesten 8 år der, etter fullført bachelorgrad i ingeniørfag. Nylig flyttet han til Norge for å jobbe i et ingeniørfirma. Han håper samlerne av hans kunst vil oppdage hans glede og erfaring gjennom maleriene, og at hans malerier gir mening hvor enn de kommer til å henge.
© 2018 Hemmingstad Kultursenter

”ONE HEART” - utstilling

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 1. Juni 2018.

Alle har ett hjerte, men det kan både inneholde og utstråle så mangt. Utstillingen åpnes fredag 8. juni kl. 18:00.
”ONE HEART”
Birgitte Lie er utdannet dekoratør og markedsøkonom. Hun er er opptatt av hjerteformen i naturen og bruker den på sin spesielle måte i denne utstillingen. Teknikk: Foto m/penn Tidligere utstillinger: 2005 Kulturnatt Gamle Slakthuset 2009 Stegaberg Grendahus 2016 Salgsutstilling for Sykehusklovnene Festiviteten
© 2018 Hemmingstad Kultursenter

Sommerskole i revy og teater.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 3. Mai 2018.

Ungdom fra 13-18 år har en unik sjanse til å være med som skuespiller på en spennende uke med teater og revy fra 23.-27. juli 2018 ved Hemmingstad Kultursenter.
Sommerskole i revy o
Over 1 uke får du en enkel introduksjon i skuespillerteknikk, dans og sang. Det hele avsluttes med en mini revy med humor og musikk. Vi øver på hverdagene fra kl.1100-1700 på Hemmingstad Kultursenter. Det er ingen forutsetning at du skal ha spilt revy eller teater før. Ta med deg godt humør og vær villig til å slippe deg løs i en morsom uke med regissør Niels Petter Solberg ved Hemmingstad Kultursenter i Haugesund. Maks antall deltagere: 16 stk. De som allerede har meldt seg på trenger ikke ta kontakt på nytt :-) Kursavgift. Kr. 1 000,- (ikke inkludert mat) Påmelding innen 1. juni 2018 ved å sende oss en email på innboks, eller: nielspe@online.no / niels.petter.solberg@haugesund.kommune.no Velkommen! :-)
© 2018 Hemmingstad Kultursenter

A-men konsert på Hemmingstad Kultursenter

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 11. April 2018.

© 2018 Hemmingstad Kultursenter

Ray Larsen gir konsert hos oss på søndag!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 20. Mars 2018.

Mannen med hele 22 album bak seg er på Hemmingstad Kultursenter søndag 25. mars.
Rey Larsen
Nå kan du altså kombinere konsert og søndagsmiddag på en og samme plass. Vi her på Hemmingstad Kultursenter vil nå forsøke å dra i gang noe mer kulturelle innslag her i helgene. Vi begynner nå med Rey Larsen som først og fremst vil bidra med innhold fra sitt hittil siste album. Håper du blir med!
© 2018 Hemmingstad Kultursenter

Søndag 8. april kommer "a-men" til Hemmingstad Kultursenter.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 20. Mars 2018.

A-men er andre lag ut i vår nye satsing på litt kulturell føde på en søndag.
A-men er ikke fullt så relegiøst som man skulle tro. Men budskapet som Jostein Jansen og Egil Karlsen har å komme med er likevel viktig nok! Disse 2 karene har litt av vert å fortelle oss og har nå pakket mye av livets erfaringer inn i sang og musikk som de mer enn gjerne deler med så mange som mulig av oss. De begynner kl. 14, og det er mulig å spise middag enten før eller etter konserten. Gi dem den oppmerksomheten de fortjener!
© 2018 Hemmingstad Kultursenter

Barnas Superlørdag!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 20. Mars 2018.

Lørdag 7. april er det igjen klart for Barnas Superlørdag. Og det som er nytt denne gangen er at billetten kan brukes på alle arrangørsteder. Dere betaler altså bare en gang!
Barnas Superlørdag er nå blitt en tradisjon og finner sted den første lørdagen etter påske hvert eneste år. Her på Hemmingstad åpner vi dørene kl. 11:30, og fra den tid er det mange forskjellige aktiviteter helt til vi stenger igjen kl. 16:00. Og rosinen i pølsa er jo "Klovnen Knut" som kommer med nye ablegøyer.
© 2018 Hemmingstad Kultursenter

UKM lokalmønstring for Haugesund

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 22. Februar 2018.

Lokalmønstring for Haugesund går av stabelen lørdag 10. Mars kl. 14:00 og fristen for å melde seg på er 5. mars kl. 23, så nå må du ikke vente lenger!
Ønsker du å skape noe, møte likesinnede og utvikle talentet ditt? UKM er en møteplass for ungdom og kultur, der vi skaper noe sammen. Her kan du vise frem det du brenner for, eller hjelpe andre å bli sett. I UKM er alle kulturelle uttrykk velkomne, enten det er sang, fotokunst, cosplay eller moderne dans. Vi er her for å gi deg muligheten til å drive med det som interesserer deg! Kanskje oppdager du også noe nytt? Hos oss kan du være den du vil.
 1. UKM er for alle mellom 13 og 20 år.
 2. For grupper må mer enn halvparten være mellom 13 og 20 år.
 3. Du kan melde på alt som kan vises frem på en scene eller i en utstilling.
 4. Mange steder kan du delta som arrangør, konferansier eller mediadeltaker.
 5. .
Start påmelding her!
© 2018 Hemmingstad Kultursenter

Polsk Juleteater på Hemmingstad

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 5. Desember 2017.


© 2017 Hemmingstad Kultursenter

Aladdin og Pyramidens Mysterium

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 7. September 2017.


© 2017 Hemmingstad Kultursenter

Ungdom på Hemmingstad

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 3. August 2017.


© 2017 Hemmingstad Kultursenter

Biografen Cafe åpner 7. august kl. 11:00

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 2. August 2017.

Hemmingstad Kultursenter og Biografen Cafe har hatt feriestengt i juli, men mandag 7. august er ferien over også for Biografen Cafe.
© 2017 Hemmingstad Kultursenter

Hemmingstad HELL! Videoblogg av Martin Mentzoni

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 20. Mai 2017.

Knallbra opplegg på en strålende forsommer fredag på Hemmingstad Kultursenter. Denne videoen er publisert av og handler mest om Martin Mentzoni, men det kommer mer etterhvert!

© 2017 Hemmingstad Kultursenter

Barnas Superhelg 2017 - Hemmingstad Kultursenter

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 28. Mars 2017.


© 2017 Hemmingstad Kultursenter

Polsk dukketeater til Hemmingstad

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 15. Mars 2017.


© 2017 Hemmingstad Kultursenter

Godt Nytt ÅR!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 31. Desember 2016.

Vi på Hemmingstad og Skåredalen Kultursenter vil med dette ønske alle brukere, kunder og kolleger et riktig Godt Nytt År.
Kultursenteret er i full drift igjen fra 2. januar 2017.
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Ny utstilling

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 8. Desember 2016.

Gerd Gudmundsen f 1962 er fra Haugesund. Tegning har vært en hobby i mange år, i 2010 begynte hun med Akrylmaling. Hun har tidligere arbeidet med aquarell, rose og porselens maling. Motivene hennes er fra reiser i Grekenland men også fra Haugesund og Karmøy. Maleriene er detaljrike med naturtro farger, noe som kjennetegner hennes bilder. Utstillinger: Totalen Kaffebar, Haugesund 2013 Diverse resepsjoner 2014 Tore Vidar Olsen f 1962 er fra Haugesund og har Akrylmaling som hobby. Bildene er malt med oljemaling frem til juni 2015. Etter Akrylmalings kurs hos Brian Wallace i juni 2015 har han gått over til å male med Akryl. Motivene er varierende med motiver fra Haugesund med omegn i dag til Norrøn inspirerte motiver fra Avaldsnes men også andre motiver. Bildene er malt i perioden 2010 og fram til i dag. Utstillinger: 2014 Hemmingstad Kultursenter under Kulturnatt. 2015 Utstilling for bedriftskunstforeningen Statoil Nord-Rogaland. 2016 5. - 30. januar utstilling på Hemmingstad Kultursenter. 2016 21. - 23. oktober Karmsundutstillingen
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Premieren på "Askepott Galla" gjennomført med stor stil!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 2. November 2016.

Askepott Galla
1. november var det klart for slottsball på Hemmingstad Kultursenter. Anledningen var kongen og dronningens ønske om å finne en prinsesse til prinsen. I løpet av forestillingen kommer vi bokstavelig talt nesten under huden på enkelte av karakterene. Nesten sjokkerende! Forestillingen gikk av stabelen i storsalen som nettopp har fått nytt lydanlegg, så det ble premiere på dette også. Vi er veldig fornøyde med resultatet av denne investeringen også.

© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Svetlana Kozi er ny utstiller i oktober.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 3. Oktober 2016.

Svetlana Kozi er født og oppvokst i Tallin, Estland og har bodd i Haugesund de siste 5 årene. Hun har utdannelse og lang erfaring innen skjønnhet og velvære, men har også interesse for kunst.
Svetlana Kozi - Spac
Svetlana har 11 års erfaring med akryl- og oljemaling. Hun bruker forskjellige teknikker og legger mye sjel, tanker og glede i arbeidsprosessen med bildene sine. Motivene er fra sjøen, blomster, natur, engler eller abstrakt. Noen bilder blir solgt i butikker, andre - til venner eller på nett.
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Brosteinsteateret presenterer den nye musikalen: ”Askepott-Galla”

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 22. September 2016.

Forestillingen har premiere tirsdag 1. november 2016 på Hemmingstad Kultursenter i Haugesund.
Askepott
Historien om ”Askepott” er jo kjent for mange, både barn og voksne. Brosteinsteateret presenterer en ny versjon, en musikal, med ny musikk og manus med humoristisk tilsnitt. Askepotts verden virkeliggjort gjennom humor, spenning og drama. Flotte kostymer og kulisser er en del av Brosteinsteaterets tradisjon som med dette feirer sin femtende juleforestilling siden etableringen høsten 2002. Så Brosteinsteateret feirer dette som en gallaforestilling med ekstra humor og glamour. På scenen 20 barn, ungdom og voksne i det fargerike rollegalleriet. I tillegg kommer 8 personer som også bak scenen med kulisser, kostymer og mye annet. Etter forestillingen serveres grøt og saft i Biografen Cafe. Datoer for forestillingene: Tirs. 1/11 kl. 18, Onsdag 2/11 kl 18, Fredag 4/11 kl. 18, Lør. 5/11 kl. 14 & 16, Søn. 6/11 kl. 14 (utsolgt) & 16, Tirs. 8/11 kl.18, Ons.9/11 kl.18, Fre.11/11 kl.18, Lør.12/11 kl. 14 & 16 (utsolgt) Forestillingen varer 1 time, aldersgrense 5 år og oppover. Grøtservering etter forestillingen. Billettsalget starter 1. august 2016. På scenen møter du: Marion Zahl, Max Bjørgen Berning, Kathrine Nilsen, Marianne Kvale, Carmen Finsal, Sunniva Zahl Tangen, Tina Sjursen, Hanne Salvesen, Celina Staupe Lotsberg, Vebjørn Waage Husby, Victor Ionesco Rørtveit, Mailinn Hovland Seeberg, Iselin Eriksen, Synnøve Gabrielsen, Gro Olsen, Betzy Nilssen, Krister Pedersen, Benjamin Eriksen, Kitty Nilssen, Nora Myklabust, Magnus Tofte, Lilly Ane Birkeland Jakobsen. Regi/Manus: Niels Petter Solberg, Scenografi: Lovise Strandvik Eriksen/Thomas V.Eriksen, Sceneteppet: Aud Sigrid Flesland. Koreografi: Junnhild Synnevåg, Lys: Stanley Skeie, Lyd: Jan Helge Naley, Scenemester: Mia Gabrielsen, assistent: Anne Beth Horsfjord. Billettsalg: Biografen Cafe v/Hemmingstad Kultursenter tlf.52734905 eller Obs Kiosken Amanda Storsenter. Billettpris kr. 160,- inkluderer 1 porsjon grøtservering med saft etter forestillingen
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Gøy med vannballonger på Play i kveld.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 16. September 2016.


© 2016 Hemmingstad Kultursenter

«Interesni Teatrik» tilbake til Hemmingstad Kultursenter

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 12. September 2016.

3. desember kommer «Interesni Teatrik» tilbake til Hemmingstad Kultursenter med forestillingen «Operasjon Antarktis».

«Operasjon Antarktis» er en ny forestilling, og for ordens skyld får vi medgi at bilde ikke stammer fra det aktuelle stykket, men fra en forestilling det samme teateret hadde her hos oss i 2015. Det er etterhvert en ganske stor gruppe russisktalende som er bosatt i vårt distrikt. Det er derfor veldig kjekt at vi kan bistå med kulturformidling også på russisk.
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Urpremiere på "En å snakke med" av og med Tobias Aksdal

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 11. September 2016.

Et viktig tema blir visualisert av Tobias Aksdal i dette denne forestillingen.

Ganske modig, godt beskrevet og godt fremført! Det er vel stikkordene jeg sitter igjen med etter å ha sett forestillingen. Tobias viser oss en virkelighet som mange kan kjenne seg igjen i. Men hva gjør vi, og hva kan vi gjøre? Gjennom forestillingen blir vi invitert til en samtale om innholdet i stykket. Viktig, spesielt når vi nettopp kunne lese i avisa at det i 2016 begås mer enn et selvmord i uka i Helse Fonna sitt område.
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Jorunn A Storm og Målfrid Toft er månedens utstillere.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 3. September 2016.

I September har vi gleden av å presentere 2 lokale kunstnere i galleriet her på Hemmingstad, Jorunn A Storm fra Karmøy og Målfrid Toft fra Sveio. Utstillingen åpner lørdag 3. september kl. 14.

Jorunn A Storm

Jorunn A Storm har malt i hele sitt voksne liv. Tidligere arbeidet hun mye med oljemaling, men har nå gått over til å male akvareller og bilder i akryl/monotypier. Hun lager også giclee-trykk. Jorunn har deltatt på en rekke kurs med kjente norske og utenlandske kunstnere. Hun har produsert del av dekoren i et filmsett i filmen ”Mennesker i solen” Maipo Film AS. Premiere i mars 2011, har hatt flere separatutstillinger og deltatt i en rekke kollektive utstillinger.

Målfrid Toft

Målfrid Toft har malt i en rekke år og har sin grunnutdanning fra Statens lærerskole i forming i året 1990-91. Hun har vært på kurs med en rekke anerkjente kunstnere, blant andre Aleksander Tokarev, Bernhard Østebø, Brian Wallace, Erlend Grøstad med flere. Hun har vært med på en rekke utstillinger. Hun arbeider med forskjellige teknikker som maling i akryl, akvarell, ulike typer trykk, blant annet gelliprint (geletrykk), arbeid på datamaskin og kombinasjoner av enkelte av teknikkene, (multimedia). Målfrid har med seg ca 30 bilder til utstillingen, halvparten A3 format, resten er mindre.
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Tre jenter fra Vormedal vant filmkappløpet

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 21. August 2016.

Maren Jondal Thorsen, Elida Jondal Thorsen og Marie Breistein trakk det lengste strå og vant filmkappløpet under filmfestivalen.

Tre filmteam tok utfordringen med å lage en skrekkfilm på 24 timer. To filmer ble levert innen fristen på søndag. Filmene ble vurdert av en særdeles kompetent jury bestående av: kinosjef og Skrekkfest general Øystein Simonsen (Tysværtunet kulturhus), filmmentor Helge Kallevik (Hemmingstad Kultursenter), filmskaper og musiker Pål Jackman og talentutvikler Jon Garcia dePresno (Filmkraft Rogaland). Etter at filmene var bedømt av juryen ble begge filmene grundig analysert av Pål Jackman som gav deltakerne grundig og god tilbakemelding på arbeidene. Her vil jeg gi arrangøren ekstra ros for opplegget. Sikkert svært nyttig for talentene å få såpass kompetent tilbakemelding. Hovedpremien for beste bidrag er visning av filmen under kommende Skrekkfest som går av stabelen ved Tysværtunet kulturhus 28. og 29 oktober. I tillegg vanket et gavekort fra Foto Erik. Bidraget som ikke nådde helt opp var laget av: Jan Helge Naley og Fredrik Skauge. Her deltok også Helene Naley og Bente Samuelsen som skuespillere.
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Ferie stengt ved Hemmingstad Kultursenter

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 10. Juli 2016.

Sist uke ble avsluttet med finale i Musikkappløpet som ble en kjempestor suksess for avdelingen. Nå avholder vi fellesferie! Huset blir igjen betjent på dagtid fra og med 1. august
Biografen Cafe holder også stengt i samme periode. Det veldig positive er at Hemmingstad Kultursenter får en ansiktsløftning i løpet av sommeren. I løpet av Musikkappløpet ble det produsert en dokumentarfilm og en "behind the scenes" versjon om opplegget. Disse filmene vil bli presentert i slutten av august eller tidlig i september. Du vil finne dem her på Hemmingstad.no.
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Haugesund Musikkappløp

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 4. Juli 2016.


Husker du 10-åringen Vicky fra Sveio som var i finalen i MGP Jr. i 2012? Nå er Ruth Victoria Rømyhr blitt 14 år, og denne uken deltar hun på Musikkappløpet på Hemmingstad Kultursenter. I studio framførte hun sin egen låt «Left behind». Det var Victor Ionescu Rørtveit som hadde idèen til Musikkappløpet, og denne uka lager deltakerne ny musikk som de framfører på konsert fredag der det kåres en vinner.
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Hurra for sommeren!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 11. Mai 2016.

Vi har et aldeles nydelig sommervær for tiden. Da er det ekstra koselig på vår terrasse med en god kaffe, lunch eller middag ute.
Bildet er tatt 10. mai 2016 og huset er fullt både ute og inne.
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

UKM 2016

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 11. Mai 2016.


© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Barnas Superhelg - Ansiktsmaling

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Mandag den 4. April 2016.

Jarle Waage i full gang med maling av et tillitsfullt ansikt!
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Barnas Superhelg på Hemmingstad

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 3. April 2016.

Barnas Superhelg ble en kjempefin dag til å være inne i! Vi hadde rigget oss til med et fullstappet program, og ungene må ha likt programmet, for det endte i et fullstappet hus også - helt fra begynnelse til slutt. Klikk på bildet for å se mange flere!
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Barnas Superhelg - Billetter i salg nå!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 30. Mars 2016.

Billetter til Barnas Superhelg på Hemmingstad Kultursenter er i salg nå i ekspedisjonen på Hemmingstad eller i Biografen Cafe! Voksne kr. 50 barn kr. 30. Kun kontant!

Klokkeslett

Program

11:00

Dørene åpner.

11:00-16:00

Såpeboblemorro, åpen kafe, barnedisco, ansiktsmaling og tegnekrok.

12:00-16:00

Musikk og eventyrstund. (hver time)

11:00-16:00

Filmworkshop for barn med green screen.

11:30

Herr Alfredsen – fortellerkonsert (30min)

12:30

Herr Alfredsen – fortellerkonsert (30min)

15:00

Bibbi har bursdag – teaterforestilling (30min)

16:00

Bibbi har bursdag – teaterforestilling (30min)

© 2016 Hemmingstad Kultursenter

«LonelyPlanet»

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 3. Mars 2016.

Boals Forumteater for Ungdom presenterer i samarbeid med Hemmingstad Kultursenter forestillingen «LonelyPlanet» hvor tema er ensomhet hos barn/ungdom. Premiere søndag 6. mars 2016 kl 18.
Boals Forumteater for Ungdom har gjennom 14 år presentert ulike forestillinger med tema som angår barn og ungdoms hverdag. Avisoverskrifter som «1 av 3 barn og unge har slitt med ensomhet» setter lys på en hverdag som dessverre angår mange. Forestillingen «LonelyPlanet» omhandler en ung jente hvor ensomheten har ført henne inn i en isolert tilværelse. Familie og venner legger ikke merke til signalene som er begynt å endre jentas hverdag, og i enkelte tilfeller velger å se bort. Mekanismen rundt tema «ensomhet» kan være større enn vi tror. Ensomhet kan føre til mange negative tanker: at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Noen kan bruke timer, dager og netter på å plage seg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel. Oppdager vi problemet rundt ensomhet tidlig kan vi med større sikkerhet forebygge skadene. Vi ønsker gjennom forumteatermetoden å finne vendepunkt som kan gi et bedre utfall enn det som historien viser og gi makt til tanker som styrker selvfølelsen. På scenen møter publikum engasjerte aktører fra alle aldersgrupper. Teatergruppen har mottatt en rekke priser for sitt arbeid. Regi og manus ved teaterpedagog Niels Petter Solberg. Premiere søndag 6. mars 2016 kl. 1800. Billetter kan kjøpes en halv time før forestillingen. Bill. Pris kr. 100,- Skoleforestilling mandag 7. mars kl. 0830, 10, 12 og 13 Utsolgt Skoleforestilling tirsdag 8. mars kl. 18 Utsolgt Varighet: 1 time
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Fartein Valen

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 8. Februar 2016.

Klassisk rebell

«Aldri har vel en revolusjonsmann sett fredeligere og mer beskjeden ut end Fartein Valen, og dog er han som komponist en rødglødende revolusjonær.» Ulrik Mørk, Nationen (1931) Fartein Valen var en musikalsk revolusjonær. Han brøt med tradisjonene på en radikal måte. Som menneske var han genert, men som musiker var han ikke beskjeden. Han snudde opp ned på hva som var ”rett”. Edvard Grieg var giganten på starten av 1900-tallet. Når vi hører musikken hans, forstår vi at det kreves stort mot av en norsk komponist å bryte med dette idealet. Valen gjorde nettopp det, fordi han ønsket å skape sin eigen stil og ikke kopiere andre. Han brøt med idealet som ble skapt på slutten av 1800-talet og som har preget oss i alle år senere. Et vesentlig element her, er opphevelsen av skille mellom dissonanser og konsonanser. Valen blir sidestilt med ledende europeiske komponister på samme tid. Noe av det geniale med Valens musikk er at han evner å være forankret i røttene, samtidig som han bryter med dem. Det er egentlig ei umulig oppgave. Valen er kjennetegnet av lange melodilinjer, polyfoni og han benytter musikalske former på samme måte som komponister før han. Men han makter samtidig å skape noe helt nytt i musikken. I det ligger en vesentlig del av Valens mesterskap. Fartein Valen

Festivalprogram 2016

Festivalprogrammet ligger nå ute på våre nettsider. Du finner det på farteinvalen.no/program Det er med stor grad av stolthet vi viser dette programmet, og vi oppfordrer dere til å sette av datoene. Vi minner om at med Festivalpass kommer du inn på alle konsertene!
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Play fritidsklubb har åpnet ny ungdomskafe

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 5. Februar 2016.


Grand Opening av PLAY ungdomskafe fredag 5. februar. Unge fra hele distriktet bidrog til å gjøre denne kvelden til noe spesielt enten som publikum, eller som deltakere i band på scenen. Og kaffen gikk unna som bare det. Vi måtte faktisk ut å handle i løpet av kvelden.
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Tirsdag 2. februar åpnes utstilling med Misho Misjo

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Mandag den 1. Februar 2016.

Utstillingen åpnes kl. 18:00 og alle er hjertelig velkommen til åpningen av en ny utstilling med friske oljemalerier.

© 2016 Hemmingstad Kultursenter

Kunstutstilling: januar

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Fredag den 8. Januar 2016.


Tore Vidar Olsen f. 1962 er fra Haugesund og har akrylmaling som hobby. Bildene er malt med oljemaling frem til juni 2015. Etter kurs i akrylmaling hos Brian Wallace i juni 2015 har han gått over til å male i akryl. Motivene er varierte med inspirasjon fra Haugesund og omegn i dag til Norrøn inspirerte motiver fra Avaldsnes. Du kan også finne andre ting i utstillingen. Bildene er malt i perioden 2010 og frem til i dag., men mesteparten er malt i 2015. Utstillinger: 2014 Hemmingstad Kultursenter under Kulturnatt 2015 Bedriftskunstforeningen Statoil Nord-Rogaland 2016 6 - 30. januar Hemmingstad Kultursenter
© 2016 Hemmingstad Kultursenter

UKM er nå åpnet for påmelding!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 4. Desember 2015.

Påmeldingen til UKM har nå startet! Så nå må du bare hive deg rundt og melde deg på. Gå til ukm.no på nett eller mobil!
!vimeo!54853675!!!
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Og vinneren er...

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Mandag den 23. November 2015.


Filmkappløpet er over og vinneren er trukket! Denne gang ble det Harald Olaisen Bjørge og Thomas Lie som stakk av med premien til verdi over 6000kr, som inkluderte kamera med linse, minnekort, variabelt ND-filter, og kameraveske. Vil vil takke Filmkraft Rogaland for pengestøtten, og Foto Erik som hjalp med å gjøre premien enda mer imponerende. Kriteriet i konkurransen var at filmene som ble levert måtte ha tittelen "Begynnelsen på noe godt". Her er hva juryen hadde å si om vinneren: "Det er tydelig at vinnergruppen visste hvilke begrensninger de hadde. Vi ser det er lagt ekstra god vekt på pre-produksjonen, og at de visste hvilken film de kom til å ende opp med før innspillingen startet. De har brukt en fortellerteknikk som er teknisk ukomplisert, noe de har spart mye tid på. Lyd og musikk er en essensiell del av filmen, og blir brukt bra. Filmen har god timing, sløser ikke med tid og er rett på sak. Vi ser at vinnergruppen absolutt har en fremtid innen filmproduksjon."
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Premiere på "Havfruen & havdypets mysterium" på Hemmingstad Kultursenter i kveld

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 3. November 2015.

I kveld hadde jeg tenkt å bruke en terning for å angi følelsen jeg satt med når musikalen var ferdig, men jeg fant ingen terning med flere enn 6 prikker på. Så da dropper vi det!

Denne gangen overgår Brosteinsteateret seg selv med kostymer, kulisser, glitter og stas! Kort sagt, de fysiske rammene var feiende flotte. Og artistene på scenen gjorde en fantastisk jobb med formidlingen av denne originale historien fra både over og under våre nære farvann. Artig historie i kjent Solberg stil. Det er ikke nødvendig å trekke frem noen spesielt, men en karakter kan jeg ikke komme forbi. Dama til han gamle Skippern fra tegnefilmene på TV var jo der, og hun gjorde en såpass ekstraordinær innsats at maska hennes må bli relativt gangsperr i ukevis etter dette. Vel blåst til hele gjengen!
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Bader du i Kvalsvik? Se opp for Havfruen Miranda!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 17. Oktober 2015.
Havfruer har vi vel sett før. Ihvertfall har vi det her på Hemmingstad Kultursenter. Men denne havfrua er ny og har ei spennende historie å fortelle oss. Det hele er satt sammen av Niels Petter Solberg som har pakket det hele inn i en aldeles nydelig ramme av kulisser, kostymer og lys. I dag har vi sett en liten flik av det hele og vi gleder oss allerede til premièren som er 3. november. Ikke vent med å kjøpe billett. Niels Petter og hans mange aktører av både store og små fortjener all den oppmerksomhet de kan få.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Boffen er virkelig ikke så SYK!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 17. Oktober 2015.


I Under Barnas Superhelg i vår, var det lykkelige hunder som skulle på cruise, nå har hunden blitt syk! Eller har den egentlig det? Vi får svaret når doktoren kommer med skikkelig medisin tenker jeg. En forestilling med mye fart og hysterisk gøy. Christina Sørnsen og Sigrun T. Arnesdotter har et fast grep om barna som er helt med fra første sekund.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Martin Mentzoni åpnet konserten på Hemmingstad Kultursenter under Kulturnatt 2015

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 17. Oktober 2015.

Vi fikk høre og ikke minst se forestillingen "Svart Kaffi" som er like mye en performance som det er konsert, eller kanskje foredrag.

Men det var uten tvil en god opplevelse sett og hørt av undertegnede. Martin er svært personlig og veldig ærlig i det han gjør på scenen. Derfor blir også hans uttrykk veldig sterkt. Får du anledning, så ikke gå forbi!
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Kulturnatt 2015: Enorm oppslutning om Sølvi Jensen sin debut utstilling!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 17. Oktober 2015.

Det var stor spenning rundt åpningen av Kulturnatt 2015 ved Hemmingstad Kultursenter. Mye av spenningen var nok knyttet til utstillingen.

Men det var faktisk ingen grunn til panikk. Det strømmet på med folk og Sølvi var nær ved å sette rekord på åpningen av utstillingen sin. I skrivende stund er vi i gang med dag 2, og det er fortsatt god oppslutning om hennes utstilling som består av fotografier med varierte motiver. Hun har også med seg kataloger med bilder som ikke har fått plass på veggen, så her er det mye fint å se - aller kjøpe. Bildene er til salgs!
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Godlyd i studio!

Publisert av: Egil Jondal,
Torsdag den 15. Oktober 2015.

I helgen hadde vi besøk av Fuligo Septica i studio

Bandet Fuligo Septica brukte helgen i lydstudioet vårt på Hemmingstad Kultursenter. De spilte inn sin første EP i en live setting og er storfornøyd med resultatet så langt. Etter noen gitar og vokal opptak neste uke er platen klar til miksing og mastering. Vi gleder oss til å høre!
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Musikkvideo

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Torsdag den 15. Oktober 2015.


For noen uker tilbake samlet en stor gjeng ungdommer seg sammen for å lage musikkvideo med vår filmmentor. Her kan du se resultatet!
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Klovner, kaker, og kaos!

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Tirsdag den 22. September 2015.

Det skal mer til enn regnbyer for å stoppe ungdommenes filminnspilling.

Det var full rulle i Wrangell-hagen i Haugesund sentrum på lørdag, da vår filmmentor hadde samlet sammen en haug unge lokale filmtalenter, og skuespillere fra Brosteinsteateret. Det var musikkvideoinnspilling, og selv om været var veldig skiftende, ble det en svært god innspilling. "Aldri før har jeg vært på innspilling sammen med så mange unge talenter, hvor ingen har klaget over regnet og det kalde været" skryter Helge Kallevik, filmmentoren på Hemmingstad kultursenter. Vi gleder oss til å arrangere neste kurs, og håper like mange talenter blir med. Musikkvideoen vil bli publisert på denne siden i løp av kort tid. Følg med!
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Havfruen & havdypets mysterium

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Onsdag den 9. September 2015.

Brosteinsteateret i samarbeid med Hemmingstad Kultursenter i Haugesund presenterer årets juleforestilling med musikalen: ”Havfruen & Havdypets Mysterium” Forestillingen har premiere 3. november 2015 på Hemmingstad Kultursenters Storsal.

På scenen møter vi noen av Haugesunds beste lokale talenter med barn, ungdom og voksne i det fargerike rollegalleriet. ”Havfruen & Havdypets Mysterium»” er en underholdende og morsom familieforestilling. Historien handler om havfruen Miranda som dukker opp på Kvalsvik og skaper forviklinger hos fiskergutten Petrus og hans familie. På havbunnen utenfor Kvalsvik bor Kong Neptun og alle skapningene som finnes der. På land skal det kåres Nordsjøprinsesse og det blir ingen lett konkurranse når en av deltagerne har hale og en annen drives av sjalusi og vil avsløre havfruens hemmelighet. Men hva skjer når alt blir kaos og Kong Neptun må sende sin gigantiske blekksprut til vannoverflaten for å kreve tilbake sin skatt? En forestilling med humor, spenning og forviklinger satt i Haugesund på 1960 tallet. Festlig musikk og fargerike kostymer satt i et miljø som vekker nostalgi og varme. 5 års aldersgrense. Brosteinsteateret har 13 år på rad presentert juleforestillinger som har fått stor popularitet hos publikum. Ikke bare på grunn av kvaliteten på forstillingene, men også den fine stemningen rundt julegrøtserveringen. Forestillinger: Tirs. 3/11, Ons. 4/11, Fre. 6/11 kl. 18, Lør. & Søn. 7, 8/11 kl. 14 & 1600, Tir. 10/11, Ons. 11/11, Fre. 13/11 kl. 18, Lør. 14/11 kl. 14 & 16. Billettpris kr. 160,- inkluderer 1 porsjon grøt m/saft. Billettsalg Biografen Cafe Hemmingstad Kultursenter, tlf. 52734905 og Obs Kiosken Amanda Storsenter. Billettsalget starter 1. august 2015 På scenen møter vi: Carmen Finsal, Tore Lothe Eriksen, Fredrik Skauge, Betzy Nilssen, Krister Pedersen, Nora Eriksen Myklebust, Helene Utvik, Marianne Bjørgen, Lina Nygaard, Jenny Halseid Larsen, Lilly Ane Birkeland Jacobsen, Even Aamodt, Marianne Kvale, Magnus Tofte, Gro Olsen, Kitty Nilssen, Vebjørn Waage, Maya Nordby Hermansen, Kathrine Nilsen, Hanne Salvesen og Max Bjørgen Berning. Regi/manus/Produsent Niels Petter Solberg Koreografi Junhild Synnevåg Scenografi havbunn Aud Sigrid Flesland Kostymer havbunn Janne Robberstad Musikk Svein Ragnar Myklebust Inspisient Mia Gabrielsen Assistent Anita Pedersen, Magnus Tofte, Tore Lothe Eriksen
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Levende utsmykking på Hemmingstad!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 9. September 2015.

For dem som har levd en stund, blir grafitti og annen street art gjerne sett på som hærverk og offentlig griseri.Men det som presteres her på Hemmingstad Kultursenter bør slett ikke havne i denne kategorien. Det siste nye motivet som er på vei opp på veggen gir håp om sol og varme. Noe vi snart kan komme til å trenge nå når høsten og vinteren nærmer seg med STORM skritt.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Junhild´s Danseskole starter opp hos oss 7. september

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 11. August 2015.

Danseskole på Hemmingstad Kultursenter
Oppstart: mandag 7. september.
Kl. 1700 - 1745Miniparti (3-4 år)
(Kaptein Sabeltann, samba, hoppedansen m.m.)
Kl. 1745 - 1830Kidspartiet (5-6 år)
(Samba, klemmedansen, disco m.m.)
Kl. 1830 - 1915Junior (7-9 år)
(Salsa, disco, tango m.m.)
Kl. 1915 - 2000Freestyle/Disco (10-13 år)
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Biografen Cafe

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 2. August 2015.


Biografen Cafe ønsker gamle og nye kunder velkommen etter ferien, søndag 9. august kl. 12.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Vinnere av Selfi konkurransen sist fredag.

Publisert av: Niels Petter Solberg,
Tirsdag den 16. Juni 2015.!
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Filmfestival i Portugal

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Onsdag den 10. Juni 2015.

Tidligere i år utlyste Filmkraft Rogaland ut to stipend til FEST Training ground, hvor to unge filmskapere alder 18-25 år fra Rogaland, kunne få sjansen til å reise til Portugal! Vi hoppet på sjansen og sendte inn søknader.

I slutten av juni tilbringer vår filmmentor Helge Kallevik, og Martin Perez Navarro; en av våre filminteresserte ungdommer, en uke i Portugal, hvor de skal være sammen med andre filminteresserte på den store filmfestivalen «FEST». Det blir filmvisninger, workshops, og mye mingling sammen med både nykommere og verdenskjente filmskapere fra hele verden. Vår filmmentor er spesielt spent på å treffe Guillermo Navarro, en filmfotograf, kjent for å ha filmet filmer som Pan’s Labyrint, Pacific Rim, Hellboy, og Jackie Brown.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Bakomfilm fra Actionfilm Workshop

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Tirsdag den 21. April 2015.


Her kan dere se hvordan ungdommene samarbeidet på Actionfilm Workshopen vi hadde på huset i april!
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Workshop suksess!

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Tirsdag den 21. April 2015.


Det tok ikke mye overtale å få med ungdommer på workshop da det var snakk om spesialeffekter, hvor de fikk eksperimentere med blodeffekter og flasker som trygt kunne knuses over noens hode. En gjeng på seks ungdommer møtte opp til Actionfilm workshop, hvor det var som mål å lage en kortfilm med bruk av utstyret på Hemmignstad og det nye spesialeffekt utstyret som Filmkraft Rogaland nylig sponset oss med. Dette klarte de uten problemer, og samarbeidet godt. Manus var allerede klart før workshopen startet, så de fikk gå i gang med innspillingen i løp av de første to timene. Redigeringen tok litt lenger enn forventet, men ungdommene kom gledelig tilbake dagen etterpå å gjorde ferdig filmen sin.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Bjørn West

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 17. April 2015.


Bakgrunn:
Basen ble opprettet som en ordinær militærforlegning og var direkte underlagt Forsvarets Overkommando i London. Her var målet å opprette en stor styrke som skulle være disponibel som innsetningsstyrke. Hvis den ble utsatt for angrep så skulle den enten trekke seg tilbake til fjellområdene langs Sognefjorden, eventuelt bli evakuert av marinen. Styrkene fikk mye av sitt materiell sjøveien fra Storbritannia og det ble båret opp i fjellet og inn til basen, i tillegg kom mye med flyslipp. Våren 1945 var gruppen på 255 mann. Kaptein Harald Risnes frå Hyllestad var sjef, og Fredrik Kayser var nestkommanderende. Av de opprinnelige basene var det bare Bjørn West (Nordhordland) og Elg (Hallingdal) som ble opprettet i sin helhet, og begge kom i direkte kamp med tyske styrker. Selv om parolen var å unngå dette for ikke å minske sjansene for en fredelig kapitulasjon, måtte de norske styrkene forsvare seg mot tyske angrep. Forsøk på forhandling Allerede tidlig på ettervinteren var okkupasjonsmakten blitt klar over at det var en større base inne på fjellet, noe den tyske aktiviteten viser. 6. april 1945 ble Sjur Lindebrække, Hans Sevaldson og Reidar Skau kontaktet av en skipsreder i Bergen. Bak kontakten var øverstkommanderende for de tyske styrkene i Vest-Norge, generalløytnant Johann de Boer. Han var bekymret for situasjonen og ønsket å oppnå kontakt med Hjemmefronten for å unngå kaos og få en fredelig avslutning på krigen. Alt tyder på at dette var et rent soloutspill, for den tyske kommandanten i Norge, general Franz Böhme, sendte ut en dagsbefaling til sine offiserer 5. mai «Oppdraget som er stillet Wehrmacht i Norge er nå som tidligere å forsvare sitt område mot ethvert fiendtlig angrep, om det kommer utenfra eller fra den norske motstandsbevegelse. Storadmiral (Karl Dönitz) ser det som sin viktigste oppgave å redde så mange tyskere og så meget tysk område som mulig fra bolsjevikisk kaos. Alle andre oppgaver må underordnes dette forsett … Vi må være klar til kamp nå og i tiden fremover.» Lindebrække besvarte henvendelsen i forsiktige ordelag, og mente at Forsvarets Overkommando i London burde underrettes. De Boer motsatte seg at dette ble gjort over radio av frykt for at Gestapo kunne snappe opp meldingen. Isteden ble major Eivind Moe sendt som kurer til England i slutten av april. Midt oppi general de Boers forhandlinger om en avvikling av krigshandlinger, brøt det ut åpen kamp i Matre-fjellene mellom tyske styrker og styrkene ved Bjørn West.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Åpning av utstilling og foredrag om Bjørn West

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 17. April 2015.

Utstillingen har navnet ”Bjørn West”, (BW).  BW var en ”geriljabase” oppe i fjellene sør for Sognefjorden for folk som måtte gå i dekning på grunn av den tyske arbeidsmobiliseringen. Basen stod under direkte kommando av Forsvarets Overkommando i London og ble bemannet med soldater fra Hjemmefronten (Milorg.) i Bergen, Os og bygdene omkring baseområdet.  De fleste var motstandsfolk som var ettersøkte av Gestapo.  Bjørn West talte til slutt 259 mann og ble den eneste norske styrke som i noe omfang og innen landegrensene kom i direkte kamp med tyske stridskrefter i 1945.  Noen ungdommer og befal kom også fra andre steder i landet.  Deriblant Odd Narve Tindeland, født 1925 i Haugesund.  Han falt i kamper i Kringlebotn 29. april 1945.

Det trengtes mange setrer/støler for å få plass til alle soldatene, og det er setrene/stølene, hyttene og fjellgårdene som ble benyttet av soldatene hun har malt.  De aller fleste maleriene er malt etter gamle sort/hvitt bilder, det eldste fra 1930,  for å få frem hvordan soldatene hadde det oppe i fjellene.  For å få en mer helhetlig historie har hun også tatt med noen andre malerier hun har malt fra området.  Maleriene har hun malt i tidsrommet 2004-2011.  Samlingen som utgjør 40 malerier er ikke til salgs.  Utstillingen blir hengende til 1. juni. (Hun har for øvrig andre malerier som er til salgs.)
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Suksess for Barnas Superhelg!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 11. April 2015.

Barnas Superhelg ble en fulltreffer på lørdag. Allerede 1 time før vi skulle åpne dørene var folk begynt å komme, men pytt pytt, tegnekroken var klar til bruk den. I alt 7 arenaer samarbeider om dette arrangementet, og 6 av stedene hadde åpent på lørdag, så spenningen var stor.
Christina Sørnsen og Sigrun T. Arnesdotter trollbandt sitt publikum i to stappfulle saler på lørdag. Her fikk vi lære nyttige ting om sparing blant annet.

Men det skulle fort vise seg at bekymringen måtte snus på hodet, det var faktisk såpass trøkk på døra at vi vurderte å stenge i perioder. Men det gjorde vi heldigvis ikke. Det ble solgt 615 billetter her på Hemmingstad Kultursenter og 375 av disse var barn i tillegg var det minst 25 barn som var for små til å løse egen billett, så vi kan vel trykt si at vi minst har firedoblet våre nøkterne forventninger. Dette kommer vi nok til å fortsette med. Barnas Superhelg blir en tradisjon!

© 2015 Hemmingstad Kultursenter

SUPER SLOWMOTION filminnspilling!

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Lørdag den 11. April 2015.


I to dager var ungdommer velkommen til oss, hvor de kunne få eksperimentere med et superslowmotion kamera. Som forventet ble det godt oppmøte og mye søl! Kurset ble holdt av Helge Kallevik fra Absurd Film og er sponset av Frifond. absurdfilm.no www.frifond.no
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

BarnasSuperhelg - vi er KLAR!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 11. April 2015.


© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Er du ung, blakk og kreativ?

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 7. April 2015.

Tirsdag 21. april er det møte med Frifond på Hemmingstad Kultursenter.

Frifond er en støtteordning som gir midler til barn og unges lokale og frivillige aktivitet. Har du f.eks lyst til å spille i band, lage festival, bygge gapahuk, sette opp teater, arrangere kurs, danse, lage film m.m, så vil du ikke gå glipp av dette møtet. På møtet vil du få informasjon om støtteordningen, hva som kan få støtte og hvordan man skriver søknader. Det vil bli mulighet til å stille spørsmål underveis. Vi serverer gratis pizza og brus.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Barnas Superhelg

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 7. April 2015.


youtube!5IJeEAa5oGI!
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

I kveld går de 2 siste forestillingene.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 24. Mars 2015.

SuperHero er tittelen på BOALs forumteater for ungdom sin årlige oppsetning denne gang.

Som alltid er det også denne gangen noe som går galt og noen som kunne gjort en forskjell. Dette er essensen i forestillingene som denne teatergruppa setter opp. Og her inviteres også publikum til å være med å finne løsninger. En forestilling av ungdom for ungdom.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Sykurs, eller SyOmKurs i gang på PLAY!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 12. Mars 2015.

Torsdag startet sykurset, som er et av aktivitetstilbudene som lanseres i forbindelse med The Show som går av stabelen 12. juni.

Her blir gamle skinnjakker sydd om til flotte damevesker. Så da er vel standarden satt! Vi er selvfølgelig spente på hva som kan komme ut av dette. Så til alle der hjemme; pass godt på garderoben hvis du akter å beholde klærne i original fasong og funksjon.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Premiere ved Boals Forumteater for Ungdom

Publisert av: Niels Petter Solberg,
Mandag den 2. Mars 2015.

"SuperHero" tema spillavhengighet/mobbing
Det nærmer seg premiere på
Boals Forumteater for Ungdom og forestillingen "SuperHero" med premiere søndag 22. mars. kl. 1800. Tema er Spillavhengighet og mobbing. Vi har kun en forestilling hvor vi har billetter tilgjengelig for salg og det er premièren. Resten er utsolgt. Billettene koster kr. 100,- og kan kjøpes ved kontant betaling ved inngangen 30 minutter før forestillingen. På scenen møter dere Betzy Nilssen, Fredrik Skauge, Carmen Finsal, Espen Fernando Aarvik, Even Aamodt, Henny Haukeland Liadal, Tore Lothe Eriksen, Nora Lothe Eriksen, Krister Pedersen, Leander Haugsnes Vedøy, Lilly Ane Birkeland Jacobsen, Aria Bjørgen, Tommy Villalobos, Vebjørn Waage Husby, Jenny Larsen Halseid, Helene Utvik, Kitty Nilssen, Gro Olsen, Kasper Horsfjord, Lina Nygaard, Hannah Elize Fielding Falch, Betzy Nilssen og Lina Nygaard.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Ny spennende workshop

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Mandag den 16. Februar 2015.

Filmkraft Rogaland har tildelt oss støtte til å ha workshop i filmeffekter - så nå blir det action!
Som filmmentor har jeg gleden av å meddele om at Hemmingstad kultursenter skal ha workshop i filmeffekter, hvor deltagerne får utforske effektene og mysteriene som gjør actionfilmer til godteri for øyet. Vi skal lage flasker som trygt kan knuses over hodet, skape realistiske våpen- og skyteeffekter, og leke med mye teaterblod. Gled dere! Påmelding kommer.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

UKM Haugesund for 2015 - Resultat

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 4. Februar 2015.

Årets jury besto av Kenneth Økland, Sverre Wathne, Sverre Feen og Erlend Bjelland.
Her er årets viderekomne UKM innslag:
1. Kenneth Aase
    Sceneteknikk (lyd og lys) -
4. Aria
    Scene - Singer / songwriter
7. Feedback
    Scene - Rockeopera
18. Linn Isabel Eielsen
    Scene - Monolog
Juryen bemerket det høye nivået på årets innslag og sa at oppgaven med å velge kandidater til fylkesmønstringen i Sandnes var vanskelig!
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

UKM Haugesund for 2015

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 1. Februar 2015.

UKM Haugesund for 2015 er gjennomført med stil!
Vi må bare innrømme at vi i forkant var litt små-nervøse for hvordan dette skulle gå, men det gikk fantastisk bra! Her er noen bilder fra lokalmønstringen som gikk av stabelen på lørdag. I alt 20 forskjellige innslag med i alt 49 aktører var meldt på. Vi takker alle aktører, juryen, ansatte og lærlinger fra Hemmingstad Kultursenter, Bleikemyr bydelshus og Gamle Slaktehuset for innsatsen! Klikk på et av små-bildene og bla med piltastene eller klikk på bildet.

© 2015 Hemmingstad Kultursenter

UKM - lokalmønstring på Hemmingstad Kultursenter i dag

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 31. Januar 2015.

I skrivende stund er lydprøvene i full gang og stemningen er begynt strammes litt. Og slik skal det være! 20 forskjellige innslag står på kjøreplanen.

Vil du være med så heng på! Vi stenger døra når mønstringen starter. Her har du innslagene som skal på scenen etter oppstart kl. 15:
1. Kenneth Aase
    Sceneteknikk (lyd og lys) -
2. Take Four
    Scene - Jazz
3. Bedazzled Fingernails
    Scene - Metal
4. Aria
    Scene - Singer/songwriter
5. The Sophisticated Pricks
    Scene - Sørstat Blues
6. Alexandra Log
    Scene - Filmmusikk (?)
7. Feedback
    Scene - Rockpop
8. Fuligo Septica
    Scene - Rock
9. Henrik Økland
    Scene - sing/songwriter
10. Ok+
    Scene - singer/songwriter
11. Less than Nine
    Scene - Rock!
12. Magnus Tofte
    Scene - humor
13. Final Curtain Call
    Scene - Alternativ Metal
14. Linn Isabel Eielsen
    Utstilling -
15. Glabella
    Scene - Indie rock
16. Henny
    Scene - pop/soul
17. Wilted Rose
    Scene - Rock!
18. Linn Isabel Eielsen
    Scene - Monolog
19. Space ungdomsklubb
    Utstilling -
20. Adrian
    Scene - Melbourne Shuffle

© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Lekerommet snart klart for nyåpning!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 26. Januar 2015.

Deler av lekerommet på Hemmingstad Kultursenter har vært stengt i en lengre periode. Nå er rommet oppgradert og snart klart for ny åpning.
Hauke Hinrichs fra Bygg og vedlikehold i Haugesund kommune har vært hos oss og gjort et fantastisk flott arbeid med sikring av stiger i lekerommet. Vi er rett og slett imponert og svært fornøyd med jobben som er gjort. Nå gjenstår litt utskifting av utstyr før vi kan si oss helt klar.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Månedens utstiller: Marit Eide Klovning

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Onsdag den 7. Januar 2015.

Vi starter 2015 med Marit Eide Klovning som vår første utstiller. Hennes utstilling "Så langt..." er fragmenter far en kreativ reise. Marit er lærerutdannet, og gikk på Kunstskolen i Rogaland 2007/2009. Etter mange år som lærer ønsket hun å utføre selv, på alvor. Hun er stadig på let etter stemmen i seg selv, noe som tar lang tid, men som former henne. Utstillingen "Så langt..." har åpning førstkommende søndag, klokken 13:00. Velkommen!
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Godt Nytt År!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 5. Januar 2015.

Hemmingstad Kultursenter vil med dette ønske alle brukere, kunder og samarbeidspartnere er riktig Godt Nytt År!
Samtidig vil vi gjøre oppmerksom på at Hemmingstad Kultursenter fra 1.1.2015 har blitt en del av KUF (Kultur og festivalutvikling) som er et kommunalt foretak eid av Haugesund kommune. Men for dere som er kunder og brukere av huset blir 2015 "business as usual" etter det vi vet så langt.
© 2015 Hemmingstad Kultursenter

Juleball på PLAY

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 13. Desember 2014.

Fredag 12. desember 2014 avsluttet PLAY fritidsklubb høstsemesteret med et staselig juleball.

Og juleball på PLAY er ikke noe tullball, faktisk var det en luring ved navn Halvard som mente det var Ball-Sam siden undertegnede også var på jobb. Uansett, det ble en koselig kveld med mye sakte dans. Vi hadde også en minikonsert med Christian Kvilhaugsvik på piano og sang som gjorde inntrykk på sitt publikum. Det ble tatt mange bilder i løpet av kvelden, og noen viser vi her. Resten finnes på PLAY fritidsklubb sin facebook side.

© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Musikkvideo premiere

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Onsdag den 3. Desember 2014.


I september hadde vår mentor et kurs i musikkvideoinnspilling, hvor vi fikk gleden av å spille inn Jarle Langåker (artistnavn: Longfield) sin første musikkvideo til sitt kommende debutalbum. Videoen er nå ferdig, og debutalbumet "Villain" slippes på kommende fredag.
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Ny utstiller i desember er Per Roger Bekken

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 20. November 2014.

Om «Dysfori / Eufori» En fotoutstilling av Per Roger Bekken. Bekken fikk sommeren 2012 diagnosen Hodkins Lymfom stadie 2A. Ved hjelp av fotografi og tekst ønsker Bekken å vise tanker og følelser som pasienter kan oppleve i forbindelse med alvorlig sykdom. Ved hjelp av dansere har Bekken konstruert «mentale bilder», for så å fotografere disse. Resultatet er utstillingen «Dysfori / Eufori». Som tittelen antyder får vi se både lyse og mørke sider. Utstillingen viser kontrasten og følelse spekteret man opplever. Man blir tatt med på en vandring i mentale inntrykk og følelser, fra det tunge og vanskelige, til det lyse og positive. Utstillingen har så langt gjestet 14 steder i Norge. Videre skal utstillingen vises hos Kreftforeningen Bergen i februar 2014. Når utstillingen er ferdig med sin turne, skal noen av bildene brukes til utsmykking ved Tynset Sykehus. Nord Østerdal Videregående skole, avd. Helsefag (Åpnet høsten 2013) har kjøpt inn «hverdagsengler» og «spor» i formatet 80x120 til utsmykking. For mer info: Per Roger Bekken Bekken@epost.no tlf. 980 99 492 www.nle.no/per-roger-bekken
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Premiere på "Rapunzel"

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 6. November 2014.

Endelig! Etter 6 måneder med øving og finpussing på detaljer var det i går kveld tid for premiere. Hva, eller hvem er nå denne Rapunzel? Lurer du på dette er det bare en ting å gjøre - løp og kjøp. Det er ennå noen forestillinger med ledige plasser.

Vi som lurte litt på denne Rapunzel fikk i går kveld svar på alle spørsmål. Vi fikk også grundig innsikt i hvordan prinsesser blir nettopp prinsesser. Men ingen må tro at det er enkelt. Det lurer farer bak hver en busk, og nesten ingen er til å stole på. En god porsjon morsomheter for både store og små ble servert i kjent stil fra regissør og manusforfatter Niels Petter Solberg. Etter 30 forestillinger med Boal forumteater og Brosteinsteateret på Hemmingstad Kultursenter sitter vi nå og lurer på hva som blir det neste. Men det er nok ingen grunn til bekymring, for det blir jo bare bedre og bedre! Her kan du se flere bilder fra forestillingen:

© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Kulturnatt 2014 Video

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Onsdag den 5. November 2014.


youtube!cfreuv9XBc8! På årets kulturnatt koste gjestene seg med teater, bildeutstilling, konsert og greencreen opplegg, hos oss på Hemmingstad kultursenter.
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Månedens utstiller er Sylvia Lande Austreid

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 3. November 2014.

Sylvia Lande Austreid er født i 1985, gift og bosatt i Kopervik på Karmøy. Hun er utdannet historiker med mastergrad fra Universitetet i Stavanger 2013 og har studert tegning ,form og farge gjennom videregående skole 2004-2007. Sylvia har ikke hatt utstilling tidligere, men solgt kunst gjennom hjemmesiden Malekroken.com siden 2011. Hun maler for det meste dyreportretter fra foto til lerret. Gjennom Malekroken har det blitt solgt hundeportretter på bestilling i hele Norge. Dyreportretter er også blitt solgt til Sverige , Danmark og Tsjekkia. I uke 26 2013 fikk Sylvia en permanent plass med hundeportrettet «Diesel» hos WOA (Work of art contest) hvor kunstnere fra hele verden samler sin kunst. I denne utstillingen er enkelte bilder inspirert fra Karmøy, samtidig er det hunder og dyr som får et stort fokus i utstillingen. Bildene er ofte naturalistiske med noen humoristiske trekk . www.malekroken.com
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Kulturnatt lørdag på Hemmingstad Kultursenter.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 18. Oktober 2014.


Det ble litt surt vær denne dagen, men det satte ingen demper på besøket - tvert om. Rapunzel hadde 2 fulle forestillinger, det samme hadde Eventyrstunden. Bluescreen og filmavdelingen hadde jevnt sig hele dagen. Det var nok også opplevelsen til vår Kulturnatt utstiller Tore Vidar Olsen. Han har vel solgt over 70% av bildene.

© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Kulturnatt fredag på Hemmingstad Kultursenter

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 18. Oktober 2014.


Det ble ganske livlig på Hemmingstad Kultursenter på fredag. PLAY fritidsklubb hadde GlowStick party og kultursenteret stilte med en liten rockefestival. På scenen stod: Bedazzled Fingernails, Fuligo Septica, Feedback og Final Curtain Call. Etter konserten ble det raskt fastslått at dette må det bare bli mer av - og det blir det! Men den som var først ute var Tore Vidar Olsen med nyåpning av sin debut utstilling. Denne blir å se på Hemmingstad Kultursenter ut måneden. Her ser du flere bilder fra kvelden på Hemmingstad Kultursenter:

© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Kortfilm av våre ungdommer på Hemmingstad

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Fredag den 3. Oktober 2014.

/n/n/n/n !vimeo!107906644! Sjekk ut filmen ungdommene på Hemmingstad nylig lagde sammen med vår Filmmentor og et lokalt filmselskap! Dette er siste film i trilogien om Jonas som lager film fordi han er forelska.
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Tore Vidar Olsen er månedens utstiller!

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Tirsdag den 30. September 2014.

Fra utstillingen under Kulturnatt 2014
Tore Vidar Olsen er fra Haugesund, født i 1962, med elektrikerutdanning. På fritiden derimot driver han med oljemaling som hobby. Bildene, som Tore Vidar maler med olje på lerret, er inspirert av blant annet Norrøn mytologi, med Avaldsnes malt i bakgrunnen. I de fleste bildene bruker han blålige toner, noe Tore Vidar liker godt å arbeide med, men i det siste har han slått til med sterke høstfarger som fanger øynene våre og skiller seg godt ut fra resten av bildene. Tore Vidar begynte først å male i 2010, men har ikke før hatt utstilling. Vi er derfor veldig glade for å kunne vise frem Tore Vidar Olsens første utstilling her på Hemmingstad kultursenter. Åpningen er på lørdag kl.15. Velkommen!
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Eksperimentell lyssetting

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Mandag den 15. September 2014.

Ikveld fikk vår filmmentor besøk av Martin og Aleksander som ønsket å snakke om film, etterfulgt av eksperimentell lyssetting på Hemmingstad kultursenter. Utstyret som er tatt i bruk er Lowel kittet, og RedHead kittet vårt - som kan leies gratis av ungdom mellom 13 og 25 år, om de har tatt vårt gratis lyskurs. Kontakt vår filmmentor om du ønsker kurs: helge.kallevik@haugesund.kommune.no
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Musikkvideoinnspilling på Høie

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Mandag den 8. September 2014.

På lørdag var det musikkvideoinnspilling på Høie i Tysvær, i regi av Hemmingstad kultursenter. Dette arrangerte vi for å vekke interesse innen film hos ungdommer. Vi ble uheldige med været, noe som gjorde at noen meldte avbud. Men de tre som møtte opp, fikk bli med å filme mye fint, og ungdommene sitter igjen med ny erfaring. Nå må filmen redigeres, og så publiseres den her på nettsiden når den er ferdig, sammen med en bak-kulissene film. Ønsker du å være med på neste innspilling? Ta kontakt, vel!
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Oppstart av Lydgruppen!

Publisert av: Egil Jondal,
Onsdag den 3. September 2014.

I ettermiddag møtte ungdommene i lyd-gruppen opp for å planlegge aktivitetene sine fremover mot nyttår. Planene er at gruppen vil bli delt opp i to deler, en for elektronisk musikk produksjon og en for produsering og opptak av band. Første band ut for opptaksgruppen er Final Curtain Call som skal ta opp en sang hos oss, mens den andre delen går rett i gang med låtproduksjon og opplæring i programmene BreakTweaker og NI Komplete. Det blir også arbeid med lyd til film (animasjonsfilm). Det er fremdeles noen ledige plasser igjen. For påmelding, send en mail til Egil.jondal@haugesund.kommune.no.
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Haugesundsundscenen feirer 40 år med "FESTIVAS"

Publisert av: Niels Petter Solberg,
Onsdag den 3. September 2014.

Premiere 27. september
I sin pressemelding skriver Haugesundscenen: I år feirer vi stort jubileum med 40 år med Haugesundscenen. Vi feirer med å sette opp jubileumsforestillingen Festivas som er et nyskrevet stykke av Niels Petter Solberg. Forestillingen inneholder bl.a. mye god musikk fra disse 40 årene. Ungdomsgruppen i Haugesundscenen skal lage forestilling i anledning 40årsjubileet til Haugesundscenen. Kari og Vivi har fått i oppgave å jobbe med forestillingen og føre prosjektet i gang fra audition til ferdig forestilling. Alle ungdommene i teateret skal få bidra i planleggingen som krever at de må ta ansvar for sine ulike oppgaver. Oppgave som Kari og Vivi har tatt på seg kommer til å ha mange utfordringer. Kanskje ikke alt vil gå knirkefritt og hvilke utfordringer vil de komme til å møte på? Er den nye generasjonen med ungdommer i Haugesundscenen annerledes enn sine forgjengere og har de sin egen nye stil og uttrykk? Prosessen som ligger foran dem vil avgjøre om de kommer i mål. God fornøyelse! Regi: Tonje Lütcherath Olsen Billetter fås kjøpt i Obs informasjon eller bestill via vår facebookside Haugesundscenen. Billettpris er kr 120,-
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Brosteinsteateret presenterer "RAPUNZEL" med premiere 5. November

Publisert av: Niels Petter Solberg,
Onsdag den 3. September 2014.

Ny familieforestilling med spenning og humor!
Brosteinsteateret i samarbeid med Hemmingstad Kultursenter presenterer «Rapunzel» som årets juleforestilling med premiere onsdag 5. november 2014. Historien om Rapunzel har de siste årene oppnådd stor popularitet selv om historien er skrevet ned av Brødrene Grim for 200 år siden. Brosteinsteateret presenterer sin egen versjon som stort sett baserer seg på Brødrene Grims historie, men som også har sin egen vri. Rapunzel blir holdt fanget oppe i et høyt tårn av en ondskapsfull heks som hevner seg på hennes foreldre, Kongen og Dronningen. Kongerikets befolkning fortviler over at deres Prinsesse Rapunzel er borte vekk og umulig å finne. Etter mange år vokser Rapunzel seg opp til å bli en vakker ung kvinne. Hennes hår er like langt som hennes alder av 16 år og henger ned langs tårnet som en påminnelse om at årene har gått. Dyrene i skogen er Rapunzels venner, men hver gang hun får besøk av heksen Mimi så løper de redd av sted. En dag skal slottet arrangerer et stort selskap som samler Prinser og Prinsesser fra hele verden. Ved en tilfeldighet oppdager den ene Prinsen at noe merkverdig skjer i skogen når han tilfeldig møter på Heksen og hennes datter Dotterine. Gjennom en spennende historie krydret med humor, musikk og dans, samt fargerike kostymer og kulisser, trer historien om Rapunzel frem på scenen i vår nye teaterproduksjon. Regi og manus er ved Niels Petter Solberg og på scenen 25 aktører i alderen 10 til 60 år. Vi har hatt hjelp med kulisser av Aud Sigrid Flesland og koreografi Junhild Synnevåg. I tillegg så er det mange medhjelpere til kostymer, rekvisitter og produksjon. Gjennom sine 13 år har Brosteinsteateret presentert mange ulike teaterproduksjoner som satser på nye historier som gjerne ikke blir sett så ofte. «Rapunzel» fortsetter denne tradisjonen og er et tilbud som passer til alderen 5 år og oppover. Etter forestillingen serveres grøt og saft i Biografen Cafe. Billettbestilling ved Obs Kiosken, Amanda Storsenter og Biografen Cafe ved Hemmingstad Kultursenter (tlf.52734905) . Billettpris er kr 160,- og inkluderer grøtservering etter forestillingen. Varighet 60 min. Forestillingsdatoer: 5. november 2014 kl. 1800. Også forestillinger fredag 7. november kl. 18, Lørdag 8/11 kl. 14 og 16, søndag 9/11 kl.16, Tir. 11/11, Ons. 12/11, Fre. 14/11 kl. 18 og lørdag 15/11 kl.14 & 16
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Kortfilminnspilling

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Mandag den 1. September 2014.

Lokale film-entusiastiske ungdommer befant seg forrige uke på Visnes, sammen med vår filmmentor Helge Kallevik, hvor de filmet kortfilm. Det ble noen lange dager med mye kreativitet og latter, og vi gleder oss til å se resultatet.
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Musikkvideokurs

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Mandag den 1. September 2014.

Ønsker du å være med på musikkvideoinnspilling?
Nå til helgen blir det filmkurs i innspilling av musikkvideo. Vi skal lage video for soloprosjektet til den lokale artisten Jarle Langåker, som er best kjent for sin rolle som vokalist og gitarist i bandet Kindred Fever. Alle filminteresserte ungdommer kan delta på innspillingen, helt gratis.
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Har du en skuespiller i magen?

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 15. August 2014.

Skuespiller i magen? Nå skal det bli seniorteater i Haugesund og jeg er på jakt etter skuespillere! Du trenger ingen erfaring, men du må være pensjonist og ha lyst til å stå på en scene. For påmelding møt opp mandag 1. september mellom kl.13.00- 15.00 i peisestua på Hemmingstad Kultursenter. Kontingent vil være 300 kr per semester og øvingsdager vil bli hver onsdag kl.12.00-14.00. Ta gjerne kontakt per telefon for mer informasjon. Christina Sørnsen Tlf. 466 79 223
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Ingrid Rasmussen månedens utstiller.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 14. August 2014.

Ingrid Rasmussen (f. 1969), er fra Haugesund.
Cand. Mag. i fransk og journalistikk; 1 år på gullsmedskole (Plus-Skolen). Har stort sett jobbet på kontor og i butikk, og dyrket sine kreative sider på fritiden; Digitalmanipulert fotografi, trykk (kobberstikk), metalltråd,
oljemaling, akvarell, tegning. Keramikk. Smykkedesign, sølvsmedarbeid. Utstillingen «Life of Bææ-La» er en billedserie laget i sin helhet på iPhone4 og iPad med utgangspunkt i egne fotografier. Bææ-La dukket fram som en Fugl Føniks fra et fotografi som ble tatt på Vibrandsøy våren 2013. Den tilsynelatende enkle sjelen viste seg å ha en fargerik personlighet, som hun har foreviget i over seksti portretter.
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Konsert og Skumparty på PLAY fritidsklubb

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 13. August 2014.


Her er bildene fra Skumpartyet i fjor!


Og her er bildene fra Skumpartyet i år!

© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Vietnamesisk folkemusikk på Hemmingstad.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 20. Juni 2014.

Det var den veldedige organisasjonen Armauer Hansen for Vietnam i Stavanger som var arrangør i samarbeid med pater Joseph i den Katolske kirke i Haugesund.
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Oljemalerier av Unni Schuitema i juni

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 2. Juni 2014.

Salgsutstilling.
Unni Schuitema begynte sin kunstneriske karriere med rosemaling allerede i 1978. I 1985 gikk hun over til oljemalerier. Hun har gått på flere kurs med blant andre Brian Wallace. Hun har også deltatt på flere utstillinger og julemesser. Unni er medlem av Tysvær kunstforening. Denne utstillingen blir hengende i hele juni.
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Anders Vinje månedens utstiller!

Publisert av: Niels Petter Solberg,
Fredag den 2. Mai 2014.

Utstillingen "Uro"
Utstillingen "Uro" er en sinnsreise over et halvt år. Anders arbeider visuelt med egne følelser og bruker dybdeskarphet for å abstrahere motivet. Anders Vinje er bosatt i Stavanger hvor han gjør seg ferdig med fotografistudiet ved NKH samtidig som han jobber som frilansfotograf. Bortsett fra kunst, så jobber han også med dokumentar- og portrettfoto. Utstillingen varer ut mai måned. Velkommen!
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Styremøte i det fri!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 3. April 2014.

I kveld har styrene i PLAY- og Space fritidsklubb fra henholdsvis Hemmingstad og Skåredalen, tatt seg helt opp til Kringsjå for å avholde sine styremøter i fellesskap.

Eneste post på sakslista var grilling av pølser og pinnebrød (grovt og fint), med og uten sukker og kanel. Været var strålende, som det jo alltid er på våre kanter. I anledning turen og den friske lufta var det innkalt 2 ekstra firbente varamedlemmer som også koste seg. Og selv om disse ikke hadde stemmerett ble de sorte pølsene med den veldig sprøe skorpa deres udiskutable jobb.

© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Ellen Frøiland er månedens utstiller

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 2. April 2014.

Ellen Frøiland, 58 år. Født og oppvokst i Haugesund, bodd flere steder, men på Karmøy de siste 24årene. Hun er 100% hobbymaler og koser seg hjemme i stua på kveldstid, i helger og i ferier med maling, lerreter og tilbehør spredt utover spisebordet. Ellen har gått på noen kurs, både hos Brian Wallace Haugesund og hos Kari Fossdal, Sevland. Hun maler med acryl på ferdige lerreter og bruker pensler, spatel, svamp, kredittkort , sand ,dvs alt som kan brukes. Og hun liker å eksperimentere litt. Ellen er medlem av Tysvær kunstlag og har vært med på to medlemsutstillinger på Tysværtunet, i 2013 og 2014.
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Sterke scener fra Boal forumteater

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 30. Mars 2014.

I kveld hadde Boal forumteater for ungdom premiere på forestillingen "Tause vitner"
"Tause vitner" handler om et tema som det ikke snakkes så mye om. Derfor er det generelt mangel på kunnskap om emnet, og spesielt viktig at noen tar opp nettopp dette. Publikum får en tankevekker gjennom forestillingen, noe som forhåpentligvis vil få oss til å reagere på en mer adekvat måte om vi støter på dette i en eller annen sammenheng. Hele ensemblet gjorde en flott jobb på scenen. Flesteparten, både unge og de litt mindre unge, har jo etterhvert lang erfaring hos Niels Petter Solberg. Og her er resten av bildene vi tok under premieren.

© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Boals Forumteater for Ungdom "Tause Vitner"

Publisert av: Niels Petter Solberg,
Mandag den 17. Mars 2014.

Premiere søndag 30. mars kl. 1800
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Verdivalg for kulturlivet

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 13. Februar 2014.

Vi anbefaler på det varmeste kronikken av Vegard Vandvik som er publisert i Haugesunds Avis 13. februar.
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Ungdomstilbud i Haugesund anno 1983

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 12. Februar 2014.

Tusen takk til Marit Baugstø som har gravd fram denne gamle sendingen fra NRK.

Dette var den gang - helt tilbake i 1983 for snart 31 år siden. Hvordan er disse tilbudene i dag?
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

Musikalsk fotodokumentar i februar

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 2. Februar 2014.

For første gang viser vi en foto dokumentar her på Hemmingstad. Innholdet er spennende, og bildene er til salgs på en spennende måte. Her plukker du bare med deg blider, betaler og går.
I November 2013 reiste Edgar G. Bachel med The Low Frequency In Stereo en uke i Tyskland for å fotodokumentere turnéen deres. For første gang viser han et utvalg av disse bildene som han "henger til tørk" i Hemmingstad Kultursenter. Dette er et poetisk innblikk i den glamorøse hverdagen til et av Norges mest hardtarbeidende, seige og ikke minst kule band som ufortjent ble snytt for seieren under årets Spellemannutdeling.
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

UKM 2014

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Torsdag den 30. Januar 2014.


Lørdag 25. januar var det UKM på Festiviteten i Haugesund, hvor mange ungdommer fikk vise sine talenter og konkurrere om en plass i neste kulturmønstring. Totalt fire innslag ble sendt videre, og vi gratulerer Final Curtain Call (band), Oda Gaard Hansen (sang), Mathias Aase (film) og Anders Amdal (film).
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

100% PLAY Trailer

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Torsdag den 16. Januar 2014.


Snart er det en ny kveld med 100% PLAY! Sjekk ut videosnutten for å se hva du og vennene dine må få med dere!
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

SåpeBobleParty på PLAY i kveld

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 10. Januar 2014.


I kveld er det igjen tid for SåpeBobleParty på PLAY! Sist fredag var det 92 besøkende, i kveld runder vi vel 100, ikke sant! Du kommer vel!
© 2014 Hemmingstad Kultursenter

PLAY styret har julebord

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 17. Desember 2013.


Mandag 16. desember var det tid for velfortjent julebord for styremedlemmene i fritidsklubben PLAY. Fredag 13. satte punktum for høsten 2013 med Juleparty for over 80 ungdommer. Mange av dem bidrog på scenen med variert underholdning. Vi gratulerer styret med et meget godt resultat denne høsten. God jul og et aktivt nytt år ønskes for alle.

© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Reidun Synnøve Gravelseter er desemberutstiller

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Mandag den 2. Desember 2013.

Reidun Synnøve Gravelseter er lokal kunstner bosatt i Etne og stiller ut ti fotografier i separatutstillingen hos oss.
Education: 2012-2015: Trondheim Academy of Fine Art 2010-2011: Nowegian School of Photography - Art Photography Group Exhibition: 2013 Etne Marknaden, Etne 2012 Kald, Gallery Kit, Trondheim 2012 Kulturnatt, Etne Senter, Etne 2011 Fokus, Graduation Exhibition, Trondheim 2010 Om oss, om andre, Trondheim Solo Exhibition 2013 Hemmingstad Kultursenter, Haugesund Contact: gravelseter@gmail.com Nettside: www.reidunsynnovegravelseter.com
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Askeladden hadde premiere i går!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 7. November 2013.

For en oppvisning! Haugesunds Avis er også vilt begeistret.

Undertegnede har sett alle forestillingene til Brosteinsteateret og har aldri blitt skuffet. Men denne gangen ble det litt ekstra for å si det forsiktig. Dette sklyldes nok både manuset til Niels Petter Solberg og hans særegne sans for fargerik stas, men også det faktum at de fleste av aktørene både foran og bak scenen har lang erfaring fra nettopp Brosteinsteateret på Hemmingstad Kultursenter. Niels Petter er vel kanskje den riktige Askeladden, som ved hjelp av sitt flotte ensemble tryller fram den ene forestillingen etter den andre under svært trange kår. Vi takker alle sammen for resultatet. Samtidig sender vi også en takk til de andre brukerne av Hemmingstad Kultursenter som i denne perioden må vike plass for den uendelige køen av begeistrede tilskuere.

© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Rocketrailer - Kulturnatt 2013

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 21. Oktober 2013.

Her kan du se bilder fra Rocketrailer turneen som Hemmingstad Kultursenter var ansvarlig for under Kulturnatt 2013.

Det ble i alt 7 konserter rundt omkring i byen på fredagen og lørdagen. Varierende oppslutning fra publikum, men slett ikke dårlig. Best oppslutning var det nok da vi spilte i Haraldsgata ved Bytunet kl 14 på lørdagen. Her kunne vi telle flere hundre. Artistene, Ine Rossebø, Knekt og Another trip er fornøyd med opplegget , men det kunne godt ha vært litt varmere. Det syns vi andre som var med på turneen også! Takk til Skude Transport for lån av scene (lastebil og sjofør).

© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Askeladden kommer snart...

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 16. Oktober 2013.

Askeladden har full kontroll får vi håpe, for her ser det ut som kaos!

Niels Petter Solberg og gjengen hans pusser nå på detaljene for å kunne vise deg et eventyr som er så bra at det er nesten dobbelt så bra som 2 på en gang. Begriper du dette så bør du løpe og kjøpe.Hvis ikke kan det fort bli for sent. Billettene har nemlig fått ben å gå på...
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Stjernå på Hemmingstad

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Lørdag den 28. September 2013.


På lørdag arrangerte Haugesunds Avis "Stjernå" på Hemmingstad, som ga ungdom en sjanse til å bli Stjernå av Haugesund
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

100% PLAY

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Fredag den 20. September 2013.


Utrolig gøy kveld, vi ses neste fredag! Husk at du kan komme å lage film hver mandag, tirsdag og onsdag kveld :)
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Såpeboble Party

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Mandag den 9. September 2013.


På fredag trosset ungdommene lyn og uvær for å bli med på Hemmingstads såpeboble party!
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Konsert og skumparty

Publisert av: Helge Våga Kallevik,
Mandag den 2. September 2013.


Fredag 16.08.13 var det konsert med Kindred Fever og flere, etterfulgt av skumparty for ungdommene på Hemmingstad Kultursenter! Det var supergøy, så så gled dere til neste gang!!!
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

«Askeladden & Prinsessen som ingen kunne målbinde»

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 13. August 2013.

Brosteinsteateret i samarbeid med Hemmingstad Kultursenter presenterer en ny familie og juleforestilling med musikalen «Askeladden & Prinsessen som ingen kunne målbinde» som har premiere 6. november 2013
Brosteinsteateret presenterer det klassiske eventyret om "Prinsessen som ingen kunne målbinde" med en ny vri, hvor Askeladden også blir en del av det fargerike rollegalleriet. Tradisjonen tro så vil Brosteinsteateret, for tolvte år på rad, presentere en familiemusikal med spenning, humor og drama. Våre eventyr får alltid en litt moderne vri og med god hjelp av musikk fra 1960 tallet burde rytmen komme i bena både hos både publikum og aktører. Fargerike kostymer og spenstige dansenummer vil gi liv til en historie som er kjent fra eventyrets verden. Litt lokal forankring blir det også. Etter forestillingen serveres grøt og saft i Biografen Kafe. Spilletid 1 time. Nedre aldersgrense 4 år.
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Skumparty og Konsert!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 12. August 2013.

Velkommen til storslått Skumparty og konsert i regi av Fritidsklubben PLAY på Hemmingstad kultursenter.
Arrangementet er tradisjonelt sett en veldig populær start på sesongen. Foruten å danse i skummet blir det "live" opptredener fra unge, lokale musikalske talenter, der plakaten toppes med KINDRED FEVER, som bl.a. NRK P3 har falt pladask for i sommer. Alder: fra 8.kl til fylte 18.år. Rusfritt arrangement. 50,- (medl.) 100,- (ikke medl.) og GRATIS for 8.klassinger NB! Ta med medlemskortet ditt hvis du har.
Her er bidene fra Skumpartyet!

© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Video fra SåpeBobleParty nylig!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 24. Juni 2013.

Såpebobleparty for 7. klassinger på Hemmingstad Kultursenter, torsdag 20. juni.

Hyggelig å se at dere koste dere - Velkommen tilbake neste gang. Da blir boblene mye mindre men det blir kolosalt mange flere av dem. Da er det nemlig SKUMPARTY! Følg med!
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Selv TAKK jenter!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 21. Juni 2013.

I går kveld hadde lærlingene i barne- og ungdomsarbeiderfaget siste ordinære vakt på Hemmingstad Kultursenter.
I samme anledning tok vi også imot de nye lærlingene som starter hos oss i august. Kvelden ble avsluttet med SåpebobleParty for 7. klassinger. Det var en fin gjeng på over 60 stk som koste seg med diskoteket i storsalen og alle såpeboblene som svevde rundt. Emilys kiosk med utvalg i brus, snop, is og piroger var åpen og lærlingene hadde sin siste kveld på jobb med ungdommene. Se bildene her:

© 2013 Hemmingstad Kultursenter

"Blanda Drops" - avslutning for 7. klassetrinn på Rossabø

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 19. Juni 2013.


© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Snart ferie!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 19. Juni 2013.

Det er snart sommerferie, og for disse 5 jentene venter ny skole til høsten.
Alle fem synes det er gøy med avslutning her på Hemmingstad Kultursenter. Forestillingen inneholder både alvor og morro med dans, drama, sang og musikk. Et av temaene er mobbing. På spørsmål om de kommer til å begynne på PLAY til høsten er svarene som tittelen på forestillingen, Blanda Drops. Noen skal, noen skal ikke og atter noen vet ikke. Sånn er det bare!
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

SOMMERFILMSKOLE

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 12. Juni 2013.

Har du lyst til å lage film i sommer? Filmkraft Rogaland arrangerer i samarbeid med Hemmingstad kultursenter sommerfilmskole mandag til fredag (dag-/ettermiddagstid) første uka i juli (uke 27) i Haugesund.
Fokus vil være på manusskriving og utvikling av tekniske filmferdigheter. Vi har leid inn dyktige instruktører som er klare for å dele av sin kunnskap og hjelpe deg til å bli en bedre filmskaper. Vi tilpasser opplegget i forhold til erfaringen blant deltakerne. Det er slik ikke nødvendig å ha laget film før, men det er en fordel å ha stor interesse for faget. Det blir en travel uke, fullpakket med ACTION! Påmelding innen onsdag 26.06 til sjoen@filmkraft.no Aldersgrense: 16-20 år Egenandel: 200 kroner for hele uka (PS – lunsj hver dag er inkludert!) Sommerfilmskolen inngår som en del av talentsatsingen FILMTALENTER og er finansiert av Film & Kino. Også i Stavanger FILMTALENTER prosjektet arrangerer også sommerfilmskole i Stavanger i form av et samarbeid med kommunens etablerte ferietilbud: FIKS FERRIGE FERIE. Se link for mer info - Fiks Ferigge Ferie
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Ungdommen tar tak!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 12. Juni 2013.

I anledning stemmerettsjubileet tirsdag 11. juni blei det samme kveld arrangèrt debatt i storsalen, i regi av byens nyutnevnte Ungdomsråd.
I panèlet satt ungdomsrepresentanter fra de største politiske partiene. De kunne legge fram sine programerklæringer foran et solid oppbud av jevnaldrende tilhørere. Først delte ordfører Petter Steen og vara-ordfører Svein Olsen ut priser, til de beste løsningsbidragene fra en valgrelatèrt, skoleprosjektoppgave som byens ungdoms- og vidergåendeklasser har fått å bryne seg på nå i løpet av våren.
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Telefonproblemer

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 27. Mai 2013.

Hemmingstad Kultursenter og Biografen Cafe er for tiden uten telefonforbindelse på grunn av teknisk feil.
Epost: post@hemmingstad.no biografencafe@samsitt.net
Mobil til
Enhetsleder454 96 041
Sekekretær 993 60 088
Barne- og ungdomsleder 911 20 727
Biografen Cafe 958 04 485
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

800 000 besøkende!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 10. Mai 2013.

I løpet av 2013 vil Hemmingstad Kultursenter passere 800 000 besøkende siden 1.1. 2000.
Hemmingstad Kultursenter har mellom 70 000 - 80 000 besøkende hvert år. Besøket svinger litt, men det har stort sett gått i en retning. På det meste har vi hatt i alt 82 485 personer innom på et enkelt år.
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Ny Promofilm for PLAY Fritidsklubb

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 22. April 2013.


© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Musikkfest

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 22. April 2013.

© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Thorbjørn Jensen ny utstiller i April.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 12. April 2013.

Thorbjørn Jensen er vår utstiller denne måneden. Han vil blant mange være mest kjent som Pop-Art kunstner, og det er bilder av denne typen som henger hos oss nå.
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Filmproduksjon på PLAY

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 5. April 2013.

Fredag kveld kan brukes til mye, også film. Ikke bare se film, men lage film.
Her gjøres opptak til en ny promovideo. Arbeidet ledes av vår nye film-mentor Helge Kallevik.
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Veiledere søkes

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 5. April 2013.

Vil du lede sommerskole for filminteresserte ungdommer i Rogaland? Filmkraft Rogaland tilbyr som del av prosjektet FILMTALENTER sommerskole for filminteresserte ungdommer i fylket.
I den forbindelse trenger vi 2 stk veiledere som kan lose ungdommene gjennom to uker med filmproduksjon i juni/juli, hvorav det er tenkt at en uke avholdes i Haugesund og en i Stavanger. Opplegget som tilbys skal være på grunnleggende nivå og utvikles av veilederne i samarbeid med Filmkraft og vertskapsinstitusjonene. I sørfylket gjennomføres sommerskolen i samarbeid med Stavanger kommunes ferietilbud FIKS FERRIGE FERIE og arrangeres på Bekkefaret fritidsklubb. I nordfylket gjennomføres sommerskolen på Hemmingstad kultursenter. Oppdraget er honorert med kr 3000 NOK per dag per veileder. Send en søknad som viser din motivasjon for oppdraget. Frist: 18. April PS - det er mulig å søke om begge eller kun en av ukene. Ta kontakt med Bransjeutviklingsleder Ingunn M. Sjøen på sjoen@filmkraft.no / 97136738 dersom du har spørsmål.
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Stor stemning i salen under premieren på "Klassefesten" sist søndag

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 19. Mars 2013.

Etter mer enn 3 måneder med pugging og øving var BOAL gjengen endelig klar til å vise oss "Klassefesten".
"Klassefesten" er ikke en fortelling i "High school" sjangeren. Tvert imot! Her er det alvor så det holder. Aktørene på scenen blir hele tiden utfordret i situasjoner som går galt. Etterhvert får også publikum si sin mening om enkelte episoder. Det hele går altså ut på å vise hva den enkelte kan gjøre for å snu en situasjon til det positive. Forestillingen

Premierefesten

© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Ungdomskonferansen med festarrangement på Hemmingstad.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 11. Mars 2013.

Ungdomskonferansen 2013 er over og hverdagen er tilbake. Men først måtte deltakerne på fest!
Det var nok ikke alle som orket fest etter en lang dag i bystyresalen, men de som møtte fikk høre Arni i storform og spise kanapeer til det nesten tøt ut ørene. Og det ble en koselig kveld. Underlig nok var det flere som ikke hadde hørt om Hemmingstad Kultursenter før nå. Så vi må nok skjerpe oss når det gjelder markedsføring!

© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Ungdomskonferansen 2013 er i gang!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 8. Mars 2013.

Presis kl. 0830 åpnet Ordfører Petter Steen Jr. konfreransen og gratulerte oss alle med dagen.
Bystyresalen er fylt til randen av ungdommer som i dag skal være med å danne det nye Ungdomsrådet. Dagen er ikke tilfeldig valgt. I år feirer vi stemmerettsjubileet på selveste kvinnedagen som jo er i dag. Programmet gjennom dagen vil være preget av dette, og Ordføreren valgte også å vektlegge dette i sin åpningstale.
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Klassefesten

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 5. Mars 2013.

Det begynner å nærme seg premieren på Klassefesten hos Boals Forumteater for Ungdom.
Dette er vår ellevte presentasjon med nærmere 14 000 besøkende på disse årene. KlasseFesten er en historie om mobbing og rusmisbruk (alkohol) og har premiere søndag 17. mars kl. 18. Påfølgende tre travle dager så har vi skoleforestillinger og kveldsforestilling. Det er kun 1 forestilling som er åpen: Søndag 17. mars kl 18. Billetter kan kjøpes ved døren 30 minutter før forestillingen starter. Billettpris kr. 100,-. Vi er 25 aktører på og bak scenen.
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Ny utgave av ShowTalk fra Play!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 4. Februar 2013.


© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Barn og ungdom som pårørende

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 1. Februar 2013.

© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Manuskurs

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 31. Januar 2013.

Nå er vi klar til å motta påmeldinger til manuskurset. Benytt anledningen - denne gangen er det GRATIS! Meld deg på her
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

La Det Bli Lyd!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 31. Januar 2013.

© 2013 Hemmingstad Kultursenter

HM i pop og rock 2013

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 22. Januar 2013.


Her får du et kort utdrag av deltakerne i HM i pop og rock 2013. NB! Vil du se filmen i full HD / full skjerm så velger du bare det i YouTube menyen på filmen.
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

UKM 2015!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 16. Januar 2013.

!vimeo!54853675!!! UKM 2015 starter med vår lokale mønstring allerede lørdag 31. januar. Så nå er tiden inne til å melde seg på. Dette gjør du på ukm.no
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

Ungdommens Kulturmønstring 2013!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 12. Januar 2013.

Ungdom i Haugesund har deltatt med stadig flere innslag under UKM de siste årene. Vil denne trenden fortsette?
Takk ska dåkkårr ha! Fra kommunefinalen i Festiviteten. UKM 2012
Alle mellom 13- og 18.år med adresse Haugesund er nå velkommen til å melde seg på UKM- mønstringen 2013, hvor delfinalen finner sted i FESTIVITEN, lørdag 9. februar kl 13:00. Sangere, band, artister, instrumentalister, rappere, beatboxere, dansere, dj’er, filmskapere, ny-sirkus akrobater, sjonglører, gjøglere, stand-up komikere, kåsører, kunstnere, osv. MELD DERE PÅ NÅ! Påmelding
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

ShowTALK er i gang!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 10. Januar 2013.

Show TALK er et prosjekt som har vært under planlegging høsten 2012. I desember kom den første produksjonen.

Prosjektet er et samarbeid mellom PLAY Fritidsklubb og film/video prosjektet på Hemmingstad. Gjengen som nå står bak dette tar sikte på å produsere 15 minutter talkshow for og med ungdom en fredag i måneden fremover. Neste sending spilles inn fredag 1. februar. NB! Vil du se filmen i full HD / full skjerm så velger du bare det i YouTube menyen på filmen.
© 2013 Hemmingstad Kultursenter

God Jul og Godt Nytt År!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 17. Desember 2012.

Vi ved Hemmingstad Kultursenter vil med dette få ønske alle brukere, samarbeidspartnere og kolleger ellers i kommunen en riktig god jul og et godt nytt år!
Hemmingstad Kultursenter har i løpet av 2012 markert at nybygget har vært i bruk i 10 år. Dette var nok ekstra kjærkomment for alle dem som var med og kjempe fram denne investeringen og som ventet i 26 år. Før kulturnatt 27. oktober, inviterte vi ordføreren, brukere, aksjonister fra dengang og ansatte til en forestilling for å vise litt av det som skapes av aktiviteter hver eneste dag i dette huset. Men det har skjedd mye annet også. BOALs forumteater for ungdom fikk kommunens kulturpris for 2012. Brosteinsteateret har gjennomført sin 10. forestilling med stil som alltid. PLAY fritidsklubb har hatt åpent 159 dager hvorav 46 er arrangementer i helg. Alt i alt har det vert 2408 arrangementer i løpet av 2012. Av disse er 6200 kurs/konferansegjester fordelt på 142 arrangementer. Men den største gruppen er de som øver eller trener til et eller annet. Disse utgjør 10921 besøkende fordelt på 549 arrangementer. Dette er bare en smakebit av vår statistikk som ennå ikke er helt komplett.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

FilmFokus 2012

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 16. November 2012.

FilmFokus 2012 er nå rett rundt hjørnet, og denne gangen er FilmFokus blitt en filmarena for ungdom i hele Rogaland.
Fra venstre: Mari Sande, Emma Hald, Julia Hald, Katie Hetland og Karl Magnus Karlsen.
De unge filmskapernes egen filmfestival i Rogaland - Filmfokus arrangeres 24.-25. november på EDDA kino i Haugesund. Festivalen er hovedarenaen for visning og premiering av unges egen filmproduksjon i fylket, med ungdom mellom 14-23 år i målgruppa. I år går festivalen over 2 dager (mot 1 dag de første årene) og har påmeldte filmer fra hele fylket. Det er også satt opp et rikholdig seminarprogram, med anerkjente foredragsholdere fra inn og utland. Programmet slippes her på FILMPORT om kort tid, men vi kan så langt røpe at en EMMY vinner kommer! Gratis deltakelse Filmskapende ungdom fra hele Rogaland er invitert til å delta på årets festival. Det er gratis, men det er begrensede plasser så det er lurt å ta kontakt allerede nå. Se påmeldingsinfo under. De som kommer tilreisende vil få tilbud om gratis overnatting. Det vil også bli servert gratis mat under festivalen, så det eneste en behøver å besørge selv er transport til Haugesund. Festivalen har 4 kategorier: KONSUMERISME DITT ROGALAND I 2029 MULTIKULTURALISME ÅPEN KATEGORI (her tar vi imot alle filmer som ikke går inn under de andre kategoriene) Det er ingen lengdebegrensning, men vi ser helst at filmene er under 30 minutter. Følgende priser vil bli delt ut: Beste manus Beste foto Beste klipp Beste regi Overraskelse Premier er blant annet: - Alle vinnerfilmer nomineres automatisk til den nye ungdomskategorien i KORT på KINOKINO festivalen 2012 (se egen sak her på Filmport). - Scholarships til deltakelse på den internasjonalt anerkjente talentcampen TRAINING GROUND i Portugal sommeren 2013 (se - http://fest.pt/?lang=en) - Filmutstyr - Gavekort - Alle vinnerfilmer vil i tillegg bli tilbudt innsending til Amandusfestivalen 2013 gjennom festivalen (NB! krever nedklipp til 5 min versjon i etterkant grunnet Amandusfetstivalens lengdebegrensning) Juryen består av profesjonelle filmskapere fra regionen, men har også en internasjonal representant. PÅMELDINGSINFO: Deltakelse på festival: Send en epost med følgende info til prosjektleder Milda Kurmyte - milda@genesisfilm.no Navn, epost, og telefonnummer + kontaktinfo til ansvarlig voksen (lærer eller foresatt)
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Brosteinsteateret leverte også 10. gangen!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 7. November 2012.

I går kveld var det endelig klart for premiere på den 10. produksjonen fra Brosteinsteateret, "Aladdin & Den Magiske Lampen"! I denne anledning var Ordfører Petter Steen Jr. og leder for Kultur og idrettsstyret, Rita Leinan også tilstede under forestillingen.
Ordføreren sier Aladdin hører til blant de viktigste eventyrene fra barndommen. Men Brosteinsteateret har forsterket de bildene han har igjen fra eventyrene. Kulturprodusent og regissør Niels Petter Solberg sier dette er en påkostet produksjon som bygger på erfaringer og overskudd fra våre tidligere produksjoner. Han trekker også frem alle de frivillige som bidrar både på og bak scenen. Denne produksjonen har mer av nesten alt! Det betyr naturlig nok også at det er mye mer å bekymre seg over. Men eksamen er bestått Niels Petter! Nå er det bare å rulle videre for FULLE hus!

© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Landskonferanse i Haugesund

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 5. November 2012.

Ungdom & Fritid sin landskonferanse er i år lagt til Haugesund. Da er det vel naturlig at vår egen Ordfører, Petter Steen Jr., åpnet konferansen.
Konferansen har et spennende program der ung kultur er gjennomgangstema til inspirasjon for landets ungdomsarbeidere. Haugesund kommune er naturlig nok bredt representert. Dette medfører at flere av våre hus har begrenset eller ingen betjening mens konferansen pågår. Hemmingstad Kultursenter er ikke noe unntak i så måte. Vi prøver likevel å gjennomføre oppsatt program.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Olav Ingarth Utvik er månedens kunstner i november.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 1. November 2012.

Olav Ingarth Utvik er månedens utstiller på Hemmingstad Kultursenter.
Interessen for å tegne og male fikk Utvik allerede tidlig i barneårene. På slutten av 50-årene gikk han på kveldskurs hos Sverre Loge Pettersen og Thomas Øritsland. Bildene som henger her er oljemalerier på lerret i varierende formater. Motivene til Utvik inneholder nesten alltid vann, noe som nok er naturlig for en tidligere sjømann fra Vestlandet som Utvik er. Utvik har vært hos oss 3 ganger tidligere. Siste gang var i februar 2012.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Kulturnatt er i gang!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 26. Oktober 2012.

Kulturnatt er i gang på Hemmingstad. Det var kunstneren Aud Sigrid Flesland som var først ute.
Allerede kl. 18 åpnet utstillingen som består av flotte bilder i stort format. Utstillingen fortjener ditt besøk.
Kl. 20 var det klart for en aldri så liten premiere. Da fyrte VISCIOUS DELIRIUM i gang Rocketraileren som er Kulturnatts nye tilbud for musikk ute og ungdom. I alt 3 artister står på scenen og Elsa og Emilie ble et rolig og vakkert avbrekk mellom 2 enegriske rockeband der WHITE VERTIGO avsluttet. Turneen skal innom 4 steder før den parkerer for natta, Rådhusplassen, Landmanstorget og Bleikemyr bydelshus. Og får du det ikke med deg fredag, så blir det fire nye muligheter lørdag.

© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Nye Hemmingstad Kultursenter 10 år!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 17. Oktober 2012.

© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Nytt styre i PLAY!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 4. Oktober 2012.

Her har du de nye tillitsvalgte i PLAY fritidsklubb.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Ny oktober utstilling!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 1. Oktober 2012.

Denne utstillingen inneholder arbeider fra Bjørnulf Dyruds kurs i abstrakt maleri på Anna-huset.
Utstillingen tar utgangspungt i deltagere som har vært på kurs flere ganger og er representert av arbeider skapt på kursene. Dette er kurser i abstrakt maleri, dvs bilder som ikke er avbildninger av noe annet men skapes fra bunnen av på lerrettet. Alikevel brukes en mal fra kunsten i europa etter rennesansen, da denne kan benyttes som middel til å skape bilder som oppleves meningsfulle. Selve maleprosessen er en øvelse i kreativitet som kursleder anser som like viktig å arbeide seg inn i som det rent tekniske håndtverket. Kunst er en ytringsform og dermed er det viktig å klare å skape en type bilder som har et språk og som kan leses. Bildene skal ha en mennesklig kvalitet og taler til dets opplevelse. De som deltar på kursene er ofte folk som har malt litt før, men nybegynnere kommer også, og i denne settingen stilles de ofte helt likt. Hvis du har lyst til å delta på et slikt kurs kan kursleder kontaktes på telefon 450 27 112 eller epost bjornulf@bjornulfdyrud.no. Websiden www.bjornulfdyrud.no er en annen kilde. De som er representert er:
 • Kari Henriksen Solheim
 • Bodil Henriksen
 • Wenche Solheim
 • Mojgan Parvitz
 • Berit Steensnes
 • Bodil Løken
 • Marit Fjetland
Utstillingen blir henngende til 25. oktober. Da overtar vår kulturnatt utstiller.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Ledig 25% stilling i ungdomsavdeling og film/video prosjektet ved Hemmingstad Kultursenter.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 15. August 2012.

Hemmingstad Kultursenter har årlig rundt 80 000 besøkende fordelt på mer enn 2 000 arrangementer. Rundt 40% av disse er barn og ungdom. Senteret er preget av mye teater, dans, film og video, sang og musikk og en ungdomsavdeling i vekst. Hemmingstad Kultursenter har også eget galleri med mellom 10 – 12 utstillinger pr. år. I 2009 satte vi i drift to videoverksteder med redigering (Adobe Master Collection), opptaksutstyr og lys. Utstyret er senere utvidet med profesjonelt utstyr for både filmsett og flerkamera produksjoner. Enheten har en samlet bemanning på 4,75 årsverk fordelt på 6 personer.
Nærmere beskrivelse av stillingen: Den som ansettes vil få spesielt ansvar for filmverkstedene og filmutstyret samt å være mentor / støttespiller for ungdommer med deres filmprosjekter. Stillingen er knyttet til husets turnus og vil kun bli tillagt arbeidstid på kveld- og i helg. Avlønning: I h.h.t. gjeldende tariff Utdanningskrav: Barne- og ungdomsarbeider men andre med relevant utdannelse eller praksis kan også søke. Kunnskap om, og interesse for ungdomsarbeid. Relevant praksis vil være en fordel. Allmenne ferdigheter innen IT (Microsoft Office) er en forutsetning. Kunnskap og erfaring fra arbeid med film eller video vil også være en forutsetning i denne stillingen. Personlige egenskaper: Den som blir ansatt må ha god evne til samarbeid med både kolleger og ungdom. Tydelig voksen væremåte og evne til grensesetting er også en forutsetning. Vi kan tilby: Vi kan tilby deg en utfordrende og spennende jobb i et pulserende Kultursenter i vekst. Kontaktperson: Enhets- og kulturhusleder Jan Sverre Samuelsen, tlf. 52 73 49 00 / 454 96 041 Søknadsfrist: 01.09.2012
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

"Impressions"

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 15. August 2012.

Fotoutstilling av Anette Steinsnes.
Utstillingen består av ulike bilder tatt på reiser til blant annet Paris og New York. Fotografiene er varierte, med hovedvekt på det urbane og de arkitektoniske linjene. Jeg liker fotografier som skaper stemninger og historier. Tittelen "Impressions" er med på å understreke dette . Utstillingen "Impressions" vil henge i august og september. Nettside: www.anettesteinsnes.com
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Maling, liming, sying...

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 13. August 2012.

Nå er scenografien snart på plass.
Her ser du et lite fragment fra en av scenene som venter dem som kjøper billett til årets store musikal i Haugesund. NB! Scenen er ennå ikke lyssatt.
Scenografien er snart på plass. Scenograf Aud Sigrid Flesland jobber dyktig og flittig med kulissene til Aladdin. Fjell, ørken og pyramider setter stemningen hos Brosteinsteaterets november forestilling.
Scenograf Aud Sigrid Flesland jobber dyktig og flittig med kulissene til Aladdin. Fjell, ørken og pyramider setter stemningen hos Brosteinsteaterets november forestilling.
Her ser du et lite fragment fra en av scenene som venter dem som kjøper billett til årets store musikal i Haugesund. NB! Scenen er ennå ikke lyssatt.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Sommerstengt i Biografen Café og Hemmingstad Kultursenter

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 1. Juli 2012.

Nå skal det være sol og sommer, og da avvikler vi ferie.
Det betyr at både kafeen og huset er stengt. BiografenCafé åpner igjen søndag 5. august og Hemmingstad Kultursenter åpner for drift på dagtid mandag 30.juli. Du kan nå BiografenCafé på mobil nr. 958 04 485. Ha en riktig god sommer!
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Skal du bruke sommeren til noe kreativt?

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 29. Juni 2012.

Er du mellom 16 - 22 år gammel og har tenkt å bruke sommeren til kreative aktiviteter så bør du ta en titt innom nettstedet Trafo.no
Om Trafo Trafo.no er et nasjonalt tilbud til unge kreatører mellom 16 og 22 år. Trafo gir blant annet prosjektstøtte til dine prosjekter og har maks 3 ukers behandlingstid på søknader. Medlemskapet er gratis! Dette er også et tips til dem som ønsker å delta på FILMFOKUS 2012, UKM, HM i pop og rock eller andre mønstringer i løpet av året.
 • Arena. Galleri for tekst, bilde, lyd og film
 • Penger. Prosjektstøtte med kort behandlingstid.
 • Prosjekter. Trafos prosjekter og verksteder.
 • Mentor. Personlig veiledning fra profesjonelle kunstnere.
Trafo.no skal
 • Stimulere skapende evner og hjelpe frem enkeltideer og frittstående prosjekt.
 • Tilrettelegge for selvstendige og kreative arbeidsformer.
 • Tilrettelegge for møter mellom unge kunstnere og profesjonelle miljøer og etablerte kunstnere.
 • Fange opp nye uttrykks-, visnings-, og distribusjonsformer.
 • Synliggjøre og stimulere et kvalitativt mangfold av smale, individuelle og nye uttrykksformer
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Helge Toft satte Verdensrekord!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 22. Juni 2012.

Ikke så mange timene igjen nå, dette er konsert nr. 45 og Helge Toft både ser og høres helt ok ut!
Helge Toft setter verdensrekord i antall konserter på 24 timer. Her fra terrassen på Hemmingstad.
Etter våre beregninger slettes den gamle rekorden innen 1 og en halv time etter at ovenstående bilde ble tatt. Helge gjennomførte i alt 4 konserter på Hemmingstad Kultursenter denne ellers så stille fredags formiddag. Og vi er selvfølgelig takknemlige for å at vi fikk være med på dette. I skrivende stund er det også klart at verdensrekorden er satt og eies nå av Helge Toft. Grattis!

© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Streiken er over!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 6. Juni 2012.

Omkring kl. 23 tirsdag kveld ble det besluttet å avblåse streiken i kommunesektoren.
Dette skjedde etter at riksmegleren hadde lagt frem en skisse til løsning av konflikten. Streiken sto foran en alvorlig opptrapping som ville fått konsekvenser for mange. Også brukere her ved Hemmingstad Kultursenter. Men nå er altså det hele over for denne gang.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Streik!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 4. Juni 2012.

Haugesund kommune og resten av kommunenorge er som kjent rammet av streik for tiden. Hemmingstad Kultursenter er intet unntak!
Vi vil forsøke å holde huset åpent så lenge det lar seg gjøre, men vi er allerede nødt for å stenge huset på noen tidspunkt. Vi vil publisere stenging her etterhvert som det måtte bli iverksatt. Haugesund kommune har også aktuell info om streiken på sin hjemmeside.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Høstens forestilling er klar: Aladdin & Den Magiske Lampen

Publisert av: Johnny Liadal,
Fredag den 18. Mai 2012.

Brosteinsteateret ved Hemmingstad Kultursenter feirer i år sitt 10 års jubileum. Gjennom disse årene har teatergruppen fått stor popularitet i Haugesund hvor nyskapende... dramateseringen av kjente eventyr har fått ny drakt gjennom musikk og humor. Årets forestilling: ?Aladdin & Den Magiske Lampen? er heller ingen unntak. En spennende fortelling med mange overraskelser satt i et eksotisk miljø. På scenen 24 skuespillere og dansere i en spennende historie med fengende musikk, dans, magedans, fargerike kostymer og stemningsvekkende kulisser. Etter forestillingen serveres julegrøt og saft som er inkludert i billettprisen. Premiere Hemmingstad Kultursenter onsdag 7. november kl. 18
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Åpen Zone i Haraldshallen

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 11. Mai 2012.

© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Kulturpris til BOALs forumteater for ungdom.

Publisert av: Johnny Liadal,
Torsdag den 3. Mai 2012.

Vi er utrolig stolte av å ha mottatt meldingen om at Haugesund kommunes kulturpris for 2012 blir tildelt Boals Forumteater for Ungdom på Hemmingstad Kultursenter.
Niels Petter Solberg (leder/instruktør) har siden 2002 drevet dette idealistiske ungdomsteateret. Boals Forumteater for Ungdom produserer èn ny oppsetning hvert år, med tema som angår ungdom og deres hverdag. Nå i vår ble oppsetningen ”Den Usynlige” – der mobbing ble belyst, bivånet av både konfirmanter og elever gjennom den kulturelle skolsekken. Boals Forumteater for Ungdom har hentet sin form fra den nå avdøde brasilianeren Augusto Boals teatermetode som også har betegnelsen "De Undertryktes Teater". Samfunnsaktuelle problemer blir belyst i en teaterform hvor publikum i større grad er med på å finne løsninger som er effektive i kampen mot undertrykkelse. Boals metode synliggjør hvor undertrykkelsen oppstår og hvilke valg vi har til å endre kurs. Dette er forøvrig ikke første gang Boals Forumteater for Ungdom ved Hemmingstad er blitt prisbelønnet, i 2011 fikk de Sceneteksfondets/Norsk Teaterråds Inspirasjonspris. Prisutdelingen holdes ved Haugesund Rådhus 12. juni kl.14.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Fotoutstilling

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 27. April 2012.

Ungdom som er pårørende har laget en flott fotoutstilling med tekster, i samarbeid med Voksne for Barn. Ungdommene er fra hele landet og deltar i "Nasjonalt nettverk for ungdom" .
16 bilder med tekst er nå utstilt i Haugesund fram til 3.mai - de henger på langveggen til høyre i foajeen, på Hemmingstad Kultursenter. Vi inviterer deg til å se utstillingen, og bli berørt. Bildene kan kjøpes, både samlet og hver for seg. Har du et sted som trenger bilder med mening er dette en fin anledning å gjøre noe med det. Bildene selges til produksjonskostnad. Bestillingsliste finner du på Kultursenteret.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Søknad om fast plass.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 16. April 2012.

Så er det igjen tid for å søke om plass ved bydelshusene i Haugesund. Hemmingstad Kultursenter, Bleikemyr bydelshus og Gamle Slaktehuset allaktivitetshus har alle søknadsfrist 1. mai.
Her på Hemmingstad Kultursenter sender vi ut brev og søknadsskjema til alle som er faste brukere, eller har vært det de siste 2 årene. Brevene er nylig sendt ut, men vil du være sikker, så laster du ned skjema og brev som du finner under "nedlastinger" til venstre. Send oss skjema i retur pr. post eller epost til post@hemmingstad.no. Husk å føre opp eventuelle nye kontaktpersoner med adresser, mobiltelefon og epost.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Helene Vikse Hovland

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 2. April 2012.

Helene Vikse Hovland er vår utstiller i april.
Helene er født og oppvokst på Vikse I Haugesund. Hun er utdannet og arbeider som sykepleier, men har siden 2003 hatt maling som hobby. Hun er selvlært og arbeider med abstrakt maling på lerret. Inspirasjonen henter hun fra mennesker hun omgir seg med, musikk, ulike magasiner og stemninger hun får fra naturen.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

"Jeg er suveren" - et stykke om drømmer, forventninger og press.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 28. Mars 2012.

Det har vært mye teater på Hemmingstad Kultursenter i det siste. I kveld var det foreningen "Voksne for barn" som viste oss forestillingen "Jeg er suveren" av og med Marianne Rødje.
VFB Haugaland inviterte Marianne Rødje i forbindelse med foreningens årsmøte. Valget av dette stykket var nok heller ikke tilfeldig. Marianne Rødje viser oss "Helene" som er fylt av drømmer, forventninger og press. Vi fikk se hvordan dette kan utvikle seg til den reneste galskap.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

BOAL premiere på den "Den usynlige!"

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 19. Mars 2012.

Søndag 18. mars var det klart for den 10. premieren i BOAL forumteater for ungdom her på Hemmingstad Kultursenter.
Vi er vitne til en gripende forestilling om et alvorlig tema der man vil vise hvor lite som egentlig skal til for å snu en situasjon bort fra veien mot stupet. Men ikke bare det. BOAL forumteater er ikke som alle andre. Her snur handlingen på uventet vis. Søndag var det premiere og da ble det blomster til aktørene og en ekstra stor til Niels Petter Solberg som står bak disse produksjonene her ved Hemmingstad Kultursenter. Grattis! med den 10. produksjonen!

© 2012 Hemmingstad Kultursenter

UKM - Haugesund årets turbokommune!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 19. Mars 2012.

Under årets fylkesmønstring i Tysvær ble Haugesund tildelt diplom og 5000,- kr. som kommunen med størst vekst i antall deltakere. Æren går til de deltagende ungdommene.
Under årets fylkesmønstring i Tysvær ble Haugesund tildelt diplom og 5000,- kr. som kommunen med størst vekst i antall deltakere. Æren går til de deltagende ungdommene.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

PLAY-prisen 2012

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 14. Mars 2012.

Etter et lite opphold er det igjen tid for å nominere kandidater til PLAY-prisen.
To personer har fått denne før. Disse er: Anne Lise Rossebø i 2008 og Monica Sjursen Skogland i 2009. Og nå har du muligheten for å nominere en person du mener betyr noe ekstra for ungdom på Haugalandet. Trykk her for å nominere:Nominer
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Olav Ingarth Utvik ny utstiller i februar

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 2. Februar 2012.

Olav Ingarth Utvik har salgsutstilling i februar her på Hemmingstad Kultursenter.
Interessen for å tegne og male fikk Utvik allerede tidlig i barneårene. På slutten av 50-årene gikk han på kveldskurs hos Sverre Loge Pettersen og Thomas Øritsland. Bildene som henger her er oljemalerier på lerret i varierende formater. Motivene til Utvik inneholder nesten alltid vann, noe som nok er naturlig for en tidligere sjømann fra Vestlandet som Utvik er. Denne gangen er tema "Kystlandskap" som også er tittelen på illustrasjonen. Utvik har vært hos oss 2 ganger tidligere. Siste gang var i 2005.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

MULIGHETSARENA: "Kultur og kultur-næring som by- og stedsutvikler"

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 2. Februar 2012.

Dato: 19.04.2012 08:30 - 15:30
Sted: Karmsund videregående skole
Arrangør: Haugaland Vekst
Torsdag 19. april 2012 er det mulighetsarena på Karmsund videregående skole, der vi setter søkelys på hvordan kultur og kulturnæringer skal være med å utvikle Haugesund og andre steder i regionen. Her får du faglig påfyll og inspirasjon fra dyktige innledere, og ideer du kan ta med deg videre. Vi vil stimulere til debatt og engasjement for hvordan vi ønsker regionen i framtida. Årets mulighetsarena er for aktører med interesse for kunst, kultur, kulturnæring og by- og stedsutvikling. Vi ønsker at alle aktører skal få faglig påfyll og inspirasjon, og også muligheter for å være med å påvirke hvordan regionssenteret Haugesund og regionen skal preges enda mer av kunst og kulturell utvikling. [Mer info og påmelding.]
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

EKSTRA ! EKSTRA!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 31. Januar 2012.

Brosteinsteateret ved Hemmingstad Kultursenter søker to mannlige skuespillere:1 voksen og 1 voksen ungdom. Ensemblet på teateret trenger 2 nye skuespillere til oppsetningen av Aladdin med premiere i november 2012. Prøvene starter etter påske, fast øving tirsdag og onsdag fra kl.18-21,samt noen søndager. Om noen skulle være interessert så ta kontakt. Nå har du sjansen :)
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Gangster Party

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 24. Januar 2012.

Dagens Plakat!
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Kurs i bruk av filmutstyr for ungdom

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Onsdag den 11. Januar 2012.

Vi skal nå i gang med fortløpende kurspakker for å kunne benytte seg av filmutstyret. Kursene er åpne for alle, med unntak av ett.
Alle må ha disse kursene, i tillegg må en ha praksis og godkjenning for å bli sertifisert til bruk av utstyret. Kort forklart: KURS -> 1. PRAKSIS -> 2. PRAKSIS -> GODKJENNING OG SERTIFISERING Alle kurs er gratis. Aldersgrense 13-25 år. Det er totalt 6 kurs en kan ta for å bruke utstyr. Kurs 1 – 3 timer KAMERA 2 kurs avholdt. Ny dato ikke satt. Kurs 2 – 3 timer SKINNER Man 19. mars kl 19 Kurs 3 – 4 timer LYS Ons 21. mars kl 19 Kurs 4 – 2 timer VOCAS man 4. april kl 19 Kurs 5 STEADYCAM Kurs 6 – 2 timer REDIGERING
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Kulturkonferansen flyttes!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 6. Januar 2012.

Kulturkonferansen i regi av Haugaland Vekst den 2 februar må dessverre flyttes. Ny dato og fyldig program kommer her så snart den er bekreftet.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Ole Jørgen Løvvig er utstiller i januar.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 2. Januar 2012.

Ole Jørgen Løvvig har fått æren av å starte året 2012 som utstiller her på Hemmingstad Kultursenter.
Ole Jørgen er 44 år og er uten formell kunstner utdannelse. Men han har likt å male, tegne og skape ting helt siden han var liten. Han ønsker å få anledning til å lære mer innen dette området. Ellers er Ole Jørgen utdannet sosionom og har også sjøkrigsskolen i Bergen. I tilknytning til dette har han også tatt en rekke både lengre og kortere kurs av ulik art. Hans yrkeskariere har vert innen sosial- og helsetjenesten, men siste arbeidsplass var som kapteinløytnant ved Harald Hårfagres rekruttskole. Han har også tjenestegjort i 5 måneder i FNs fredsbevarende styrker i Somalia. - Dette har tatt litt av helsa, Men heldigvis er malingen god terapi!! Velkommen til en fargerik utstilling i det nye året!
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Godt Nytt År!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 2. Januar 2012.

Hemmingstad Kultursenter er med dette klar for et nytt år med blanke ark og fargestifter til.
Vi er nå inne i vårt 10. år som kultursenter. 3. september er det 10 år siden vi åpnet nybygget og byttet navn fra Hemmingstad bydelshus til Hemmingstad Kultursenter. Navneskiftet sulle markere at huset skulle inneholde noe mer enn det man forstår ut fra begrepet bydelshus. Dette var altså intensjonen. Om publikum og brukere ellers har oppfattet dette slik vi mente er nok ikke like sikkert. Det som er helt sikkert er at mange fortsatt sliter med å finne det rette navnet. Noen kaller oss fortsatt bydelshus, andre kaller oss kulturhus mens en stadig voksende del treffer blink og kaller oss Hemmingstad Kultursenter. "Kjært barn har mange navn" heter det, så vi har lært oss å leve med dette mangfoldet. Likevel er det på sin plass å minne om det riktige navnet. Dette fordi mange nå benytter elektroniske søkevertøy for å finne oss. Dette er ikke noe problem på Internett, men i private databaser, kunderegistre og annet, er det fortsatt et stort problem. Vi er altså fortsatt og på 10. året Hemmingstad Kultursenter. Med dette ønsker vi alle lykke til med det nye året og de mange blanke arkene.
© 2012 Hemmingstad Kultursenter

Kulturkonferanse

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 19. Desember 2011.

Årets mulighetsarena innen kultur og kulturnæring setter søkelys på hvordan vi ønsker by og region i framtida.
Kulturåret 2012 blir ikke gammelt før en av de gode anledninger for faglig påfyll og inspirasjon finner sted! Torsdag 2. februar 2012 er det mulighetsarena på Hemmingstad kultursenter. Kultur og kulturnæringer er helt sentrale elementer for by- og stedsutvikling. Årets konferanse for aktører med interesse for kunst, kultur og kulturnæring kalles ”mulighetsarena” fordi vi ønsker at alle aktører skal få faglig påfyll og inspirasjon, og derved også muligheter for å være med å påvirke hvordan Haugesund og regionen skal preges enda mer av kunst og kulturell utvikling. Drammen og Gøteborg
Mulighetsarenaen åpnes av fylkesordfører Janne Johnsen, og første del ser på nasjonale og internasjonale erfaringer og trender. Kultursjef i Drammen, Tone Ulltveit-Moe forteller om en kulturelt preget byutvikling, og hvordan de har lyktes med å markedsføre Drammen som attraktiv for næring og nye innbyggere. Fra Sverige får vi innlegg om ”cultural planning” som er stedsplanlegging med kulturelt overblikk og fortegn. Christina Hjort leder et samarbeid med mange kommuner rundt Gøteborg som samarbeider gjennom ”Cultural planning laboratory”. I neste er det fokus på utvikling av kulturbyen Haugesund, der ordfører Petter Steen, arkitekt Thomas Brekke og Bjørn Gerry Viksund fra Inventum gir friske innspill til hvordan de ser for seg utvikling av opplevelser, kunst og kultur framover. Zumthor og Skånevik
Det skjer mye spennende rundt i hele regionen. Vi har i år valgt å fokusere på tre steder som på ulikt vis har kultur og kulturnæring som sentralt utgangspunkt. Aksdal med sin sentrumsutvikling, Almannajuvet i Sauda med den verdensberømte arkitekten Peter Zumthors anlegg for Nasjonal turistveg og Inger Karin Larsen skal gi oss inspirasjon knyttet til den rivende stedsutviklingen av bluesbygda Skånevik. Så blir det god tid til prat og mat, og kulturelle småperler! Konferansen er på Hemmingstad kultursenter fra 0830 til 1530. Tykk her for mer informasjon og påmelding Fotograf: Haakon Nordvik
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Den usynlige!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 7. Desember 2011.

Mobbing er mye i fokus i skole og media. Det forebyggende arbeidet har til tider både vært tilstedeværende og satt i fokus. Allikevel er mobbing et problem som har rotfeste i barns hverdag på skolen, i fritid og via mobil og internett.
Boals Forumteater for ungdom er prisbelønnet (Sceneteksfondets/Norsk Teaterråds Inspirasjonspris 2011) for sitt arbeid med å sette barn og ungdoms problemstillinger i fokus. Forestillingen demonstrerer hvordan mobbing kan oppstå hos barn og ungdom. Hvordan vi kan forebygge og endre handlingen før det den skjer. I forestillingen ”Den Usynlige” møter vi 12 år gamle Grete som skal begynne på en ny skole. Grete er flink på skolen, men blir ofte mobbet av sine skolekamerater og blir gående alene. Selv om Grete prøver å ta opp kampen mot mobbingen blir dette vanskelig. At Grete gradvis forandrer seg er det få som legger merke til, selv ikke hennes familie. Forestillingen er åpen for alle men også et tilbud til 5. og 6. klassetrinn.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Alt klart for MINIZONE!

Publisert av: Johnny Liadal,
Mandag den 5. Desember 2011.

Velkommen til ein kjekk og innholdsrik fredagskveld for barn og ungdom!
Kulturhusene går sammen fredag 9.desember for å gi barn og ungdom (fra 5. klasse t.o.m. 17 år) ein kjekke og innholdsrik kveld på Hemmigstad kultursenter. Ungdomsklubben PLAY sitt årlige THE SHOW detta året med MARLEN TJØSVOLL (idol 2011- finalist) blir ein naturlig del av denna kvelden som også gir plass for sumobryting, Ny-sirkus gruppa FLAX, og kafé-quiz. KONSERT med lokale MORTUUS, FUNERALIS, VICIOUS DELIRIUM OG B.O. . Det blir unik mulighet te å prøva ferdighetene sine på paintballblink og se kim som e tøffast gladiator. Går du rundt og vil prøva deg med teaterimprovisasjon e me så heldige å ha med oss Monika Bjerke og Janna Kari Kvinnesland som profesjonelle instruktørar i peisastuå- begrensa plass så vær tidlig ute. E du seinare ute enn barna-tv starte vil du fort merka at du e for seint ute, og e du seinare ute enn midnatt komme du for seint. Siden ungdom som går på ungdomsskolen og videregående e så himla mye større enn dei som går på barnaskolen får dei ein heile time aleina, fra 23 te 24 med lott og løye i ungdomsklubbens lokaler. Velkommen te MINIZONE på hemmingstad kultursenter fredag 9. desember.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Årets FILMFOKUS priser!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 28. November 2011.

Her er juryens vinnere og hederlig omtale fra årets Filmfokus konkurranse på Hemmingstad kultursenter lørdag 26. november 2011.
fra venstre: Katrine S. Lien, Erlend Kinn Olsen, Karl Magnus Karlsen, Andreas Drange Jensen, Jan Håkon Hansen, Aleksander Samsonsen
DEN SOM LER SIST
av Erlend Kinn Olsen, Sara Skogøy, Hedda Himberg, Sunniva Thorsen, Aleksander Samsonsen og Ivar Østebø EPLE
av Karl Magnus Karlsen og Aleksander Samsonsen MAARUD SÅ MÅRRU
av Anette Wilhelmsen og Kathrine Strømme Lien Temet Noche ”We´re all one”
av Espen Olsen HVIT LØGN
av Henrik Norem , Lars Martin Hardeland, Karl Magnus Karlsen, Sara Helen Skogøy og Kristoffer Haugeberg BREAKING THE CYCLE
av Hans Ivar Suggelia, Janne Kristine Grindhaug og Kjartan Drivenes. Restaurant
av Andreas Drange Jensen og Ida Marianne Høyer Vi gratulerer! Du kan se alle filmene på filmfokus.hemmingstad.no!
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Filmen "Restaurant" stakk av med seieren!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 27. November 2011.

Ikke uventet var det filmen "Restaurant" av Andreas Drange Jensen og Ida Marianne Høyer som drog det lengste strået under lørdagens maraton filmdag på Hemmingstad Kultursenter.
Fra venstre: Mari Sande, Emma Hald, Julia Hald, Katie Hetland og Karl Magnus Karlsen.
Ordfører Petter Steen jr åpnet filmdagen allerede kl. 11. Salen var fullt til randen av ungdom med interesse for filmarbeid. Gjennom dagen fikk deltakerne en rekke foredrag fra aktuelle filmfolk. Blant disse var Katie Hetland, som ble hentet helt fra Hollywood for anledningen og Pål Jackman. Begge er rogalendinger vi er meget stolte over. Til slutt ble det prisutdeling og heder til våre unge filmtalenter. Vigleik Winje rundet av det hele med en flott solo konsert for anledningen. Arrangør av FILMFOKUS er Haugaland Vekst og Hemmingstad Kultursenter i samarbeid med Filmkraft, Genesis film og representanter fra Vardafjell og Åkrehamn videregående skoler.

© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Dramastykket << Sår i sjelen>>

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 18. November 2011.

En historie om selvskading.

Fagforbundet innviterer medlemmer til dramastykket “Sår i sjelen”. Tid: Onsdag 30. november 2011 kl. 19.00 Sted: Hemmingstad kultursenter i Haugesund.
“Sår i sjelen” er et dramastykke som er laget fra A til Å med, og av brukere av psykiatrien. Teaterstykket beskriver selvskading på en måte som bare personer som opplever et problem tett på kroppen kan. “Sår i sjelen” gir økt kunnskap om et problem som både er tabubelagt, og der forekomsten blant befolkningen er svært usikker. De fleste av oss kan lære noe av dette. Påmelding innen 23. november til:
 1. May Britt Storum 52743702 / 99251504
 2. Herdis Gunn Rødne 52743700 / 48250911
 3. Sølvi M. Søvik 52743707
 4. e-post: solvi.m.sovik@haugesund.kommune.no
Begrenset plasser, første mann til mølla…… Ønsker du å bli medlem i Fagforbundet, send SMS med Fagforbundet medlem til 1980
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

FILMFOKUS 2011

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 27. Oktober 2011.

Lørdag 26.november blir det Filmfokus med seminarer fra 1100 – 1815 og Filmfokus konkurranse fra 1900 – 2100. Resten av kvelden blir det festkveld til 2400 for deltakerne. Påmelding: filmfokus Frist for påmelding av filmer er 7. november. Raska på!

Med forbehold om endringer: SEMINAR, INNHOLD
1100-1110Velkommen
1110-1120Åpningshilsen ved ordfører Petter Steen jr.
1120-1135Amandus Filmfestival for ungdom, ved leder Stine Marie Solem
1135-1200Visning av Amandus vinnerfilmer
1200-1220Jeg var med i AMANDUS – TALENT ved Frederik A.Wik
Visning av filmen fra Amandus-Talent
1220-1245PAUSE med servering
1250-1320Pål Jackman: Film er historiefortelling!
1320-1350Filmsamtalen Siw Angell-Olsen snakker med skuespiller Thomas Alf Larsen
1350-1415”RUNDT NESTE SVING” – Fra filmkurs til ferdig film
ved Karl Magnus Karlsen og Solveig Arnesen
1415-1445PAUSE med servering
1445-1510Skjalg Molvær, Genesis Film: Filmeffekter!
1510-1545Frode Nordås (”På bølgelengde”), Korleis arbeida med skodespelarane.
1545-1610Her er www.filmport.no ved Martin Trosnavåg.
1610-1640PAUSE med servering
1640-1710Katie Hetland: Jeg vant Emmy-pris for Lady Gaga dokumentar
1710-1740Kai Roger Melkevik: Aftereffects!
1740-1810Regine Nilsen: Om filmen og klipp fra filmen
1810-1815Avslutning, info om videre aktiviteter. Pause til 1900
1900-2100FILMFOKUS konkurranse, visning av filmer, kåring av vinnere
2100-2400FESTKVELD! Filmprat og diskotek m.m.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Harlekin viser "Hjelp det spøker"!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 27. Oktober 2011.

Gruppen Harlekin fra Haugesund barne- og ungdomsteater viser stykket "Hjelp det spøker"!. Tid og sted er: Hemmingstad Kultursenter, søndag 28. januar 2012.
Stykket er skrevet av Niels Petter Solberg og har som tema mobbing, fantasi, musikal. Tove som går i 8. klasse blir utsatt for mobbing men får etterhvert en ny venn.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Det nye styret 2011-2012.

Publisert av: Mette Hølleland,
Mandag den 10. Oktober 2011.

Det nye styret på Play fritidsklubb!!
Styret 2011/2012
På årsmøtet 2011 ble det valg at dette skal være det nye styret for Play i 2011-2012.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Kulturnatt på Hemmingstad

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 5. Oktober 2011.

Velkommen til Kulturnatt på Hemmingstad Kultursenter. På programmet står teaterforestillinger og utstillinger for hele familien. Biografen Kafé holder åpent!
Galleriet
Kl. 15:00 KUNSTUTSTILLING
VENCHE HØVRING

Venche Høvring har arbeidet med undervisning gjennom Karmøy kommunale Kunstskole, AOF Haugesund og privat. Hun har også illustrert bøker, designet/illustrert CD-covere og arbeidet med kulisser for Karmøy-scenen, Brosteinsteateret m.fl. Høvring er innkjøpt av flere kunstforeninger, offentlige kontorer, banker, og har utsmykket Snorre – A, Snorre B og Troll – C plattformene. Foajeen
Kl. 15:00 ”MAMMOMARKEDET”
SALGSUTSTILLING BARNEKLÆR
SIV NGVALDSEN

For fire år siden kjøpte Siv Ingvaldsen sin kjære symaskin. Sammen har de skapt utrolig mye. De siste årene har Siv reist rundt på messer og solgt klærne sine. Hun syr fra str. 0 -10 år. Klærne er glade, fargerike, unike og ikke minst behagelig og funksjonelle. Svært sjelden blir det sydd to like plagg. Kom og få tak i glade klær til glade barn! STORSALEN LØR 22.10:
Kl. 16 og 17.30 HANS & GRETE
v/Brosteinsteateret
(Varighet 30 min.)
Vi får utdrag fra familiemusikalen om Hans & Grete, som har premiere ved Hemmingstad Kultursenter 9. november. På scenen møter vi flere av Haugesunds talenter, med barn, ungdom og voksne i et fargerikt rollegalleri. Musikk og flotte kostymer gir historien Hans & Grete den perfekte atmosfære. En verden virkeliggjort gjennom humor, spenning og drama. Aldersgrense 5 år og oppover. Regi og manus: Niels Petter Solberg. LILLESALEN LØR 22.10
Kl. 16.00 -16.30 og kl.17.30 - 18.00
DET MAGISKE SKRINET
MED NINA NÆSHEIM
Det magiske skrinet har Nina arvet av morfaren som var sjømann og reiste rundt i hele verden. Skrinet er fylt opp med mange små ting som vil ut og fortelle sin historie. Fortellinger fra fjernt og nært, med latter og med alvor. Noen ganger dukker det også opp sang og musikk! Nina Næsheim har drevet med underholdning i over 25 år hvorav de siste 11 år som forteller. Forestillingen er en del av tilbudet ved Rogaland Teater.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Utstilling: " Skjønn Forening "

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 3. Oktober 2011.

Kristiane Eikeland er månedens utstiller her på Hemmingstad Kultursenter med utstillingen "Skjønn Forening".
Kristiane er en 25 år gammel jente som har vært kreativ og glad i å male helt siden hun var liten. Til vanlig studerer hun kjemi i Bergen, men mye av fritiden går med til maling og andre hobbyer. Etter et år på billedkunst linje på Skiringssal folkehøyskole har det bare blitt mer og mer maling. Maleriene hennes er stortsett veldig fargerike, og går for det meste under kategorien Pop Art. Hun liker å prøve ut flere ulike medier, men maler mest i akryl og oljemaling. Mange av maleriene er portretter av kjente og mindre kjente helter. Kristiane er også glad i å ta bilder og tar mye makrobilder av naturmotiver.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Allmøte med valg av nytt styre i PLAY

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 30. September 2011.

Se flere bilder fra denne kvelden her:

© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Åpningstider PLAY Fritidsklubb

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Onsdag den 14. September 2011.

PLAY Fritidsklubb har åpent følgende tider: Mandager til torsdager kl 16-22 Fredager kl 16-24 (Arrangement kl 20-24) Lørdager og søndager kl 12-17 De dagene hvor skolen har planleggingsdag har vi åpent fra kl 08 på hverdager.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Skumparty

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Torsdag den 11. August 2011.

Skumparty åpner PLAY etter sommerferien 26. august kl 20! Det vil bli konsert (band ikke bestemt enda) i storsalen, og skumparty utendørs.
Dørene åpner kl 20 og vi avslutter kl 24. Dette er et rusfritt ungdomsarrangement fra 8. klasse opp til 18 år. Inngang: 100,- (Nye klubbmedlemmer i 8. klasse kommer gratis inn -må ha betalt kontigent. Bruk medlemskortet for å vise medlemsskapet) Vi leier inn Avanti Fritidsklubb til å levere skum. NB! Ta med håndkle og lett skifte ettersom det blir vått og litt kaldt utover kvelden!
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

22. Juli 2011

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 4. August 2011.


© 2011 Hemmingstad Kultursenter

22. juli 2011.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 23. Juli 2011.

 
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Hawai partyet ble suksessfull avslutning av vårsemesteret i PLAY

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 18. Juni 2011.

Fredagens Hawai party skulle være avslutning for våren, men så ble det også prikken over i-en.
Dette ble at av de arrangementene som styret i fritidsklubben har jobba skikkelig bra for å få i stand. Og resultatet ble at 114 ungdommer deltok på semesterets siste arrangement, og det er slett ikke verst!. Her var det Limbo konkurranse, danse oppvisning, paraply drinker og mye morro. Så nå er det bare å få unnagjort den kjedelige ferien. Høsten på PLAY starter med SKUMPARTY!.

© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Avslutning for 7. klasse ved Rossabø skole

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 15. Juni 2011.

De siste dagene har Hemmingstad Kultursenter vært fullt av elever og lærere fra Rossabø skole.
Årsaken til dette er avslutningen til 7. klassetrinn som skolen også i år har valgt å gjennomføre her hos oss. Det blir i alt 5 forestillinger med fullt hus på både dag og kveld. Nær 70 elever gjennomfører et flott og variert program som er basert på byens store stolthet, Vamp. Trykk på bilde ikonene for å se større bilder.

© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Folkemøte om trafikkulykker i Karmsundgata

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 23. Mai 2011.

Gutt 8 år drept. Haugesund ble sterkt berørt. Hva kan gjøres for å forebygge liknende trafikkulykker igjen i Haugesund? Trygg Trafikk inviterer til debatt.
PROGRAM Innlegg à 10 minutt ved: Varaordfører, Sven Olsen: Hva kan vi gjør for å forhindre liknende ulykker? Varaordfører svarer. Haugesund Politi, Bodhild Bang Øritzland: Politiets vurdering av utfordringer i trafikkbildet i Haugesund. Statens Vegvesen, Ivar Thorkildsen: Kort orientering om planer for trafikken i Haugesund, langsiktige og kortsiktige tiltak. Deler kunnskap om gode tiltak. Trygg Trafikk, Ingrid Lea Mæland: Forebygging av trafikkulykker, et delt ansvar! FAU representant, Eivind Stokka: Hva tenker foreldrene, hva vil vi gjøre? DEBATT med spørsmål og ytringer fra publikum. 45. min åpen debatt. Her kan innbyggere komme med 3. minutter ytring eller korte spørsmål til innledere. Agnar Bruntveit Fylkestrafikksikkerhetsutvalget i Rogaland FTU, leder debatten.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Anette Steinsnes er vår utstiller i mai og juni med "Time and places".

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 2. Mai 2011.

"Time and places" er en fotoustilling som består av ulike bilder tatt på reiser til blant annet Paris og New York.
Utstillingen består av ulike bilder tatt på reiser til blant annet Paris og New York. Fotografiene er varierte, med hovedvekt på det urbane og de arkitektoniske linjene. Jeg liker fotografier som skaper stemninger og historier. Tittelen "Time and places" er med på å understreke dette. Utstillingen "Time and places" vil henge ut juni måned.

Nettside: www.anettesteinsnes.com

© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Ville Veier presenterer BIKUBESANG på Hemmingstad Kultursenter tirsdag 3. mai

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 29. April 2011.

Ville Veier er et kreativt ettervernsprosjekt i Stavanger og består av personer med psykiske og rusrelaterte utfordringer, enkelte i LAR-behandling og deltakere i kvalifiseringsprogrammet i NAV.
Ville Veier bruker ulike kreative uttrykksformer som metode for å skape vekst, mestring, utvikling og læring hos deltakerne. Deltakerne får utforske sine egne ressurser, talenter og uttrykk. Ville Veier ble etablert i 2007 av barneverns- og dramapedagog Tori Nes Aadnesen. Prosjektet har høy faglig og kunstnerisk kvalitet og har siden oppstart laget en teaterproduksjon hvert år. Årets produksjon er basert på Lasse Kolsruds dramatisering av romanen "Bikubesong" skrevet av forfatter Frode Grytten fra Odda. Ville Veier har spilt 7 fulle hus på Tou Scene i Stavanger før påske. Nå er de i Haugesund for første gang. Forestillingen varer ca 1 time. Ingrid Nilsen er koordinator for Ville Veier og kommer fra Utsira. Billetter kjøpes/bestilles i Kafé Bjørnson, Bjørnsonsgate 54, ved HSH/Rådhusplassen 90945094, evnt ledige billetter ved inngangen. Lokal arrangører er NAV Haugesund og Kirkens Bymisjon
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Filmen "Restauranten" under innspilling på Maritim.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 11. April 2011.

Andreas Drange Jensen er en av filmskaperne ved filmverkstedet på Hemmingstad Kultursenter. Nå er hans film "Restauranten" under innspilling.
I skrivende stund er det et kjøkken ved hotell Maritim som fungerer som "location". Resten av filmen spilles inn på en restaurant i Bergen. Utstyret som er kjøpt inn for gaven vi har fått av Sparebankstiftelsen DnB NOR ankom i grevens tide og er allerede i full virksomhet.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Hans og Grethe

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 11. April 2011.

Brosteinsteatret og Hemmingstad Kultursenter presenterer HANS & GRETE. Den klassiske fortellingen om Hans og Grete som må i skogen for å hente ved og ender opp som fange hos den stygge heksen, har fått en ny vri i vår musikalske versjon.
Det er slett ikke lett for familien til Hans og Grete som lever i fattigdom i Svartskogen. Familiens far er reist til sjøs for å tjene penger. Det nærmer seg bursdagen til Hans og Grete. Moren fortviler da hun ikke har penger til å feire dagen. Hun håper på et mirakel for at ikke geburtsdagen skal bli uten en kake. Forestillingen er full av humor og musikk. Bilder fra sminkekurset:

Bilder fra premiæren:


© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Silje B Emberland ny utstiller i april.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 31. Mars 2011.

Silje er 35 år og kommer opprinnelig fra Bergen. Hun er utdannet sykepleier og digital fotograf. Maling er selvlært og hun har drevet med maling/tegning siden barndommen. Hun har hatt utstilling av både fotografi og akrylmalerier på InDesign, Kafe Jensen og Cafe Moody. Og solgt på bestilling. Hun driver med maling og portrett- og kunstfotografi på deltid. Utstillingen blir hengende på Hemmingstad Kultursenter ut april måned.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Chiles ambassadør på Hemmingstad

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 3. Mars 2011.

I forbindelse med støttekonserten til gjennoppbygging av aktivitetshuset "Un Poco Más" i Chile fikk Haugesund besøk av Chiles ambassadør til Norge, Juan Aníbal Barria. I denne forbindelse ønsket abassadøren å få se et kultursenter, og valget falt på Hemmingstad Kultursenter.
Ambassadøren ble fulgt av Tom Trippestad og ble tatt imot av Jan Sverre Samuelsen og Niels Petter Solberg ved kultursenteret. I løpet av besøket fikk han se huset i drift og Solberg forklarte driftsform og kort om de forskjellige prosjektene vi driver og om de viktigste brukergruppene på huset. Ambassadøren var innom en konferanse, Torsdagstreffet for seniorer og han fikk også se kostymelageret.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Berit Steensnæs stiller ut i mars.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 1. Mars 2011.

Tirsdag 1. mars kl. 18 blir det åpning av den nye utstillingen til Berit Steensnæs her på Hemmingstad Kultursenter.
Dette blir hennes 5. separatutstilling og den avløser vår presentasjon av årets UKM i Haugesund. Berit Steensnæs er født og oppvokst på Bakarøynå i Haugesund. Berit maler med akryl på lerret. Hun bruker ofte sand og slagmetaller i arbeidene som er abstrakte / figurative bilder. Hun har malt i over 26 år og det begynte med porselensmaling før hun gikk over til akryl for fullt. Berit er medlem av Tysvær Kunstlag og Kreativ Strek. I tillegg er hun fast utstiller på Galleri Tempra på Udland. Berit Steensnæs har gått på flere demo kurs med Wenke Høvring, 6 kurs med den anerkjente kunstneren Bjørnulf Dyrud og går fortsatt på kurs med han. Utstillingen henger ut mars måned.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Mange var innom for å registrere seg under lørdagens casting

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 20. Februar 2011.

I alt 15 unge og voksne var med på lørdagens casting til 2 kortfilmer sist lørdag. Filmskaperne er storfornøyd med oppmøte, men alle roller er likevel ennå ikke besatt. Det er bare å ta kontakt på Hemmingstad Kultursenter på mandager fra kl. 18 for dem som måtte ha lyst til å prøve seg. Spør etter Victor Tuffentsammer.
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Har du en skuespiller i magen?

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 18. Februar 2011.

Da har det dukket opp enda en mulighet for deg. Lørdag 19. februar kl. 11:00 skal ungdommer fra Hemmingstad Kultursenter / Unge filmtalenter gjennomføre audition til 2 pågående filmprosjekter. Det er viktig å presisere at det nå trengs voksne skuespillere. Dette blir heller ikke siste anledning. Det planlegges flere auditions i tiden fremover. Dette er først og fremst for å lage en database over aktuelle skuespillere til den virksomheten som nå er under oppbygging. Og her snakker vi naturligvis om folk i alle aldre. Så her er utfordringen! Tar du den?
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Flott konsert!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 12. Februar 2011.

"Ary Morais & band" leverte i går kveld en flott konsert på Hemmingstad Kultursenter.
Ari Morais er fra Kapp Verde, men bor nå her i landet. Men musikken er fortsatt fra Kapp Verde med innslag av både Fado og brasiliansk musikk. Nydelig sang og musikk med fengende rytmer! Kapp Verde er en stat og øygruppe i Atlanterhavet, 500 km vest for det afrikanske fastlandet. Øygruppen består av ti større og fem små øyer. Den var ubebodd da den ble oppdaget og kolonisert av portugiserne på 1400-tallet. Øygruppen ble et knutepunkt for handel med afrikanske slaver. De fleste innbyggerne stammer fra begge gruppene, portugisere og slaver. Kapp Verde ble selvstendig i 1975 som følge av en lang frigjøringskrig og nellikrevolusjonen i Portugal. Til alle som ikke fikk dette med seg denne gangen, vi satser på å få denne gruppa tilbake i november!
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

"Ary Morais & band" til Hemmingstad

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 31. Januar 2011.

Kapp Verde har i musikalsk sammenheng vært mest kjent i Norge for barfotdivaen Césaria Évora. Men landet kan skilte med mange nye og fremadstormende unge artister. Og ingen er så populære akkurat nå i Norge som Ary Morais. Fredag 11.2 er han på Hemmingstad med konsert fra 19 - 20.
Han er musiker, låtskrver og sanger og har bodd i Oslo de siste 15 årene. Han blander tilgjengelig tradisjonell og moderne musikk på en humoristisk måte, og presenterer stiler som Coladera, Morna, Funana, Batuque og Tabanca. Musikken er engasjerende og følelseslader. De siste 6 år har Ary Morais jobbet konsistent med tradisjonell musikk med moderne vri og har ofte turné i Scandinavia med familie med noen av Kapp Verdes mest anerkjent musikere Etter noen flotte konserter for å presentere prosjektet "Varme Vibber fra Kapp Verde" i Oslo, Sandefjord, Skien og Porsgrunn er bandet igjen på turné i Norge fra første februar. Møt den varme musikken fra Kapp Verde! Altså: fredag 11. februar på Hemmingstad Kultursenter kl. 19. Pris kr. 150,-
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Årsmelding fra BOAL forumteater og Brosteinsteateret

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 1. Januar 2011.

Boals forumteater for ungdom ”Styrkeprøven” Teatergruppen Boals Forumteater for ungdom ble etablert i Haugesund i 2002 og har hatt en rekke forestillinger med tema som angår spesielt barn og ungdom. Årets tema er mobbing, et tema som er aktuelt og et urovekkende problem. Forestillingen har tittelen ”Styrkeprøven” og belyser tema med utgangspunkt i skole, hjem og fritid. Mobbing er et omfattende tema. I vår historie ønsker vi og synliggjør de valgene som vi kan ta for bedre å motvirke mobbing. På scenen møter publikum barn og ungdom som tolker og virkeliggjør historien. Vår samarbeidspartner var den Kulturelle Skolesekken i Haugesund Kommune. Produksjonen gikk over 4 måneder med opp til 3 ukentlige øvelser. Fremmøte var på ca. 90%. Deltagere 20. Augusto Boal er en brasiliansk teaterpedagog og instruktør som har dannet en egen skole innenfor teater og drama: "De Undertryktes Teater". Den brasilianske teatermannen har utviklet en teaterform som med suksess har koblet teatret til samfunnet. Hovedtanken er at folk gjennom drama og teaterarbeid skal kunne oppleve transformasjonen fra tilskuer til deltaker. Premieren var 13. mars 2010 kl. 18 også 14. mars kl. 18 skoleforestillinger 15.-18. mars På scenen: Lasse Moe, Jan Magne Steine, Lisa Lien, Ida Munoz, Emilie Hallesen, Morten Saltvedt, Selma Mestanli, Jan Helge Naley, Espen Fernando Aarvik, Amalie Bøe Apeland, Mathilde Gabrielsen, Siri Hetland, Marie Johanne Thorbjørnsen, Kristoffer Nilsen Lien, Vanessa Trepanier, Celine Dahle. Regi/Manus: Niels Petter Solberg, Lyd/Lys: Ståle Norenes, inspisent: Anne Beth Horsfjord Forestillingen ble også vist i Bergen i samarbeid med Landslaget Drama Besøkstall Haugesund: 1060, Bergen: 500 Brosteinsteateret presenterte den nye musikalen: ”Askepott” Forestillingen hadde premiere Onsdag 10. november 2010 Historien om ”Askepott” er jo kjent for mange, både barn og voksne. Brosteinsteateret presenterer en ny versjon, en musikal, med ny musikk og manus med humoristisk tilsnitt. Askepotts verden virkeliggjort gjennom humor, spenning og drama. Flotte kostymer og kulisser er en del av Brosteinsteaterets tradisjon. På scenen møtte publikum 24 barn, ungdom og voksne i det fargerike rollegalleriet. I tillegg 12 personer som også bak scenen med kulisser, kostymer og mye annet. Etter forestillingen ble det servert grøt og saft i Biografen Cafe. Forestillingen ble øvd inn fra april til november med opp til 3 ukentlige øvelser. Fremmøte var på ca. 80%. Noe nedgang pga av sykefravær og aktører som måtte erstattes. Deltagere 27. På scenen møter du: Ida Munoz, Andre Ernst Grønås, Bjørg Sund, Lise Sveine, Mimmi Lande, Celine Dahle, Espen Fernando Aarvik, Siri Hetland, Mathilde Gabrielsen, Vanessa Trepanier, Jan Helge Naley, Tove Remøy, Morten Saltvedt, Selma Mestanli, Ann Magrith Lande, Karin Berndtsson og Tone Camilla F. Solheim. Regi og Manus: Niels Petter Solberg, Musikk: Svein Ragnar Myklabust, Koreografi: Junhild Synnevåg, Scenografi: Lise Ruud og Thomas V. Eriksen, Assistent/maling: Lovise Strandvik Eriksen, Inspisient: Anne Beth Horsfjord, Lys/lyd: Jan Sverre Samuelsen, Parykker: Anne Toril Waaga. Sceneassistenter: Anne Marie Gabrielsen. besøkstall 1 329
© 2011 Hemmingstad Kultursenter

Godt Nytt År!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 31. Desember 2010.

Vi på Hemmingstad Kultursenter vil med dette få ønske alle våre samarbeidspartnere og brukere et riktig godt og aktivt nytt år!
Hemmingstad Kultursenter åpner for normal drift mandag 3. Januar. Biografen Cafe åpner først 6. januar etter en velfortjent juleferie.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Boals forumteater for ungdom "ISKYSS"

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 23. Desember 2010.

Teaterforestilling for og med ungdom som tar opp et tema som berører mange, rusmisbruk og GHB.
Den brasilianske teatermannen Augusto Boal har utviklet en teaterform som med suksess har koblet teatret til samfunnet. Hovedtanken er at publikum gjennom drama og teaterarbeid skal kunne oppleve transformasjonen fra tilskuer til deltaker. Rusmisbruk, da spesielt ghb, et hett tema i vårt daglige mediabilde. Forestillingen demonstrerer hvordan bruk av ghb kan oppstå hos ungdom. I forestillingen "Iskyss" møter vi 15 år gamle Kari, hennes familie og venner. At Kari gradvis forandrer seg er det få som legger merke til, selv ikke hennes familie. Hvordan kan vi forebygge og endre handlingen før den skjer? På scenen: Vanessa Trepanier, Espen Olsen, Kjell Marius Sørensen, Morten Saltvedt, Monika Rudi Reffhaug, Ann Margith Lande, Mathilde Gabrielsen, Ida Therese Munoz, Selma Mestanli, Line Horsfjord, Jone Piscopo, Øystein Sandvik, Solveig Hestflått Haugen og Merete Udstuen. Musikk: Craive Sponsorer: Haugesund Sparebank, SLT Haugesund Kommune, Frifond Teater Boals Forumteater for Ungdom fikk Inspirasjons fra Scenetekstfondet/Norsk Teaterråd i 2010. I tillegg til å spille i Haugesund så har også teateret gjestet Bergen ved flere anledninger.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Inspirasjonpris til Boals Forumteater for Ungdom!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 1. Desember 2010.

Scenetekstfondets Inspirasjonspris 2010 til Boals Forumteater for Ungdom ved Hemmingstad Kultursenter.
Scenetekstfondet i samarbeid med Norsk Teaterråd har gitt Boals Forumteater for Ungdom ved Hemmingstad Kultursenter inspirasjonsprisen: "Tildelingen av insirasjonsprisen går til en teatergruppe som har utmerket seg ved en enkel oppsetning eller arbeid over tid. Teategruppen som mottar prisen har vist seg forbilledlig ved særskilte arbeidsmetoder, som kan inspirere og motivere likesinnede grupper til å gå nye veier innenfor teaterkunsten". Vi føler oss beæret til å ha mottatt prisen for en teatermetode vi har jobbet med i ti år. Våre tema har vært allsidige: mobbing, rasisme, spisevegring, sosial angst, vold etc. Nå er vi i gang med forestillingen "Iskyss" som omhandler ungdom og rus med tema GHB. Premiere 29. mars 2010. Velkommen!
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Fotografier og kullstift Kunst utstiling.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 29. November 2010.

Brødrene, Robert og Kristian Gray, har kunst utstilling i Desember, i Hemmingstad kultursenter.
Begge brødrene har vært interessert i kunst siden de var ganske unge. De har i dag utviklet ganske ulike og forskjellige stiler fra det de i utgangspunktet startet med. Kristian jobber med akvarell, pastell, akryl, olje, men skal hovedsakelig stille ut kullstiftbilder denne gangen Robert jobber som fotograf og tar for det meste bryllupsbilder. Han stiller ut sine mer kreative bilder som for eksempel dråpebilder og naturfotografier. Brødrene har solgt sine bilder både her hjemme og i utlandet. Bildene som stilles ut er en samling nye og gamle verk.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Ekstraforestillinger til "Askepott"!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 11. November 2010.

Onsdag 10.11 var det premiere på årets storsatsing fra Borsteinsteateret, "Askepott"!
Huset var utsolgt i likhet med de fleste av de resterende 12 planlagte forestillingene. Derfor setter vi nå opp 2 ekstra forestillinger, søndag 21.11 kl. 14 og kl. 16. Billetter fås ved henvendelse til Biografen Cafe direkte eller via tellefon 52 73 49 05, Bestilling av billetter via e-post til post@hemmingstad.no .Oppgi mobiltelefon, antall billetter, klokkeslett for ønsket forestilling og navn til kontaktperson. Hentefrist for bestilte billetter er 7 dager. Uavhentede billetter selges i døra 30 min. før forestilling. Nå gjelder prinsippet om "første mann til mølla"! Lykke til i jakten på "ekte" Askepott billetter!
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Askepott er klar!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 9. November 2010.

I dag er det generalprøve på Askepott og 7 måneder med prøver er snart over.
Billettene til alle 12 forestillingene en nå snart utsolgt, så den som vil ha med seg dette bør være rask på foten. Billetter kjøpes i Biografen Cafe her på Hemmingstad, eller bestilles i telefon 52734905.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Filmvinnere i Filmfokus!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 25. Oktober 2010.

Filmfokus er Haugesundregionens egen filmfestival for film laget av ungdom. Arrangementet ble avholdt på Hemmingstad kultursenter fredag 22.10, med 13 deltakende filmer. Dette mot 6 filmer i fjor, som var første året!

I tillegg til mer enn en dobling av antallet påmeldte filmer, skryter juryen også av at nivået i år er svært imponerende. Filmfokus arrangeres årlig på Hemmingstad, også dette året under Kulturnatt. Om arrangementet: Filmfokus er altså i ferd med å vokse, men ikke bare i antall filmer og deltakere, også som arrangement. Juryen hadde en større jobb i år og arbeidet mye i forkant, både med å etablere kategorier under hovedprisen, og med vurdering av filmene. Filmfokus har også vokst i "showfaktor". PLAY fritidsklubb på Hemmingstad serverte sprudlende chamgagnebrus fra høye glass med stett! Ost og kjeks, samt kreative kanapeer med jordbær, marshmellows, druer og sjokoladebjørner, for å nevne noe! I tillegg hadde Edda kino lånt ut sine røde løper, som ga "Amandafølelse"! Rap-artistene Tramas&Nobadi bidro med musikk mens juryen fant vinnerne.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Kulturnatt 2010

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Torsdag den 21. Oktober 2010.

FREDAG

Galleri/resepsjon Kl. 18:00 KUNSTUTSTILLING MED KREATIV STREK Kreativ Strek er en uformell gruppe amatører som samles en gang i uken på Hemmingstad ultursenter for å male, tegne og slå av en prat. De jobber med forskjellige teknikker som akvarell, pastell, akryl, olje osv. Dette blir en spennende utstilling med mange bidragsytere. Storsalen Kl. 19.00 FILMFOKUS – UNGDOMMENS FILMFESTIVAL Ungdom mellom 15-25 år har fått sin egen filmfestival! Filmfokus er et samarbeid mellom Kulturnatt, Hemmingstad Kultursenter, Filmkraft Rogaland, Genesis Film og prosjektet Kultur og Næring ved Haugaland Vekst. Deltagerne har produsert egne kortfilmer som vises fram for første gang under Kulturnatt. Hvem som vinner premien for Beste Kortfilm under årets Filmfokus avsløres under kveldens arrangement.

LØRDAG

Foajéen Kl. 16.00 ÅPNING AV UTSTILLING “METAMUNKER” Egil Paulsen, kunstneren bak kortfilmen “Sort Melk”, stiller ut billedserien “Metamunker”. Maleriene har en mystisk, tidløs stil, fremstilt gjennom både tradisjonell lavering og digitale maleteknikker. Med bakgrunn som informatiker, finner Egil opp symboler inspirert fra blant annet kryptografi og datastrukturer – hvorav kors og halvmåner byttes ut med nøkler, optikk og bananskall. Bilder og mer info finner du også her www.egilpaulsen.com/metamonks.php Kl. 18.00 ”ASKEPOTT” Brosteinsteateret viser utdrag fra sin nye musikal ”Askepott”. Askepotts verden virkeliggjøres jennom humor, spenning og drama. Flotte kostymer og kulisser er en del av Brosteinsteaterets tradisjon. På scenen finner vi 18 barn, ungdom og voksne i et fargerikt persongalleri. Aldersgrense 5 år, varighet ca. 30 min. Forestillingen har opprinnelig premiere Onsdag 10. november. Kl. 19.00 HAUGALAND DANSEKLUBB Haugaland Danseklubb ble stiftet i 1983. Klubben har mange elitedansere og egen danseskole. Danseskolen holder til på Hemmingstad Kultursenter og har utviklet talenter gjennom mange år. Under kulturnatt møter vi noen av disse talentene som tar på seg finstasen og inviterer til oppvisning. Arrangementet passer for alle aldersgrupper.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Fotoutstilling: "Natur og kultur igjennom søkeren " på Hemmingstad kultursenter.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 1. September 2010.

I perioden 01.09.10 til 01.10.10 vil Kjell Noralf Bjørkelund presentere bilder fra sitt rikholdige arkiv av planter, dyr og landskap, i farger og s/h.
Kjell er bosatt i Haugesund, er 59 år gammel og har vært ansatt i Haugesund. kommune, brannvesenet frem til høsten -09. Hans interesse for foto startet tidlig i 1970-årene og dette har siden har fullt store deler av hans fritid. Tidligere utstillinger: 1 v/ Hemmingstad Kulturhus våren -08 I tillegg har Kjell bidratt med foto til flere av bokprosjektene til Haugesund Turistforening de senere årene , og til Haugesundsboken " Liv og Landskap".
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Høsten er ettertrykkelig i gang på Play!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 21. August 2010.

Switchblade Love og Craive åpnet høstsemesteret på Play fredag kveld. Etter konserten bar det rett ut i drittværet og skummet på parkeringsplassen.
Møkkavær er ingen hindring når tenåringer i Haugesund skal på SKUMPARTY. I alt 285 ungdommer strømmet til Hemmingstad Kultursenter fredag kveld for å dra i gang høsten på Play fritidsklubb. Og for å hjelpe seg med dette var bandene Switchblade Love og Craive hyret inn som en slags oppvarming før skumbadet. Musikken virket nok etter hensikten for ved midnatt var det rundt 600 foreldre som fikk hjem våte og kalde tenåringer etter pangstarten på Play.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Vil du være med å lage film?

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 12. Juli 2010.

Vil du være med å lage film, eller er du allerede i gang med et eget filmprosjekt?
Da skal du ta en titt på filmtalent.no. Her finner du info om FilmCamp i høstferien og filmmønstringen "FilmFokus" for ungdom som arrangeres for 2. gang under kulturnatt på Hemmingstad Kultursenter. På sidene til filmtalent.no finner du også påmeldingssjema. Dette er enkelt - meld deg på med det samme!
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Ferie!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 28. Juni 2010.

Hemmingstad Kultursenter går nå inn i feriemodus. Det betyr at det meste av aktiviteter også har gjort det samme.
Huset blir imidlertid betjent mellom kl. 08 - 15 i uke 26 og fra uke 30 til uke 32. Fra uke 33 blir det igjen normal åpningstid. Biografen Cafè åpner igjen søndag 1. august. Ha en riktig god sommer!
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Fotoutstilling "Moment" ved Anette Steinsnes

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 14. Juni 2010.

Anette Steinsnes er 24 år gammel og er utdannet adjunkt. Hun har i de senere årene fattet stor interesse for fotografi. Anette liker de fleste typer foto, men arkitektur er noe av det hun liker best å fotografere. Det er spennende å kunne bruke nye vinkler, for å skape uttrykk som er unike. Hun liker å bruke sin egen måte å se elementer i omgivelsene på, gjennom fotografiene sine. Det å skape bilder som har en histore bak seg, gjør bildet enda mer spennende og interessant. Utstillingen består av ulike typer forografier, med hovedvekt på arkitektur og øyeblikk fra reiser. Den blir hengende ut juni.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Nye priser fra 1. august

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 11. Juni 2010.

Fra 1. august blir det noen økninger i våre leiepriser.
Men alt er ikke bare svart! Brukere av storsalen belønnes med kr. 450,- i rabatt når amfiet benyttes. I praksis betyr det at vi har innført et tillegg for rigging i denne salen og at leieprisen forblir uendret. Det er også ny pris for private selskaper som konfirmasjoner og store åremålsdager. Vi innfører nå samme pris uansett rom. Pris 1200,- som er noe under snittprisen for de aktuelle rommene. Se ellers vår prisliste for mer info.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Streiken er over!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 9. Juni 2010.

Litt over kl. 13 i dag ble det klart at partene i kommunestreiken er blitt enige.
Dermed er også streiken over. For oss på Hemmingstad Kultursenter betyr dette at vi er tilbake til normal drift fra torsdag morgen.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Streik!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 1. Juni 2010.

Fra onsdag morgen blir også Hemmingstad Kultursenter rammet av den pågående streiken i kommunesektoren.
Som en følge av dette blir det nødvendig å stenge huset i perioder. Nye åpningstider blir lagt ut her, og berørte brukere vil bli orientert så langt vi makter dette. Her er gjeldende åpningstider for de nærmeste dagene:
 • torsdag 3. 08:00 - 11:30
 • fredag 4. 11:00 - 24:00
 • lørdag 5. 12:00 - 17:00
 • søndag 6. 12:00 - 17:00
 • mandag 7. 16:00 - 22:00
NB! Biografen Café er ikke berørt av streiken og vil ha åpent som normalt.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Herman Mbamba er utstiller i mai.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 11. Mai 2010.

Utstillingen viser tegninger og maleri som tar utgangspunkt i den fiksjonsbaserte realiseringen av både mannlige og kvinnlige karakterer som befinner seg i en tilstand av fysisk uførhet, ekstase eller spirituell transendens. Klart tilstede hos alle de fiktive karakterene finner man en kvasi-sammenblanding av en rekke estetiske elementer, fra folklore til populærkulturelle tegneserier. Bredden av abstrakte og figurative symboler eller former som er nedfelt i tegningene skaper gjenklang av både et universelt og et personlig visuelt fantasispråk. Arbeidene tilbyr også en dialog og samhandling, hvor desifrering av symboler og meninger henter frem nye diskurser vedrørende global multikulturalisme og kulturell representasjon, både i et lokalt og globalt perspektiv. Herman Mbamba (f.1980 i Namibia) har en Mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo. For tiden bor han i Haugesund, hvor han arbeider med tegning, maleri, collage og installasjoner. Han har deltatt på flere gruppeutstillinger i ulike deler av verden, og har hatt separatutstillinger i Norge, Sør Afrika og Namibia. Arbeidene hans er innkjøpt til private og offentlige samlinger i flere land. To av hans større arbeider har også blitt kjøpt inn til StatoilHydro sin kunstsamling.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Askepott

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 30. April 2010.

Brosteinsteateret presenterer den nye musikalen: ”Askepott” Forestillingen har premiere onsdag 10. november 2010 på Hemmingstad Kultursenter i Haugesund.

Historien om ”Askepott” er jo kjent for mange, både barn og voksne. Brosteinsteateret presenterer en ny versjon, en musikal, med ny musikk og manus med humoristisk tilsnitt. Askepotts verden virkeliggjort gjennom humor, spenning og drama. Flotte kostymer og kulisser er en del av Brosteinsteaterets tradisjon.

På scenen 24 barn, ungdom og voksne i det fargerike rollegalleriet. I tillegg kommer 12 personer som også bak scenen med kulisser, kostymer og mye annet. Etter forestillingen serveres grøt og saft i Biografen Cafe. Billettbestilling ved Biografen Cafe v/Hemmingstad Kultursenter, Spannaveien 135, 5535 Haugesund, tlf. 52734905. Også ved post@hemmingstad.no Billetter må avhentes senest 7 dager etter bestilling. Kontant betaling. Datoer for forestillingene: Onsdag 10/11 kl 18 (UTSOLGT), Fredag 12/11 kl. 18 (UTSOLGT), Lør. 13/11 kl. 14 & 16, Søn. 14/11 kl. 14 & 16, Man. 15/11 kl. 18, Tirs. 16/11 kl.18, Ons. 17/11 kl.18, Fre.19/11 kl.18, Lør.20/11 kl. 14 & 16. Billett pris inkluderer forestilling og grøtservering etter forestillingen: 1 stk: 140,- /2 stk. 280,-/3 stk. 420,-/4 stk. 540,-/5 stk. 700,-/6 stk. 980,-/7 stk. 980,-/8 stk. 1120,-/9 stk. 1260,-/10 stk. 1400,- Forestillingen varer 1 time, aldersgrense 5 år og oppover. Grøtservering etter forestillingen På scenen møter du: Ida Munoz, Andre Ernst Grønås, Tone Camilla F. Solheim, Bjørg Sund, Lise Sveine, Mimmi Lande, Celine Dahle, Espen Fernando Aarvik, Siri Hetland, Mathilde Gabrielsen, Vanessa Trepanier, Jan Helge Naley, Tove Remøy, Morten Saltvedt, Ann Margrith Lande Selma Mestanli, Karin Berndtsson. Regi og Manus: Niels Petter Solberg, Musikk: Svein Ragnar Myklabust, Koreografi: Junhild Synnevåg/Niels Petter Solberg, Scenografi: Lise Ruud og Thomas V. Eriksen, Assistent/maling: Lovise Strandvik Eriksen, Inspisient: Anne Beth Horsfjord, Assistent: Anne Marie Gabrielsen, Lys/lyd: Jan Sverre Samuelsen/Niels Petter Solberg, Hår: Anne Toril Waaga.

© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Berit Steensnæs utstiller i april 2010.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 7. April 2010.

Berit Steensnæs er født og oppvokst på Bakarøynå i Haugesund. Berit maler med akryl på lerret. Hun bruker ofte sand og slagmetaller i arbeidene som er abstrakte / figurative bilder. Hun har malt i 25 år og det begynte med porselensmaling før hun gikk over til akryl for fullt. Berit er medlem av Tysvær Kunstlag og Kreativ Strek. Hun har hatt 3 separat utstillinger, Slakthuset, Pitters Kafè, Hemmingstad Kultursenter og deltatt på 5 kollektivutstillinger, 2 på Slakthuset, Tysvær Tunet Kultursenter og 2 på Hemmingstad Kultursenter. I tillegg er hun fast utstiller på Galleri Tempra. Berit Steensnæs har gått på 2 demo kurs med Wenke Høvring, 6 kurs med den anerkjente kunstneren Bjørnulf Dyrud og går fortsatt på kurs med han 2 ganger i året.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Ekspedisjonen er ubetjent torsdag og fredag!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 17. Mars 2010.

Torsdag 18.og fredag 19. vil ekspedisjonen på Hemmingstad Kultursenter være ubetjent på dagtid.
Biografen Café har åpent som normalt, og vi betjener huset på kveldstid disse dagene. Vi tar oss selvsagt av våre gjester som allerede har avtaler hos oss. Årsaken er at vi har prioriterte arrangement utenfor huset og må begrense bruken av ekstraarbeid. De som har behov for kontakt med oss sender en e-post til post@hemmingstad.no.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

PCP-2010

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 5. Mars 2010.

Nå er vi snart klare med planene til PCP-2010. Mens vi venter på detaljene fra arrangørene, tar vi allerede imot påmeldinger.
For å kunne delta på PCP, må du være registrert som medlem i Play. Så hvis du ikke allerede er medlem, kan du registrere deg med en gang her. Du må også stikke innom med et passfoto, eller la deg fotografere her hos oss, så fikser vi et medlemskort. Da sparer vi masse tid.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Play-Prisen 2010

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 13. Februar 2010.

Nå nærmer våren seg, og da er det også tid for å nominere kandidater til Play-Prisen.

Nominasjoner skal leveres via internett, og du kommer til skjema ved å trykke her.

Play-prisen deles ut til en person som har gjort en betydningsfull innsats for ungdom i Haugesund på frivillig basis.

Hvem som helst kan nominere en person. Vi må ha en tydelig begrunnelse for nominasjonen, navn på den nominerte, samt fullt navn og gyldig mobiltelefonnummer til forslagsgiver.

Play-prisen deles ut en gang hvert år i forbindelse med et større arrangement, denne gang "The Show" som går av stabelen fredag 21. mai 2010.

Styret i Play fritidsklubb er stifter og suveren jury.

© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Informasjonsmøte om EU-programmet Aktiv Ungdom i Norge

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 25. Januar 2010.

I kveld får vi besøk fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet som kommer for å informere om støtteordninger rundt EU-prosjektet Aktiv Ungdom.
Les mer om saken her Aktiv ungdom i Barne-, likestillings og inkluderingsdepartementet. Se også aktivungdom.eu. Møtet er i Lillesalen her på Hemmingstad Kultursenter og begynner kl. 19:00.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Peter Jovan Lindahl Glymov er utstiller på Hemmingstad Kultursenter i januar og februar

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 23. Januar 2010.

Peter Jovan Lindahl Glymov kommer fra København en rigtig gade dreng. Har boet i Haugesund i snart 7 år. jeg startet med at male graffiti da jeg var 13 år gammel, og har tegnet og malt siden.
Som ung gutt havde jeg ikke mange penge og brugte min maling til koble af, jeg fandt ud af, at maling fik mig til at åbne for et andet univers, et univers hvor jeg havde alt , og kunne alt. Mine billeder beskriver altid hvordan jeg havde det. i det øjeblikk jeg malte. Ser du det?? Min farfar var kendt kunstmaler i Danmark Min kære farfar var fengselsbetjent og så meget ondskab igennem jobben sin. Og han malte malerier for at bearbeide sine følelser og smerte som han sad igen med. Dette fortalte min kære far Hr. Flemming Glymov til mig da jeg var 23 år og siden den gang har jeg brugt malerierne mine til at bearbeide smerte, lykke og følelser. Hilsen Peter Glymov.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Oppstart av danseskolen

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 20. Januar 2010.

Mandag 25. januar er det oppstart i Haugaland Danseskole.
Velg blant følgende kurs:
 • Miniklubben P1 3-5 år kl. 17:00
 • Miniklubben P2 3-5 år kl. 17:45
 • Kidsklubben 6-8 år kl. 18:30
 • Standard / latin nybegynnere 8-18 år kl. 19:15
 • Voksen / ungdom kl. 20:00
Påmeldingsskjema finner du her. Mer info om danseklubben finner du her.
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

Amandusfestivalen

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Mandag den 18. Januar 2010.

ER DU KANDIDAT TIL ”UNGDOMSLANDSLAGET I FILM”?
 • HAR DU ET BRENNENDE ØNSKE OM Å JOBBE MED FILM?
 • Er du mellom 16 og 23 år..
 • ..og har hatt en fagfunksjon på minst en ferdigstilt filmproduksjon *
 • ..som er vist for et publikum?
 • DA KAN DU SØKE OM Å BLI MED I AMANDUS TALENT 2010
* kan være en kortfilm, animasjonsfilm eller dokumentarfilm, evt. lengre format Les mer på www.amandusfestivalen.no
© 2010 Hemmingstad Kultursenter

God Jul og Godt Nytt ÅR!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 20. Desember 2009.

Hemmingstad Kultursenter med alle ansatte vil med dette ønske alle brukere og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Teleskopamfiet er ferdigmontert.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 17. Desember 2009.

Nå er amfiet på plass og klart til bruk.
Montørene fra Belgia har nettopp forlatt plassen og er nå på vei hjem til juleferie. Men allerede i januar kommer de tilbake til haugalandet for å montere 2500 seter i den nye håndballhallen i Tysvær. De skal også innom til oss for mindre justeringer.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Teleskopamfi på vei!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 14. Desember 2009.

Nå kommer teleskopamfiet som vi har ventet på i 8 år.
I skrivende stund er både storsalen og plassen utenfor huset fullt opp av deler til amfiet. Men om få dager er det hele skrudd sammen og vi kan se fram mot en lettere framtid i forhold til rigging. I tillegg blir salen ennå mer fleksibel, og vi får økt kapasitet ved enkelte anledninger. Alt i alt den beste julepresangen i år!
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Mersiha Mehuljic er den mest trofaste i PLAY!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 12. Desember 2009.

Et medlemskort til 50 spenn kan fort bli til 500 hvis man er flinkest til å bruke det.
Mersiha Mehuljic med gavekortet på kr 500,- som bevis på at hun har klubbens mest brukte medlemskort denne høsten.
Dette fikk Mersiha Mehuljic et tydelig bevis på fredag 11. desember. Da ble hun tildelt gavekortet som beviser at hun er den som har vært på PLAY flest fredager i løpet av høsten. Det blir ny kamp med samme regler til våren. Du må ha gyldig medlemskort og huske å vise dette når du er på PLAY på fredager. Har du flest fredager vinner du gavekortet. Hvis flere har samme antall fredager, blir det loddtrekking om kortet. Det er Hemmingstad Kultursenter som på denne måten belønner aktiv deltakelse i fritidsklubben.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Astrid Lindgrens jul

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 10. Desember 2009.

Søndag 13. desember kl. 15 kan du se Haugesund Barne- og Ungdomsteater med forestillingen "Astrid Lindgrens jul" her på Hemmingstad Kultursenter.
Medvirkende aspirant 2009: Sandra Serine Pettersen, Johan Vaage Trulserud, Martin Hagen, Martine V. Flestad, Tua Svendsen Strand, Katrine Iden Nedland, Silje Vågen, Mathilde Charlotte Tharaldsen, Kathinka K Thorvaldsen, Therese Sørenes, Eirun Sundal, Robin Johnstad Knutzen, Ronja Johnstad Knutzen, Celine Sivertsen, Magnus Vaage Trulserud og Julie Iren Hjortland. Medvirkende Gjøglerne: Oda Fjon, Marcus Hoel, Ida Elisabeth Vågen, Ingrid E.R. Larson, Dennis Murphy, Maria Klyve Kvassheim, Sonja Stumo Haraldseid, Camilla Samuelsen, Anne Linn Horneland,Amalie Våge Grannes og Alida Becks.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Teleskopamfi til storsalen

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 2. Desember 2009.

Etter en del år med venting er vi endelig klare til å montere amfi i storsalen.
Monteringen begynner 14. desember og vi venter at salen skal være klar til nye aktiviteter fra januar 2010. Amfiet har 130 sitteplasser i 9 rader og vil kun stjele litt over en meter når det er parkert.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Styrkeprøven

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 2. Desember 2009.

Allerede tirsdag 1. desember starter prøvene til neste oppsetning i BOAL forumteater for ungdom.
Vårens stykke har fått navnet "Styrkeprøven" og handler om mobbing. Premiere 13. mars 2010 kl. 18. Det blir også åpen forestilling 14. mars kl. 18. Skoleforestillingene vises i perioden 15.-18. mars.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Snehvit & De 7 Dvergene

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Onsdag den 11. November 2009.

Da var premieren på Snehvit & De 7 Dvergene over og forestillingene er dermed i gang!
Det var god stemning og latter i salen under forestillingen når alle dverger og andre på scenen spilte sine flotte karakterer. De er som vanlig krydret med en god dose Solbergsk humor, noe som trekker frem smilebåndet på de voksne, så vel som de små. Vi gratulerer alle på og bak scenen med vel gjennomført premiere, og en ekstra gratulasjon til regissør Niels Petter Solberg som har gått svanger i mange måneder med dette prosjektet! Se flere bilder fra forestillingen i vårt fotoalbum.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Konsert med "22"

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Tirsdag den 10. November 2009.

Førstkommende fredag har PLAY Fritidsklubb konsert med bandet "22".Det er et forrykende band som leverer et fyrverkeri av en konsert!Dørene åpner kl 20 og CC er 50,-
Ut av asken fra det suksessfulle bandet Gåte, kommer nå konstellasjonen 22. Bandet består av gitarist par excellence Magnus Børmark, samt medlemmer fra diverse profilerte Trondheimsband. 22 var et av de første bandene som ble valgt ut til by:Larm 2008, hvorpå by:Larm-juryens erkjennelse til bandet var: " Vi skjønner ikke bæret av hva dere driver med, men det er vanvittig fett! Dere er med! ".

© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Grunnleggende filmkurs

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 6. November 2009.

Dette er et grunnleggende kurs som tar for seg de viktigste områdene i filmproduksjon på en måte som gjør at ingen forkunnskaper er nødvendig.
På en praktisk måte går vi gjennom de fasene et filmprosjekt skal igjennom før filmen er ferdig. Vi går fra idé-stadiet, via skriving av manus, planlegging...
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

VALG AV NYTT STYRE

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Tirsdag den 15. September 2009.

PLAY Fritidsklubb styres av ungdommene selv. Styret består av 10 ungdommer som har møter hver torsdag. Førstkommende fredag skal det velges nytt styre.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

800 000 til lokale filmtalenter!

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Fredag den 11. September 2009.

Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa var i dag på Vardafjell vgs for å sleppe nyheten om at filmprosjektet "FILMTALENTER - HAUGESUNDREGIONEN" fikk 800 000,- av en pott på totalt 6 millioner.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Høstprogrammet PLAY Fritidsklubb

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Fredag den 11. September 2009.

PLAY Fritidsklubb er i gang igjen og har mange kule arrangementer på tapetet. Klikk på linken for å se programmet for høsten.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Månedens utstiller -"av hjertens lyst"

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Lørdag den 5. September 2009.

Anna Katarina Haaland er utstiller i september måned. Hun stiller ut en serie med keramikkhjerter under navnet "av hjertens lyst".
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Er du en kunstnerspire?

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Onsdag den 2. September 2009.

Er du amatørkunstner og ønsker å vise frem verkene dine?
Her på Hemmingstad Kultursenter kan du få muligheten til å stille ut verkene dine i vårt utstillinglokale med ca 15 meter vegg. Huset besøkes årlig av ca 80 000, og de besøkende er i alle aldre og samfunnslag. Åpningstidene er gode, hele 82 timer i uka.Det koster ingenting å stille ut hos oss. Kun 10% kommisjon ved salg. Vi stiller veggen og åpningstidene, du stiller med verkene dine, vernissasje, markedsføring og salgsjobben. -I den grad du selv ønsker det.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Snehvit & De 7 Dvergene

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Mandag den 31. August 2009.

Brosteinsteateret i samarbeid med Hemmingstad Kultursenter i Haugesund presenterer årets juleforestilling med musikalen: "Snehvit & De 7 Dvergene" Forestillingen har premiere11. November 2009 på Hemmingstad Kultursenters Storsal
Brosteinsteateret har 8 år på rad presentert juleforestillinger som har fått stor popularitet hos publikum. Ikke bare på grunn av kvaliteten på forstillingene, men også stemningen rundt julegrøtserveringen.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Skumparty åpnet høsten i Play fritidsklubb!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 21. August 2009.

Det er nesten ikke til å tro, men fredagens SkumParty i Play fritidsklubb ble nesten borte i et skikkelig møkkavær!
Men, bare nesten! Når 250 ungdommer er kommet for å ha det gøy, så blir det gøy! Og da gadd ikke værgudene å øse på med mere regn. Så vi fikk gjennomført alt utendørs uten en dråpe fra oven. Da det regnet som verst var alle inne i storsalen for å oppleve konserten med Switchblade Love. Du kan se flere bilder fra arrangementer i vårt album. Skriv gjerne litt om din opplevelse av arrangementet i vår gjestebok.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Sommerferie!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 6. Juli 2009.

Hemmingstad Kultursenter og BiografenCafè er nå stengt for sommeren. Både huset og kafeen vil være stengt hele juli.
Men Søndag 2. august blir det middag å få i BiografenCafè. Huset bemannes fra 2. august, men vi har oppussingsplaner. Kafeen skal få en liten runde med malerkosten. Vi åpner for normal drift med kveldsåpent fra mandag 17. august. I mellomtiden får alle som kan nyte det strålende sommerværet utendørs i frisk luft.Ha en god sommer!
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Anne Lise Rossebø fikk Play-prisen for 2009

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 5. Juni 2009.

Årets play-pris ble tildelt Anne Lise Rossebø under vårens "The Show" ved Play fritidsklubb.
Årets vinner har i mange år jobbet utrettelig for at de som er rusmisbrukere i dag skal bli ivaretatt med verdighet, og har brukt mye tid på forelesninger for ungdommer om farene med å begynne med rusmidler. Hun er utrolig direkte og ærlig, noe som ungdom respekterer og liker, og det er ingen tvil om at hun har gjort en stor innsats for ungdom i Haugesund. Om ikke denne damen hadde stått på, vet ikke vi hvem som skulle tatt plassen hennes. Juryen fikk mange gode forslag.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Edgar G. Bachel presenterer utstillingen:

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 2. Mai 2009.

"Klassisk  Kulturell  Kuking" Litt om meg: Jobber til daglig hos Arthur Halseid-Kreativ Foto som assistent-/fotograf. Dette blir min femte separatutstilling. Foruten å jobbe med det "rene" fotografiske uttrykk jobber jeg med konseptbasert kunst, som denne utstillingen er en del av, hvor medier og stiler sammenblandes, og hvor performance er en del av presentasjonen. "Er dette min flukt? Din flukt? Min forestilling? Ditt rom? Mitt rom? Et underholdningsrom? Er det rom for underholdning? Kun underholdning? Dårlig holdning? Hvem bryr seg? Tradisjonen tro? Glem og bli glemt? Isolasjonen? Flagget og Nasjonen? Flukten og personen? Tilstedeværelsen og begjæret? Er det her du vil være? Spørsmål eller svar? Mor eller Far? Er det deres datter? Alle versjoner? Eller én idé? Er det det vi ser? Eller hører? Det samme som igår? Er det noe annet idag? Et kollektivt konsum? Ufruktbar natur? Hva vil du ha idag? Et enkelt svar? Porno, pils og pizza? Kvad, bunad og norsk natur? Var det ikke gammelt alt igår? Nei, som faen? Hvorfor banne? Er ikke dette et tilfluktsrom for oss alle? Er det ikke gøy? Gjør det ikke vondt? Nei? Er det ikke trist å se tilbake? Er det ikke deg selv du vil forlate? Er dette et produkt av mine anstrengelser over tid? Finnes det i slike spørsmål noen verdi? Hvorfor lot jeg meg i det hele tatt bry? Med å fange tiden, for så å slippe den fri?"Åpning m/performance Lørdag 2.Mai kl.1400.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

NOMAS kommer med "Ny Nordisk folkemusikk", lørdag 6.6

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 1. Mai 2009.

NOMAS framfører både tradisjonelle nordiske låtar og sine eigne komposisjonar inspirert av deira inter-nordiske samspel. Det blir eit variert program med ulike samansetningar frå solo til storband i eit breitt uttrykks-spekter. Det blir ein unik konsert der ein får oppleva heile Norden gjennom spelemannsmusikken og den nordiske folkemusikk-artisten av i dag. WORKSHOPS:MUSIKK: "NORDISKE LÅTAR" For alle som spelar eit instrument. Ein får læra folkemusikk-låtar frå Sverige, Danmark og Finland. Lærarar blir spelemennene i NOMAS som trakterar fele, hardingfele, trekkspel, tangentar, bass, gitar og song. DANS: "FRÅ FINSK TANGO TIL DANSKE QUADRILJER" For alle som likar å dansa. Kurset vil la deg bli kjent med bl. a. finsk tango og andre finske folkedansar, og danske quadriljer og andre dansar som er populære på danske festar. Instruktørar er Olli Kari (FI), Pauliina Pajala (FI) og Michael Graubæk (DK).
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Ungdom & Fritids Landsting i Asker

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Søndag den 19. April 2009.

Det var fire deltakere fra Haugaland Krets på Landstinget i helga. Tre av dem er nå valgt inn i sentralstyret.
Landstinget har gått gjennom mange viktige saker i løpet av helga, og barneombudet har vært tilstede og fortalt om saken 16 åringer og stemmerett. Regnskap og budsjett er vedtatt, samt at handlingsplaner og den politiske plattformen er gjennomgått.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Nå er det igjen tid for å søke om fast plass!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 17. April 2009.

Nå er tiden inne til å legge planer for de 2 neste semestre. Slik er det for våre faste brukere, og slik er det for oss.
Fristen for å søke om fast plass er 1. mai. Vi behandler søknadene i løpet av mai og sender ut bekreftelse til alle før ferien.10-krones husleia fjernes fra 1. august. Det betyr i praksis at alle faste lag og foreninger nå får gratis husleie hos oss. Unntaket er ved inntektsbringende arrangement. Der vil vi fortsatt ha 10% av omsetning.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

PLAY Fritidsklubb mot sommeren

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Onsdag den 15. April 2009.

Sommerferien nærmer seg saaakte nå, men PLAY Fritidsklubb tar ikke ferie med det første.I de neste ukene skal vi opptre i Haugesund Sentrum flere ganger. Først på Kremmermarkedet 18. april.Den 25. april er det Fritidsklubbens dag, og PLAY deltar da i markeringen sammen med flere andre klubber fra Haugalandet.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Anette Steinsnes ny utstiller i april.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 3. April 2009.

Anette Steinsnes en 23 år gammel jente fra Haugesund, som er nyutdannet adjunkt. I de senere årene har hun fattet stor interesse for fotografi. Arkitektur er noe av det hun liker best å fotografere.
Hun synes det er spennende å kunne bruke nye vinkler, for å skape uttrykk som er unike. Hun liker å bruke sin måte å se elementer i omgivelsene på, gjennom fotografiene sine. "Det å skape bilder som har en historie bak seg, gjør bildet enda mer spennende og interessant".Utstillingen består hovedsakelig av arkitektur- og naturfotografier.Utstillingen åpner fredag 3. april. kl. 18.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

BOAL Forumteater! PREMIERE 15. Mars kl 18:00

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Lørdag den 14. Mars 2009.

Boals Forumteater for ungdom i samarbeid med Hemmingstad Kultursenter presenterer forestillingen: "Skjønnhets Dronningen"
Forestillingen har premiere 15. mars 2009 kl 18:00 i Storsalen!Lørdag 14. mars 2009 var det duket for generalprøver.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

"Skjønnhets Dronningen" PREMIERE 15. Mars kl 18:00

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Lørdag den 14. Mars 2009.

BOALS Forumteater for ungdom i samarbeid med Hemmingstad Kultursenter og Den Kulturelle Skolesekken presenterer:"Skjønnhets Dronningen"
PREMIERE 15. mars 2009 kl 18:00 i Storsalen. Lørdag 14. mars var det duket for generalprøver. Aktørene fikk to gode gjennomkjøringer og det er med stor glede vi kan meddele at forestillingen er klar for publikum! Det er fortsatt noen ledige plasser til premieren. 
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Fotoutstillin med Anne Iren Tryggestad!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 23. Februar 2009.

Anne Iren Tryggestad Håvarstein er utdannet portrettfotograf med eget studio i Åkrehamn.
Hun er premiert i flere landskonkurranser for profesjonelle fotografer. Dette er en utstilling av naturbilder som er samlet gjennom noen år og er et motstykke til det jeg driver med til daglig. Jeg trør i andres fotspor langs min egen veg. Stort sett farer vi gjennom livet på høygir og gir oss ikke tid til å stoppe opp og nyte øyeblikket, utsikten eller lyset som brytes på forskjellige måter gjennom glass, gjennom løvverket i skogen og blomstenes kronblad, eller over kanten av horisonten. Det har jeg omsider tatt meg tid til og presenterer her et utvalg av mine små øyeblikk.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

"Skjønnhets Dronningen"

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 21. Januar 2009.

Boals Forumteater for ungdom i samarbeid med Hemmingstad Kultursenter og Den Kulturelle Skolesekken presenterer forestillingen: ”Skjønnhets Dronningen”
”Angst kan gjøre skolen og fritiden til en pine”I hver klasse og studiesal sitter barn og unge og gjør seg usynlige. Verst er overgangen til ungdomsskolen når det sosiale presset om å drikke alkohol øker.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Vårens arrangementer i PLAY Fritidsklubb

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Mandag den 19. Januar 2009.

PLAY Fritidsklubb har flere viktige arrangementer på plakaten i vår, i tillegg til de daglige og ukentlige arrangementene i klubben.
 • I februar er det oppstart av "The SHOW"-gruppene.
 • I mars planlegges PLAY Computer Party.
 • 17. april ungdomskonferansen med PLAY-prisen.
 • I mai er "Åpen Zone" som er et fellesarrangement.
 • Og til slutt i juni er "The SHOW" og sommerball.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Nytt Play Styre

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Mandag den 19. Januar 2009.

Vi har fått nytt Play styre for høst 2008 og vår 2009.Noen av dem som var med i det forrige styret er med fortsatt, men det er også kommet med noen nye. Det er fint med forandringer for forandringer fryder.  
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

LYST Å BLI DJ?

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Mandag den 19. Januar 2009.

Har du lyst å bli DJ på PLAY fritidsklubb? Det vil bli et DJ-kurs på Hemmingstad Kultursenter. Det vil også komme til å bli en DJ-gruppe som vil få delt ansvar på fredagene. Ta kontakt med styret i PLAY dersom du er interessert i dette.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Haugaland Danseklubb

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Mandag den 19. Januar 2009.

Oppstart på danseskolen er Mandag 26 januar.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

Nytt år

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Mandag den 5. Januar 2009.

Året 2009 er i gangVi ønsker alle våre bruker et godt nytt år!Hemmingstad Kultursenter har åpningstider 08-22 på hverdager og 12-17 lørdag og søndag.Biografen Kafe har åpent 11-19 på hverdager og 12-17 lørdag og søndag.PLAY Fritidsklubb har åpent 16-22 på hverdager, 16-24 fredager, 12-17 lørdager og søndager.
© 2009 Hemmingstad Kultursenter

God Jul!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 23. Desember 2008.

Vi ved Hemmingstad Kultursenter vil med dette ønske alle våre brukere og samarbeidspartnere en riktig God Jul og et nytt år med nye aktiviteter til glede og nytte for alle.
Hemmingstad Kultursenter og BiografenCafè holder stengt i romjula, men cateringoppdrag utføres. Ta kontakt på telefon 95804485. Vi er tilbake i normal drift igjen fra fredag 2. januar.
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

Premieren er overstått til stående applaus!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 14. November 2008.

Premieren er over og 7 nye forestillinger ligger foran oss. Og på nytt leverte Brosteinsteateret varene.
For aktørene og apparatet rundt er premierenervene nå et tilbakelagt stadium. "Tornerose og Dyrene i Eventyrskogen" har blitt en fargerik og flott oppsetning. Flotte, nye kostymer og kulisser bidrar til den positive opplevelsen dette ble. Så nå er det bare å sikre seg restplassene. Flere forestillinger er allerede utsolgt.Du kan se flere bilder fra premieren i vårt album.
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

TORNEROSE & Dyrene i Eventyrskogen

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 26. August 2008.

Billettsalget er nå i gang til familiemusikalen om "Tornerose og Dyrene i Eventyrskogen". Vil du sikre deg plass her, så kan det være lurt å være tidlig ute!
Billettene får du som vanlig ved å henvende deg til Biografen Café her på Hemmingstad Kultursenter.
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

FERIE!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 28. Juni 2008.

Så er det igjen ferie, og som følge av dette stenger Hemmingstad Kultursenter og Biografen Café sine dører.
Huset har åpent på dagtid (08:00 - 15:30) ut uke 27, men Biografen Café har allerede stengt. Kafeen åpner igjen fredag 1. august, resten av huset kan tas i bruk fra 4. august. Kveldsåpent starter ikke før 18. august. På grunn av kurs vil huset holdes stengt onsdag 20. august. Kafeen vil holde åpent som vanlig. Ha en riktig god sommer!
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

Play samlet fullt hus til The Show!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 7. Juni 2008.

Over 200 var med på vårens vakreste eventyr når Play fritidsklubb gjennomførte "The Show" til 3 ganger 19 i stil.
Vi kan bare konstantere at ungdommene som har planlagt og øvd i månedsvis, fikset utfordringen med stil. Stor takk til alle aktører på scenen, teknikere på lyd og lys og alle andre som har bidratt til festen! Se flere bilder i vårt album!
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

PCP avlyst

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Tirsdag den 27. Mai 2008.

Datatreffet kommende helg er avlyst. De som har betalt kan henvende seg i resepsjonen og få pengene tilbake.
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

Monica Sjursen Skogland fikk Play-prisen

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 22. April 2008.

Det var Monica Sjursen Skogland som til slutt trakk det lengste strå og fikk ungdommene sin pris fredag 18. april.
Det var ordfører Petter Steen jr. som sto for overrekkelsen. Høytideligheten var lagt inn som et innslag under vårens ungdomskonferanse på Hemmingstad Kultursenter. Haugesund Sparebank støtter Play prisen.
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

PLAY-prisen 2008

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 17. April 2008.

Muligheten for å nominere noen til PLAY-prisen 2008 ble stengt torsdag 17. kl. 18:00.
Det har kommet inn i alt 24 forslag på kandidater, og komiteen er allerede i gang med sin oppsummering. Prisen deles ut av ordfører Petter Steen jr fredag i forbindelse med ungdomskonferansen.
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

Søknad om fast plass

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 8. April 2008.

Det er igjen tid for å søke om plass ved bydelshusene i Haugesund.
Ved Hemmingstad Kultursenter, Bleikemyr bydelshus og Gamle Slaktehuset Allaktivitetshus er søknadsfristen 1. mai for høsten 08 og våren 09. Søknadsskjema for Hemmingstad Kultursenter finner du under nedlastinger i menyen til venstre.
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

Ungdomskonferansen 18. april

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Onsdag den 2. April 2008.

Temaet er ungdom og problemer. -Angst, spiseforstyrrelser, seksuelle overgrep, rus, mobbing osv...Mange unge sliter i dag. PLAY setter fokus på dette i årets konferanse.Vi får møte ungdommer som skal dele sine erfaringer, og Elin Bru som jobber i Ungdomsteamet i Haugesund Kommune. Det blir også utdeling av PLAY-prisen. Dette er en ny pris som deles ut for første gang. Alle som har gjort noe bra for ungdom i Haugesund kan bli nominert på www.hemmingstad.no. Kine Nesheim opptrer og har med seg musiker. Det er utelukkende ungdom som planlegger innholdet i denne konferansen.Prosjektleder: Eli Amanda Elleflådt (19) mobil 977 28 155VARD-modellen er medarrangør.
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

Amnestykonsert 11. april

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Onsdag den 2. April 2008.

11. april blir det ungdomskonsert til inntekt for amnestys aksjon: "kvinner i istanbul". Det er 7 artister innen sjangerene RAP og R&B:-LIDO LIDO & ARNIE & JULIE-KRIMINELL KUNST-INTENS-EMPHATIC-HODEPINE-LOPEZ-THE AFEELIATED Vi bemerker sponsorene som støtter en viktig kampanje!:LiveProHaugesund SparebankClarion Collection Hotel AmandaRune BråtenBiografen Kafé KUF stiller med underskuddsgaranti på kr 1500PLAY Fritidsklubb garanterer for resten. Kontaktungdom: Martine Aijala 98090548
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

Ungdomsprisen

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Onsdag den 2. April 2008.

PLAY Fritidsklubb skal dele ut PLAY-prisen til en person som har gjort noe bra for ungdom. Det er første gang prisen deles ut. Haugesund Sparebank ser viktigheten av en slik pris og bidrar med 5000,- til vinneren.Dette er en pris som henger høyt, og den tydeliggjør viktigheten av engasjement blant ungdommer i Haugesund. Vinneren skal med denne prisen bli æret for innsatsen sin. Prisen skal deles ut på ungdomskonferansen 18. april på kvelden. Juryen er styret i PLAY Fritidsklubb.Følgende 3 personer har erklært seg selv ikke nominer-bare siden de sitter i styret: Espen Dybevik, Ocar Dyhring Økland og Odd Steffen Knutsen. Nominering skjer frem til 17. april kl 18 på www.hemmingstad.no
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

Band Bussen 2008 kommer til Hemmingstad Kultursenter

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Onsdag den 2. April 2008.

Torsdag 17.4 Kommer Band Bussen 2008 til Haugesund. Eneste stoppested er Hemmingstad kultursenter, og her vil du nok være med!
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

METAMORFOSE

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 3. Mars 2008.

Forumteateret for Ungdom og Hemmingstad Kultursenter presenterer:METAMORFOSETema: Ungdom og rusManus/regi: Niels Petter SolbergPå scenen:Hege Skigelstrand, Sandra Winther,Jan Magne Steine, Lasse Moe, Leif Gunnar Høvring, Synnøve Gabrielsen, Ingvild Johnsen, Cathrine Sjursen, Kjetil Waka, Cecilie Strand Høvring, Cecilie Svendsen, Kjell Marius Sørensen, Majken Bøe. Premiere lør. 8/3-2008 kl. 1800Billettbestilling til premiere tlf. 52734900. Forestillingene 9.-12./3 UTSOLGT
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

The SHOW gruppene er i gang!

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Torsdag den 28. Februar 2008.

Gruppene som skal danne "The SHOW" er i gang!MEN: Det går fremdeles an å melde seg på og bli med :)"The SHOW" er et show som ungdommene selv står bak. De er aktive i sine forskjellige grupper, som nå øver for å levere et bra produkt når dagen er kommet. Showet går av stabelen 30. mai her på huset.Modeller, danserer, rappere, DJs, markedsføring, video, web og hobbygruppa er i gang... Les mer ved å klikke på linken
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

Karneval på PLAY

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Torsdag den 21. Februar 2008.

Fredag 22. februar er det Karneval på PLAY.Styret fikk maskekurs torsdag kveld. De lagde masker, sminket og planla morgendagens arrangement. Anne Signe og Kristina fra Signe Isdahl Frisør holdt kurset.
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

The SHOW -påmelding til gruppene er i gang

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Fredag den 15. Februar 2008.

Nå er påmelding til gruppene i gang!Showet går av stabelen 23. mai. Og innen den tid er det mange ungdommer og grupper som har øvd inn forskjellige stilige nummer.Les mer om de forskjellige gruppene ved å klikke på linken.
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

Program våren 2008 PLAY Fritidsklubb

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Tirsdag den 29. Januar 2008.

Her har vi lagt ut programmet for våren 08. Det er mange spennende arrangementer som skal gå av stabelen. Dagens styre er meget flinke med å planlegge og gjennomføre arrangementene.
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

Pressemelding fra PLAY Fritidsklubb

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Tirsdag den 29. Januar 2008.

PLAY Fritidsklubb kan for året 2007 levere bra besøkstall, med en kraftig økning på 40% i høst.
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

Surrealisme fra Haugaland VGS

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 25. Januar 2008.

Avgangselever ved Haugaland vgs Tegning, form og farge, arrangerer Elevutstilling inspirert av "Surrealismen".
Utstillingen presenteres på Hemmingstad kultursenter.Noen av verkene vil være til salgs, så ta kontakt med ekspedisjonen hvis du ønsker å kjøpe.Vernisasje 1.februar. Kl 18.00, med lett servering.Utstillingen varer ut februar. Velkommen!
© 2008 Hemmingstad Kultursenter

VÅGalt!

Publisert av: Ståle Norenes,
Torsdag den 29. November 2007.

Haugalandets sprekeste salgsutstilling finner sted her ved Hemmingstad Kultursenter. Lørdag 1. og søndag 2. desember mellom 12 og 17.
Utstillere:Elisabeth Aa Johannessen - Gary Reef - Grethe Nygaard - Trine Sørbø - Cecilie Lie - Sylvia Bang Hansen - Kari Ann Nordvik - Anna K Haaland - Marie Aanensen - Jane K W Hauge - Per Anton Hauge - Simen Økland - Morten Salvesen - Jone Torkelsen - Siw Ravanelli - Trude Stenhjem - Elin Salvesen - Lillian Nordvik m.fl.+honningprodukter - juleknask - poesi - kort - desingklær m.m-:Julekortfotografering - Ansiktsmaling - Lekerom - Kafè:-
© 2007 Hemmingstad Kultursenter

Havfruen og Fiskergutten

Publisert av: Ståle Norenes,
Onsdag den 21. November 2007.

Teater forestillingen Havfruen og Fiskergutten spilles i disse dager her ved Hemmingstad Kultursenter. Oppsettningen er hittil sett av ca 500 personer. Forestillingen handler om Havfruen Miranda som forelsker seg i fiskergutten Petrus fra Kvalsvik. Det er ennå noen ledige seter igjen på de resterende forestillingene, som forøvrig spilles 21.11 kl18, 24.11 kl 14 og 16 og 25.11 kl 14 og 16. Pris 130,- som inkluderer grøt servering etter forestillingen.
© 2007 Hemmingstad Kultursenter

Kulturnatt 2007

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 27. Oktober 2007.

Kulturnatt er i full gang, og arrangementene her på huset fikk fullt hus på fredagen. Vi måtte faktisk hente ny forsynig med buttens for å dekke etterspørselen.Lørdag har vi også noe for de fleste: Haugesundssenen med "Folk og røvere", Brosteinsteateret viser klipp fra "Havfruen og Fiskergutten", Musikk-, dans- og dramalinjen ved Skeisvang VGS viser "Jakten på Kronen" - en danseforestilling for barn. Helt til slutt blir det skriveworkshop og konsert med HIP HOP artisten Atlars.
© 2007 Hemmingstad Kultursenter

Havfruen og Fiskergutten

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 6. September 2007.

© 2007 Hemmingstad Kultursenter

Ny database

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 11. August 2007.

Hemmingstad Kultursenter har nå utviklet og tatt i bruk en helt ny database som er online ute på internet. Dette vil etterhvert bety mange nye funksjoner for deg som buker av nettsidene og huset. Blandt annet har vi nå gjort tilgjengelig en side hvor du kan søke etter rom. Det kommer mer.
© 2007 Hemmingstad Kultursenter

Rica Maritim Hotel sponser "BRY DEG" -hettegensere

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Fredag den 13. April 2007.

I Haugesund er kampanjen ”Bry deg - si nei til narkotika” et pionerprosjekt som de fleste utesteder er med på.NNPF (Norsk Narkotika Politi Forening) hadde i høst årsmøte på Rica Maritim Hotel, og satte igang kampanjen i Haugesund da.www.nnpf.no
Rica Maritim Hotel sponser i denne sammenheng 20 stk hettegensere med "Bry deg" logoen påtrykket til PLAY Fritidsklubb og deres ungdommer.Ungdommene får dermed kjøpe disse tøffe og populære genserene til en billigere pris enn det det ville kostet opprinnelig.Vi får trykket hotellets og fritidsklubbens logo på genseren, og ungdommene vil da kun betale den summen for genseren, anslagsvis ca 100,- Vi ser med optimisme på tiltaket, og gleder oss også over tilbakemeldinger vi får fra ungdom og voksne!Tiltaket er kjempeviktig for å signalisere holdninger, og Rica Maritim Hotel går frem som et godt eksempel i dette arbeidet.
© 2007 Hemmingstad Kultursenter

PLAY HAR UNGDOMSKONFERANSE I MAI

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Torsdag den 12. April 2007.

Ungdommene er godt i gang i prosessen med å planlegge konferanse for ungdom i mai.
Konferansen blir en ettermiddagskonferanse fredag 18. mai, og på kvelden blir det et eget arrangement.Ingen detaljer slippes ennå, men vi kan røpe at temaene er satt til; sex, rus og overtro. -Vel å merke seg, så er det tre forskjellige temaer.Til kveldsarrangementet ser det ut som om vi blir beæret med kontakt med stjernene. Her røper vi heller ingen detaljer ennå. Det vi kan avsløre er, nettopp det, at det later til å bli internasjonalt stjernestoff!
© 2007 Hemmingstad Kultursenter

Teaterforestilling om "ungdom og vold" våren 2007

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 13. Mars 2007.

Hemmingstad Kultursenter introduserer Augusto Boals "Forum Teater" gjennom sitt ungdomsteater prosjekt. For sjette gang i Haugesund vil Boals teatertradisjoner fremføres gjennom et prosjekt hvor ungdom får belyst tema som angår deres hverdag.
Boals teatermetode har også betegnelsen "De Undertryktes Teater". Samfunnsaktuelle problemer blir belyst i en teaterform hvor publikum i større grad er med på å finne løsninger som er effektive i kampen mot undertrykkelse. Boals metode synliggjør hvor undertrykkelsen oppstår og hvilke valg vi har til å endre kurs. Premiere lørdag 17. mars Kl. 1800 v/Hemmingstad Kultursenter, Storsalen. Vi har 10 forestillinger hvor 9 er utsolgt. Regi/Manus: Niels Petter Solberg. Hjertelig velkommen! Med støtte fra FRIFOND TEATER & Haugesund Sparebank
© 2007 Hemmingstad Kultursenter

Billigparty på fredag!

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Onsdag den 21. Februar 2007.

Fredag 23. februar er det billigparty i PLAY Fritidsklubb.
For 30,- i inngang får du tilgang til kiosken med de fantastiske prisene:1 kr pizzastykke2 kr cola5 kr snopHer er det billig fest og glede, latter og sang!Alder 13-18, kl 20-24!BILLIG BILLIG BILLIG!
© 2007 Hemmingstad Kultursenter

Teaterforestilling om "ungdom og vold" våren 2007

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 16. Februar 2007.

Hemmingstad Kultursenter introduserer Augusto Boals "Forum Teater" gjennom sitt ungdomsteater prosjekt. For sjette gang i Haugesund vil Boals teatertradisjoner fremføres gjennom et prosjekt hvor ungdom får belyst tema som angår deres hverdag.
Boals teatermetode har også betegnelsen "De Undertryktes Teater". Samfunnsaktuelle problemer blir belyst i en teaterform hvor publikum i større grad er med på å finne løsninger som er effektive i kampen mot undertrykkelse. Boals metode synliggjør hvor undertrykkelsen oppstår og hvilke valg vi har til å endre kurs. Premiere lørdag 17. mars Kl. 1800 v/Hemmingstad Kultursenter, Storsalen. Vi har 10 forestillinger hvor 9 er utsolgt. Regi/Manus: Niels Petter Solberg Hjertelig velkommen! Med støtte fra FRIFOND TEATER & Haugesund Sparebank
© 2007 Hemmingstad Kultursenter

Påmelding til "The SHOW"

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Onsdag den 31. Januar 2007.

Torsdag 1. februar er det påmelding til "The SHOW".Dette er en videreføring av det som tidligere var "FashionSHOW", men som vi nå gir muligheten til å komme med andre innslag.
Vi har påmelding av følgende grupper:
 • revy
 • hip hop
 • modell
 • DJ
 • video
 • lyd/lys
 • dans
 • markedsføring
 • strikking
 • kulissemaker
 • sminking
 • band
Og er dere flere som har tanker om å starte andre grupper så er vi åpne for det! Det må være et minimumsantall i hver gruppe for at vi starter den opp.Altså: TORSDAG 1. FEB KL 1900 på Hemmingstad Kultursenter!!!Selve showet går av stabelen 4. mai.
© 2007 Hemmingstad Kultursenter

Ekstraforestillinger med "Prinsessen som ingen kunne målbinde"!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 10. Januar 2007.

Brosteinsteatret og Hemmingstad Kultursenter presenterer musikalen: "Prinsessen som ingen kunne målbinde" Av Niels Petter SolbergMusikk: Svein Ragnar Myklabust.
Ekstraforestillinger Fredag 19/1 kl 1800 UTSOLG Ledige billetter til lørdag 20/1 kl. 14 og 16, søndag 21/1 kl. 14 og 16Billetter selges ved døren og ved tlf. 52734900 Prinsesse Daisy og hennes kongefamilie bor i et gammelt bortgjemt land i Europa. Landet er berømt for den skjønne Prinsessen som ingen kan målbinde. Mange prinser har lyst å gifte seg med henne. Kongen og Dronningen fortviler fordi Prinsesse Daisy er ikke som andre prinsesser. Hun vil heller ut i verden og lytte til musikk og kjøpe moteklær. Hun planlegger å rømme landet. Selv de tre gode feene, prinsessens hjelpere, prøver å stoppe henne fra å rømme fra landet. Alle i landet er fattige. Folket er sinte på at de ikke har det like godt som i andre land. En dag dukker det opp en fremmed gutt som trollbinder alle. Han er prinsen av Haugalandet. Med fengende musikk og dans fra 1960 tallet er historien om "Prinsessen som ingen kunne målbinde" være en forestilling for hele familien.
© 2007 Hemmingstad Kultursenter

Nye priser

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 14. Desember 2006.

Hemmingstad Kultursenter endrer leieprisene fra 1. januar 2007. Se for detaljer. Vi tar bort tillegget for utleie i helg og innfører et tillegg for utleie som strekker seg utover normal åpningstid.Den berømte 10-kroningen som betales av faste brukergrupper endres ikke. Desverre får vi si til dem som har håpet at denne husleia skulle vekk nå.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Åpningstider uke 51 & 52

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Onsdag den 6. Desember 2006.

Åpningstider for Hemmingstad Kultursenter og Biografen Kafe uke 51 og 52 blir som følger:Uke 51Man-fre 9-16Lør/søn STENGTUke 52STENGTHuset åpner igjen tirsdag 2. januar.Vi ønsker alle en riktig god adventstid!
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Kulturnatt over for i år

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Tirsdag den 24. Oktober 2006.

Så var kulturnatt over for i år, og vi hadde en meget fin helg med et bredt og innholdsrikt program.
Totalt så var det rundt 400 som var innom Hemmingstad Kultursenter denne helgen, og det som var mest populært var uten tvil barneprogrammet på fredagskvelden som hadde rundt 150 besøkende alene!Vi på Hemmingstad Kultursenter er fornøyd med besøket, og ønsker alle hjertlig velkommen også ved andre anledninger.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Kulturnatt på Hemmingstad

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Torsdag den 12. Oktober 2006.

Fredag 20. og lørdag 21. oktober er det kulturnatt, og det er det også på Hemmingstad! Vi har mange spennende aktiviteter for folk i alle aldre:
Kulturnatt-med opplevelser for Barn. Passer for aldersgruppen 3-10 år Åpning med Hipp hopp dans, Musikk/sang fra Prinsessen som ingen kunne målbinde av Brosteinsteatret, eventyr. Kulturnatt for ungdom i PLAY fritidsklubb. Kveldens tema: Pink Party. DJ’en skal spille rosa sanger, og rosa mat og drikke står selvfølgelig på menyen. Kortfilmmønstring med åpent tema Kunstutstilling Mon histoire - Min historie William Kayo - Bernhard Østebø. Gamle Festiviteten Vårt Cinema Paradiso gjennom 60 år.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Musikalen "Prinsessen som ingen kunne målbinde"

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Mandag den 9. Oktober 2006.

Brosteinsteatret og Hemmingstad Kultursenter presenterer musikalen: "Prinsessen som ingen kunne målbinde" Av Niels Petter Solberg, Musikk: Svein Ragnar Myklabust. Premiere Onsdag 15. november 2006 kl. 1800
Prinsesse Daisy og hennes kongefamilie bor i et gammelt bortgjemt land i Europa. Det eneste landet er berømt for er den skjønne Prinsessen som alle prinser har lyst å gifte seg med. For å få Prinsessen som kone må prinsene klare å målbinde henne med en gåte. Det er ingen som klarer dette da Prinsessen har svar på det meste. Kongen og Dronningen fortviler fordi Prinsesse Daisy er ikke som andre prinsesser. Hun vil heller ut i verden og lytte til musikk og kjøpe moteklær. Alle i landet er veldig fattige. Folket er sinte på at de ikke kan få det like godt som i andre land. Selv de tre gode feene, prinsessens hjelpere, prøver å stoppe henne fra å rømme fra landet. En dag dukker det opp en fremmed gutt som trollbinder alle.Med fengende musikk og dans fra 1960 tallet vil historien om "Prinsessen som ingen kunne målbinde" være en forestilling for hele familien.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Irene Kvanvik er vår utstiller i oktober

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 2. Oktober 2006.

Irene Kvanvik er tilbake med sine oljemalerier og er månedens utstiller ved Hemmingstad Kultursenter.
Irene Kvanvik er født og oppvokst på Kvanvik, 1 mils veg utenfor Flekkefjord. Hun har bodd i Haugesund siden 1981. Hun startet sin malerkarriere i 2002 etter diverse kurs i oljemaling.Interessen for maling, form og farge, har ligget latent hele tiden, men kom tidligere til uttrykk i blyanttegning.Hun har tidligere hatt egen utstilling ved Gamle Slaktehuset, Kolnesutstillingen og her på Hemmingstad Kultursenter. Utstillingen blir hengende til torsdag 19. Da overtar vår utstilling i anledning kulturnatt.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Åpen Zone

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Fredag den 29. September 2006.

ÅPEN ZONE er over for denne gang! Det var et meget vellykket arrangement som gikk av stabelen lørdag 7. oktober.
Været var dessverre ikke helt med oss, og det gikk nok også ut over besøkstallene... Men tross været var det alt i alt godt over 100 som fikk med seg dette heidundrende arrangementet lørdag kveld.Henning Braaten, Ove Kirkeby og Carl Heisholdt hadde et forrykende skateshow under tak 150 meter fra scenen. De lærte villig fra seg til ungdommene, og de lot dem få prøve sammen med dem. Etter showet tok de runden opp på "BH" og hilste på ungdommene som var der."Mr X" fulgte opp etterpå med et grafittishow på scenen hvor han lagde en "ÅPEN ZONE" logo i grafitti! Dritkult!I mellom alt dette var det diskotek, chillroom, spillehall og karaoke før kvelden nesten rundet av med utekonserten med "Gest", "Piddi" og "TomTom" fra gamle "Spetakkel". De leverte en virkelig bra greie som engasjerte ungdommene!Vi må takke alle som bidrog til arrangementet:Haugesund Ungdomsråd, Frifond, All different - all equal, Politiet, Gamle Slaktehuset, Rossabø Menighet, Kirkens Bymisjon, IOGT, Haugesund Sparebank, Rica Maritim Hotel, Bautas, Haugesunds Avis og naboene rundt Hemmingstad Kultursenter.Vi vil ikke minst takke ungdommene som gjorde dette mulig:Eli Amanda, "Shang", "AC", Ørjan, "Leifi", "Zlayz", "Charky" og "Maggi".Skulle vi ha glemt noen nå er ikke det meningen! Takk, takk, takk!!!
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Geologiens dag

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 9. September 2006.

Haugaland Geologiforening er ny fast bruker ved Hemmingstad Kultursenter, og flytter i disse dager inn i verkstedet. Og da er det vel naturlig at Geologiens dag markeres med stor utstilling i storsalen, lørdag 9. september.
250 besøkende ble registrert i storsalen, et antall som Terje Nilsen i Haugaland Geologiforening er rimelig fornøyd med.Vi ved Hemmingstad Kultursenter ønsker Haugaland Geologiforening velkommen til senteret og ser fram til å samarbeide med denne nye gjengen med "steingalne" entusiaster.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Dovregubbens Hall

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 9. September 2006.

Det er mye teatervirksomhet her på Hemmingstad, og akkurat nå er det ekstra stor aktivitet. Hele 3 forskjellige forestillinger er under produksjon.
Haugesunscenen holder på med øving til "Dovregubbens Hall" som spilles i Festiviteten lørdag 16. september. Haugesundscenen er også i gang med prøver til et nytt jentestykke som har premiere 24. januar.Brosteinsteateret er også i full gang med sin musikal som har premiære i november.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Månedens ustiller i september - Marianne Løvvik

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 9. September 2006.

Marianne Løvvik stiller ut oljemalerier, akvareller og tegninger.
Marianne har bodd en del av barndommen på Fjellmyr i Haugesund, og gått på Rossabø skole. Følelsen av tilhørighet har hun enda, siden hun fortsatt har slekt i Haugesund og Tysvær.Det figurative formspråket har alltid ligget hennes hjerte nærmest i kunsten, selv om det ikke er ”in” i tiden. Tegnekunnskaper har vært en vesentlig del av lærdommen om dette. Valget av motiver er varierende. Det like interessant å male mennesker, landskap, dyr og stilleben. Det hun ønsker å uttrykke med bildene er alt fra skjønnheten til en enkelt ting, til bilder med en dypere mening.Utstillingen blir henngende til 30. september.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Høsten er i gang!

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Tirsdag den 15. August 2006.

Da er vi i gang etter en meget fin sommer!Ut over høsten kommer det mange spennende arrangement for både stor og liten. Vi gleder oss spesielt til kulturnatt 20.-21. oktober hvor vi skal ha et rikholdig program.Alle er hjertlig velkommen utover hele høsten!
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Sommer på Hemmingstad

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Mandag den 3. Juli 2006.

Sommeren er i gang, og det er rolige tider.Til fredag 14. juli er det kun åpent 10-15 (man-fre)Mellom 15. og 30. juli er det helt stengt.Mandag 31. juli til fredag 18. august er det åpent på dagtid (10-15, man-fre)Vi ønsker alle en god sommer :)
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Avgangsutstilling 10 klasse ved Håvåsen

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 14. Mai 2006.

Den tradisjonelle utstillingen til avgangselevene ved Håvåsen skole åpnet sist torsdag.
Utstillingen består av malerier, trykk og skulpturer i keramikk og viser en imponerende kreativitet hos elevene.Vil du se arbeidene samlet, så er dette anledningen. Utstillingen blir på Hemmingstad Kultursenter til litt ut i juni. Da skal arbeidene tilbake til skolen for bedømmelse. Vi tipper på mange gode karakterer her.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Vant splitter ny Scooter!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 14. Mai 2006.

Marita Tendal fra Skånevik var bare en tur i byen i konfirmasjon da hun stakk innom Byscenen og fritidsklubben Play sitt fashion show.
Nå har hun en splitter ny scooter levert av Sigma Motor i Hemmingstadveien.Marita får nå skynde seg med teoriprøven, for gleden over denne premien blir størst når man har førerkortet i orden.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Suksess for PLAY fritidsklubb!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 14. Mai 2006.

Vårens FashionShow av og med ungdommer fra Play fritidsklubb ved Hemmingstad Kultursenter ble en knall-suksess.
Fredag 12. mai var det klart for premiere for det 4. moteshowet ved Hemmingstad Kultursenter. Det er ungdommene ved Play fritidsklubb som i flere måneder har trent og kurset seg i alt fra video, sceneteknikk med lyd og lys, markedsføring og dans til rollen som modeller.Denne gang ble showet for første gang også satt opp som gratisforestilling på Byscenen. I alt 300 fikk oppleve vårens vakreste eventyr på Hemmingstad og Byscenen.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Takk til alle som har bidratt!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 14. Mai 2006.

Hemmingstad Kultursenter og Play fritidsklubb vil med dette rette en stor takk til alle som har bidratt til at vårens FashionShow ble en sucsess.
Vi vil spesielt trekke fram Sigma motor som gav oss en splitter ny scooter, frisørlinja ved Haugaland videregående som har gjort en kjempejobb med over 30 modeller, Haugesund sentrum, Inventum og alle butikkene som har vært med:( Pie, Icon, Popin, Cubus, Din Sko, Windsor, Lie Trend, Boys2Men ).
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Seniordanser med stor S!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 4. Mai 2006.

Lørdag 6. mai fyller Inghard Frøyland 90 år! I juni reiser han til Lillehammer på landsstevne for seniordansere for 2. gang.
Hemmingstad Seniordans er blitt et fast innslag hver onsdag kl. 11 i storsalen ved Hemmingstad Kultursenter. Og i denne gjengen, som snart teller 30 faste dansere, finner vi også jubilanten Inghard Frøyland som en av de ivrigste. Så det ser altså ut til å stemme det de sier om seniordans - det er mye god helse i hvert eneste trinn. Vi ønsker Inghard Frøyland hjertelig til lykke med jubileet og god tur til Lillehammer i juni.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Seminar i styling og make-up

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Søndag den 30. April 2006.

Torsdag 4. mai kl 18 skal Jon Lundemoen fra Vest-modeller ha seminar om styling og make-up i samarbeid med PLAY Fritidsklubb.Seminaret er gratis, og kun for ungdom fra 8. klasse og opp til 18 år.
Jon Lundemoen er utdannet make-up artist og studerer nå styling. Han har peiling på alt mulig, alt fra farge/stil analyse til det å lage spesialeffekter som sår og beinbrudd for film og TV. Vest modeller er et profesjonelt modellbyrå, stasjonert i Haugesund og drevet av Mona Woll Håland som er en av de virkelig kjente modellene fra Haugesund. Hun er kjent fra catwalken bl.a. i Milano. Mona var med på det første fashionshowet som vi hadde for to år siden.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

FashionSHOW våren 2006

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Søndag den 30. April 2006.

FashionSHOW er allerede i morgen fredag 12. mai, -da går premiereshowet på Hemmingstad Kultursenter, og lørdag 13. mai er showet på byscenen. FashionSHOW -for, med og av ungdom!
Sigma Motor er sterkt inne i vårens show, og sponser en scooter som skal loddes ut til en publikummer!!!Haugesund Sentrum AS har vi også et godt samarbeide med, noe som resulterer i et show på byscenen lørdag 13. mai kl 15.00.Frisørlinja v/Haugaland vgs stiller opp og tar ansvaret for syling og make-up! Takk, takk, takk!!!Selve hovedshowet går av stabelen 12. mai på Hemmingstad Kultursenter kl 20.00.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

PLAYFK.NET -PLAYs nye hjemmesider!

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Søndag den 30. April 2006.

PLAY Fritidsklubb har fått nye hjemmesider. Sjekk ut Her vil det komme spennede nyheter og innhold!!!
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Brukermøte

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 21. April 2006.

Hemmingstad Kultursenter invitterer til brukermøte, onsdag den 24. mai kl. 18.
Faste brukere har allerede fått innkalling i posten, men vi ønsker også at velforeninger og borettslag som ennå ikke bruker huset stiller. Det vil bli gitt informasjon om aktuelle saker og huset tar også gjerne imot innspill fra brukere og beboere i søre bydel. Møtet avholdes i peisestua og det vil bli servert noe enkelt. Vel møtt til et møte om smått og stort på Hemmingstad Kultursenter.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Åpningstider Påsken 2006

Publisert av: Ståle Norenes,
Mandag den 10. April 2006.

Hemmingstad Kultursenters åpningstider i påsken er som følger:
Mandag til onsdag: kl 10:00 til kl16:00Skjærtorsdag: StengtLangfredag: StengtPåskeaften: Stengt 1. Påskedag: Stengt2. Påskedag: StengtNettkafeen og Play Fritidsklubb har de samme åpningstidene som Kultursenteret.Biografen Cafe holder åpent mandag til onsdag fra kl 11:00 til 17:00Resten av påsken holder Biografen Cafe STENGT. Likt som resten av huset!Med vennlig hilsen Hemmingstad Kultursenter
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

BOAL Forumteater 2006

Publisert av: Ståle Norenes,
Søndag den 5. Mars 2006.

FORUMTEATER FOR UNGDOM MED TEMA: Mobbing/Spiseforstyrrelse. Hemmingstad Kultursenter introduserer Augusto Boals "Forum Teater for ungdom". For femte gang i Haugesund vil Boals teatertradisjoner fremføres gjennom et prosjekt hvor ungdom får belyst tema som angår deres hverdag.
Boals teatermetode har også betegnelsen "De Undertryktes Teater". Samfunnsaktuelle problemer blir belyst i en teaterform hvor publikum i større grad er med på å finne løsninger som er effektive i kampen mot undertrykkelse. Boals metode synliggjør hvor undertrykkelsen oppstår og hvilke valg vi har til å endre kurs. Denne gang er det aktuelle teamet "Mobbing som fører til spiseforstyrrelse" som står i fokus. Hemmingstad Kultursenter og Boals Forumteater for Ungdom presenterer sin forestilling med premiere søndag 19. mars 2006 kl. 1800. Skoleforestillinger spilles man. 20. mars og ons. 22. mars 2006. På scenen møter du: Kjell Marius Sørensen, Milla Mikalsen, Ann Margrith Lande, Leif Gunnar Høvring, Lasse Moen, Cecilie Svendsen, Jan Magne Steine, Anne Gurine Sætre, Ståle Norenes, Magnus Jørgensen, Jørgen Øveraas, Nina Marie Apeland, Maiken Bøe, Ezatullah, Synnøve Gudbrandsen,Svenn Andre Vestvik.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Sommer revy 2006

Publisert av: Ståle Norenes,
Søndag den 5. Mars 2006.

Hemmingstad Kultursenter & Brosteinsteatret presenterer:SOMMER REVY 2006 Vil du spille ungdomsrevy i sommer?Nå har du en unik sjanse til å være med som skuespiller på en spennende sommer-revy i perioden 26. juni tom 7. juli 2006
Vi gjentar vår tidligere suksess og inviterer ungdom mellom 14 og 25 år til et to ukers kurs i skuespillerteknikk, dans og sang. Det hele avsluttes med en mini revy med humor og musikk. Vi øver på hverdagene fra kl.1030-1530 på Hemmingstad Kultursenter i Haugesund. Det er ingen forutsetning at du skal ha spilt revy eller teater før. Ta med deg godt humør og vær villig til å slippe deg løs i to morsomme uker med regissør Niels Petter Solberg ved Hemmingstad Kultursenter (www.hemmingstad.no) i Haugesund. Maks antall deltagere: 20 stk.Kursavgift. Kr. 800,-Påmelding innen 1. juni 2006Påmelding via email: nielspe@online.no eller tlf. 52734900
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

OPPUSSING I DISKOTEKET

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Torsdag den 2. Mars 2006.

I vinterferien er det annet å finne på enn å renne på akebrett og sitte foran dataen.
Ungdommene i PLAY tar ansvar for diskoteklokalet og maler, spikrer og har det moro! Hele uka har gått med, og neste fredag (10. mars) er det "grand re-opening" av diskoteket.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Haugesund Ungdomskorps med storfint besøk

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 18. Februar 2006.

Fredag og lørdag har Haugesund Ungdomskorps besøk av Brasshoppers fra London.
Brasshoppers er velkjente i Haugesund etter utallige besøk under Sildajassen. Nå er de altså på Hemmingstad Kultursenter for å ha workshop med Haugesund Ungdomskorps. Så nå er det tut og kjør fra morgen til kveld her på Hemmingstad.Både fredag og lørdag kveld kan du dessuten høre Brasshoppers i teltet ved 2 glass. Lørdag også sammen med ungdomskorpset. Konsertene skal finansiere workshopen, så her er det bare å stille opp både for den gode sak og prima brass.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Kenneth Ravn Ottesen er utstiller i februar.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 9. Februar 2006.

Kenneth begynte tidlig å gruble mye, og ideene til de første bildene dukket opp i 1989.Ideene ble først til bilder i 1994. Siden har han arbeidet med å få ideene ned på papiret.I perioden 1996-1998 var han langt nede psykisk, noe som vises godt igjen på selve streken i bildene fra denne perioden.Det siste året har han hatt flere utstillinger med sine bilder. Mange av bildene er sterke og dystre. Meningen er å gi et innblikk i angst og depresjon.Selv om det nærmest er umulig, har han forsøkt å gjengi lidelsene i denne folkesykdommen i sine bilder.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Irene Kvanvik er januar utstiller

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 19. Januar 2006.

Irene Kvanvik har åpnet årets utstilingsserie her ved Hemmingstad Kultursenter. I alt 16 oljemalerier henger oppe.
Irene Kvanvik er født og oppvokst på Kvanvik, 1 mils veg utenfor Flekkefjord. Hun har bodd i Haugesund siden 1981. Hun startet sin malerkarriere i 2002 etter diverse kurs i oljemaling.Interessen for maling, form og farge, har ligget latent hele tiden, men kom tidligere til uttrykk i blyanttegning.Hun har tidligere hatt egen utstilling ved Gamle Slaktehuset og deltatt ved Kolnesutstillingen.
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Nye Åpningstider

Publisert av: Ståle Norenes,
Fredag den 6. Januar 2006.

Fra 1. Februar endrer Hemmingstad Kultursenter sine åpningstider!
Mandag til torsdag: fra kl.10:00 til kl.22:00Fredag: fra kl.10:00 til kl.24:00Lørdag: Åpent hver 4. lørdag fra kl.20:00 til kl.24:00Søndag: fra kl.12:00 til kl.17:00Lørdags åpningene er forbeholdt KUN Play Fritidsklubb arrangmenter.Åpningstider Biografen Cafè:Mandag til fredag: fra kl.11:00 til kl.19:00Lørdag og søndag: fra kl.12:00 til kl.17:00
© 2006 Hemmingstad Kultursenter

Juleferie

Publisert av: Ståle Norenes,
Onsdag den 21. Desember 2005.

Hemmingstad Kultursenter og Biografen Cafè vil ønske alle sine kunder og brukere en RIKTIG GOD JUL OG ETT GODT NYTT ÅR! Vi minner på at vi holder stengt i perioden fra 19. desember 2005 til og med 1. januar.
Hemmingstad Kultursenter og Biografen Cafè vil ønske alle sine kunder, forretningsforbindelser og brukere en RIKTIG GOD JUL OG ETT GODT NYTT ÅR!Vi minner på at vi holder stengt i perioden fra 19. desember 2005 til og med 1. januar 2006. Alle er velkomne tilbake mandag 2. januar 2006 til ett nytt og spennende år!
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

Hans, Grethe og Rita fra Rio gjør suksess!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 25. November 2005.

Hans & Grete og Rita fra Rio gjorde stor suksess på premieren den 23. november 2005.
Barn og voksne koste seg i salen og gav uttrykk for begeistring gjennom applaus og latter. Den time lange forestillingen hadde spenning og humor gjennom en historie med overraskende vendinger. Aktørene var fulle av spilleiver og de musikalske numrene ble fremført med energi og flott sang.Det er spennende å se at Brosteinsteatret har fått til en familieforestilling som fenger og underholder.Ta turen til Hemmingstad Kultursenter å se forestillingen."Tidenes Beste" - Haugesunds Avis
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

Hans & Grete og Rita fra Rio

Publisert av: Ståle Norenes,
Onsdag den 9. November 2005.

Hemmingstad Kultursenter & Brosteinsteateret presenterer den klassiske fortellingen om "Hans og Grete" som må i skogen for å hente ved og ender opp som fanger hos den stygge heksen. Tradisjonen tro har fortellingen fått en ny vri i vår musikalske versjon. Premiere onsdag 23. november kl. 18:00!
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

Torsdagsklubben har basar

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 5. November 2005.

På fredag var det tid for den årlige basaren til Torsdagsklubben ved Hemmingstad Kultursenter.
Storsalen på Hemmingstad er full av folk når Torsdagstreffet invitterer til god, gammaldags basar. Pøsende regn og popkornpartyet ved siden av var ikke nok til å holde folk hjemme. I alt $besøk=21380 personer deltok.
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

POPCORNPARTY IGANG!!!

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Fredag den 4. November 2005.

Nå e popcornpartyet i full gang! MASSE popcorn flyte rondt i ungdomsavdelingen!!!
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

POPCORNPARTY

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Onsdag den 2. November 2005.

På fredag e d kjempe popcornparty! For ungdomsskoleelever (13-16)Arrangementet er rusfritt!
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

Slektsforskerdag

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 29. Oktober 2005.

DIS Haugaland har satt seg stevne og avholder for første gang sin årlige slektsforskerdag her på Hemmingstad Kultursenter.
Det er 2. gang DIS Haugaland arrangerer slektsforskerdag i Haugesund. I 2004 ble arrangementet avholdt på Bleikemyr bydelshus og rundt 100 interesserte møtte opp. Leder for DIS Haugaland, Arne Sandven, blir fornøyd om et tilsvarende antall dukker opp i dag. I Skrivende stund ser det ut til at han får ønsket oppfylt. DIS Haugaland har med seg Karmsund Folkemuseum, Haugesund Folkebibliotek, Rogaland Historie og Ættesogelag, Ark Sund bokhandel og Statsarkivet i Stavanger på arrangementet. I tillegg demonstreres de viktigste dataprogrammer som i dag brukes i sleksforsker sammenheng. Arne Sandven forteller også at DIS haugaland i år fyller 10 år. Foreningen teller i dag 225 medlemmer og er voksende. Besøk DIS Haugaland.
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

Kulturnatt

Publisert av: Ståle Norenes,
Tirsdag den 18. Oktober 2005.

For første gang i historien er Hemminstad Kultursenter en del av Kulturnatt!I den anledning har vi ved Hemmingstad Kultursenter gleden av å presentere:
Lørdag 22. oktober kl 17:00 Afrikanse Fortellinger m / Rytmer og SangMed Irene Halseid (forteller) og Jan Petter Solheim (musikk) Lørdag 22. oktober kl 19:00 (Merk tiden) "Sensommer I Rhapsody" En enakter av Niels Petter Solberg med musikk av George Gershwin Kulturnatt Buttons fås kjøpt ved Hemmingstad Kultursenter. Priser:Voksne / barn: 100,-Familie: 300,-
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

DARKNIGHT KONSERT

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Mandag den 26. September 2005.

Fredag 7. oktober e d duka for høstens DarkNight konsert! Finn fram det mørka i deg å kom! KOM KOM KOM!!!
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

Årsmøte i PLAY

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Mandag den 26. September 2005.

Nå e d tid for at akkurat DU kan få muligheten t å påvirka det som skjer i PLAY Fritidsklubb.Fredag 7. oktober kl 18:00 (før DarkNight konserten) ska d værr årsmøte der det ska velgas nytt styre i PLAY.
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

Vi søker VOKT arbeider

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 23. September 2005.

Hemmingstad Kultursenter søker en vokt arbeider. Ønsker du og utføre siviltjenesten din hos oss? Ta kontakt med Jan Sverre Samuelsen ( 52 73 49 01 )
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

PLAY Computer Party

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Fredag den 23. September 2005.

Det blir ingen PCP i høstferien...HDF kunne dessverre ikke stille med nødvendig mannskap denne gangen.
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

Fin konsert med Margrete Førre

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 22. September 2005.

Eldredagene i Haugesund går mot slutten for denne gang, og torsdag kom Margrethe Førre ens ærend fra Oslo for å presentere ferskt materiale fra sitt repertoar.
Det var en liten, men desto mer lydhør forsamling som benket seg i storsalen på Hemmingstad for å høre Margrethe Førre presentere sang og musikk hovedsakelig fra sin siste plate. Litt synd at så få fikk dette med seg. Det er mye som tyder på at tidspunktet for konserten var feil. Men takk allikevel til Margtete Førre med band, som leverte en fin konsert.
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

FashionShow freestyle øving

Publisert av: Fredrik Meyer Vangsnes,
Tirsdag den 20. September 2005.

Freestyle øvingå e i gang på mandagane! Ikkje glem video/lys/lyd/strikke-kurså på torsdag!!!
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

Hemmingstad Kultursenter og Brosteinsteatret presenterer i samarbeid med Duo Karma:

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 7. September 2005.

"Sensommer i Rhapsody" Norgespremiere søndag 4. september 2005 kl. 2000 En enakter av Niels Petter Solberg med musikk av George Gershwin.
Handlingen i "Sensommer i Rhapsody" foregår i Gibsontown, South Carolina, USA i 1934. Stedet består av et lite sentrum hvor togstasjonen er landsbyens viktigste treffsted. Depresjonsårene har satt dype spor i samfunnet hvor forskjellen på fattige og rik er stor. Rasisme er en del av hverdagen for den sorte befolkningsgruppen som bor på den andre siden av togsporene, der hvor de hvite aldri beveger seg. På rollelisten: Kari Dahl Nielsen, Mathias Halvorsen, Mads Skeie, Katrine Gabrielsen, Erik Grønnestad og Marlen Berg Regi: Niels Petter Solberg
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

Western Party i Play

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 7. September 2005.

Fredag 9. september er det stort Western Party i Play fritidsklubb. Ta på cowboy utstyret ditt og bli med på tidenes CW party.
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

Play

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 6. September 2005.

© 2005 Hemmingstad Kultursenter

Unge talenter med perler av George Gershwin

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 5. September 2005.

Søndag kveld var det premiere på forestillingen "Sensommer i Rhapsody" med Duo Karma i sammarbeid med Brosteinsteateret og Hemmingstad Kultursenter.
Vi fikk se, og ikke minst høre, en glitrende forestilling med 5 unge talenter. Og for ikke komme i skade av å skryte for uhemmet, sakser vi likegodt litt fra Haugesunds Avis: "Skuespillerprestasjonene er helt okei, men først og fremst synges det. Og det gjør de aldeles skoleflinkt hele gjengen." Forestillinger tirsdag 13/9 kl. 20.00, fredag 16/9 kl 20.00 og lørdag 17/9 kl. 16.00 og 18.00 Også forestilling under Kulturnatt lørdag 22. oktober.Og med dette er det vel bare å anbefale: Løp og kjøp!
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

Alvorlig ulykke på lekerommet

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 11. Mars 2005.

Torsdag 10. mars falt en 3 åring ned fra rutsjebanen i lekerommet og skadet seg alvorlig.
Med bakgrunn i denne ulykken har vi stengt lekerommet inntil videre. Det vil bli foretatt en ny vurdering av sikkerheten ved rommet og utstyret, og lekerommet vil forbli stengt til vi har fått resultatet vurderingen og eventuelle utbedringer er foretatt. Foreldre og barn som er brukere av rommet vil få tilbud om andre rom i den grad vi har plass mens lekerommet holdes stengt.
© 2005 Hemmingstad Kultursenter

“Revy Banana”

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Søndag den 15. Februar 2004.

I DNTTs ennå unge liv som offisielt teater, har vi spilt barneteater - gresk tragedie “russiske enaktere - moderne, absurd teater” og Holbergkomedie: Nå er det tid for “REVY Banana”! En revy som tar for seg døves mangfoldige hverdag og alt den kan by på av utfordringer, rustrasjoner, styrke & humor i kos & kræsj med hørende og med seg selv!
Etter premieren på Kolbotn 26. november og forestillinger samme sted de neste tre dagene, er Det norske tegnspråkteater på veien igjen! I januar 2004 står Sør-Norge for tur. [Les mer]
© 2004 Hemmingstad Kultursenter

Konsert med BIKKJÅ!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 2. Februar 2004.

Fredag den 13. februar er det klart for konsert med det etterhvert mye omtalte bandet "Bikkjå" og Martin (Toya) Mentzoni.
"Bikkjå" har også med seg et gjeste band som forløpig er hemmelig. Bandet er en av de mange gode bandene i det såkalte "Haugesund Rockcity". Dette blir en fullpakket konsert med "Bikkjås" mye omtalte vokalist Martin Mentzoni i spissen. Konserten starter kl 21:00. Dørene åpner kl 20:00. Arrangementet i sin helhet er slutt kl 24:00. Aldersgrensen er fra 8. klasse. Pris 30,- Boxen Diskotek og nettkafeen holder åpent.
© 2004 Hemmingstad Kultursenter

Dette burde flere fått med seg!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 20. Januar 2004.

I alt 26 personer fulgte forestillinen "Revy BNANA" som "Teater MANU" viste ved Hemmingstad Kultursenter tirsdag 20. januar.
Teater MANU fortjener bedre oppslutning enn det haugalendingene gav dem på Hemmingstad. Vi som så forestillingen er nok enige om dette. Selv om revyen først og fremst omhandler tema som er mest aktuelle for døve og tunghørte, oppfatter nok de fleste mye av den interne humoren i forestillingen. La dette være en oppfordring til publikum ved de resterende spillesteder: kort og godt - SE FORESTILLINGEN! Se flere bilder fra forestillingen her.
© 2004 Hemmingstad Kultursenter

Allmøte i UGH

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 14. Januar 2004.

Fredag 30. januar holder UGH sitt første allmøte i historien.
UGH ble startet for vel og godt ett år siden på Ungdomskonferansen i Haugesund. Dagsorden på møtet er først og fremst valg av nytt styre og godkjenning av UGHs vedtekter. Vi ber særlig jenter om å møte. Personer som ønsker å være styremedlemmer må kontakte Hemmingstad Kultursenter og oppgi fult navn og telefonnummer innen 28.01.04. Allmøtet starter kl 19:00 på Hemmingstad Kultursenter i storsalen. GRATIS ADGANG.
© 2004 Hemmingstad Kultursenter

Konsert med USTEMT på Hemmingstad Kultursenter

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 2. Januar 2004.

Fredag 30. januar holder jentebandet USTEMT konsert i storsalen på Hemmingstad Kultursenter.
Bandet er forholdsvis nytt og debuterte i Haugesunds Mesterskap i Pop og Rock i 2003. Bandet består per idag av Sonja på gitar, Marte på trommer, Katharina på bass og vokal og Karoline på gitar og vokal. Kom og hør på ett av "Haugesund Rockcitys" nyste og feteste rene jenteband. I tillegg kan du spise og drikke så mye pizza og cola du vil. Fredag 30 januar, Hemmingstad Kultursenter. Dørene åpner 20:00, stenger 00:00. CC:110,-
© 2004 Hemmingstad Kultursenter

Villmarkskveld i Haugesund

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 10. November 2003.

Onsdag 26. november arrangerer Natura Media stor villmarkskveld i Haugesund. For nøyaktig et år siden kom over 100 personer til det første arrangementet og viser at det er behov for naturopplevelser også via lysbilder og film.
Naturfotograf Jan Kåre Ness viser lysbildeserien: " Færøyene - grønn perle i Atlanteren ". Vestre deler av Færøyene har storslått natur. Foredraget kombineres med varierte bilder av landskap, dyr, fugler og blomster fra øygruppen. Filmfotograf Leiv Tommas Haugen fra Karmøy viser ti minutters film fra Hardangervidda. Naturfotograf Dag Brynjelsen er kveldens hovedgjest og viser fantastiske lysbilder av både havørn og kongeørn. Havørna er tilbake som hekkefugl på Haugalandet og kongeørna er ikke uvanlig vinterstid. Brynjelsen har tilbrakt hundrevis av timer i kamuflasjehytte. Samtlige bilder er tatt i vårt nærområde. Fotograf Torleiv Tveit fra Sveio har salgsutstilling. Det er motiver både fra Haugalandet og Hardangervidda. Midtveis blir det pause der frammøtte kan prate foto og natur. Kaffe serveres. Siste post på programmet er utlodning på inngangsbilletten med blant annet bokpremier.
Sted: Storsalen på Hemmingstad Kultursenter, Haugesund
Tid:kl. 19.00
Pris:kr. 100/50
© 2003 Hemmingstad Kultursenter

Grattla med nye skole Skåredalen

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Tirsdag den 3. Juni 2003.

Skåredalen skole, kultur og idrettssenter ble offisielt åpnet tirsdag 3. juni med en storslått forestilling hvor brukerne, og da spesielt ungene i Skåredalen sto i sentrum.
Vi ved Hemmingstad Kultursenter føyer oss inn i rekken av gratulanter. Det er jo ikke lenge siden vi åpnet dørene i vårt eget nybygg, så vi vet hvilken milepæl dette nå kan bli for Skåredalen og dens beboere. Det er spesielt at Haugesund kommune i disse tider våger å satse på et prosjekt av disse dimensjoner. For Skåredalen har fått et bygg som det går an å vokse i - et bygg for fremtiden. Flere av talerne pekte også på dette. Vi benytter denne anledningen til å peke på forfatter og festtaler ved åpningen av Hemmingstad Kultursenter, Tor Åge Bringsværd, sin tale for ca 9 måneder siden. Les den her.
© 2003 Hemmingstad Kultursenter

Trude og Ida gikk til topps i karaoke.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 9. Mai 2003.

Fredag 9. mai var det igjen karaoke på programmet på UGH.
Når 10 - 12 aktører hadde sunget sitt satte jurien strek. Trude Lygre og Ida Optun ble kåret til kveldens karaokedronninger og vant dermed hver sitt gavekort på en CD. Her er påmeldings lappen til vinnerlaget.
© 2003 Hemmingstad Kultursenter

Stor stemning med Smørblomst

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 25. April 2003.

Lars Staveland, Kristoffer H. Sørbø Fredrik L. Dietrikson og Haakon Nordvik alias Smørblomst ga alt fredag 25. april. Og det så det holdt!
Dette bandet øver på Hemmingstad kultursenter, barra så du vett det altså!. Og som takk for det får vi gleden av å bruke dem på scenen en gang i mellom. Denne gangen møtte ca. 70 for å høre konserten, og blandt dem var flere foreldre som hadde tatt turen for å få med seg dette arrangementet. Vi så også en talentspeider fra Gamle Slaktehuset luskende rundt i folkemengden, men ta det med ro - Smørblomst blir nok her hos oss (får vi håpe) Smørblomst maktet å begeistre sitt publikum på fredag, ikke minst foreldrene som var møtt fram. Smørblomst deler sikker litt av æren med Ståle Norenes som gjorde en kjempejobb med lyset før og under under konserten. Onsdag, natt til 1. mai, er Smørblomst igjen på scenen. Denne gang på Åpen Zone i turnhallen.
© 2003 Hemmingstad Kultursenter

Eldretreff med noe attått!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 10. Mars 2003.

Hemmingstad Kultursenter inviterer til:

ELDRETREFF I SØRE BYDEL

Torsdag 27. mars 2003 kl. 11.00 ved Hemmingstad Kultursenter
PROGRAM: Operasanger Elin Hestflått synger våren inn. Filmhistoriker Niels Petter Solberg viser unike musikalske filmklipp med Kirstin Flagstad, Liv Ullmann og Sonja Henie. Omvisning av Hemmingstad Kultursenter. Utstillinger på huset: Fotoutstilling med Gøran Schildt og trefigurer av Sigmund Sortland! Allsang og innslag med Marie Thomassen på harpeleik. Gratis arrangement med kaffe og wienerbrød til byens pensjonister. Biografen Cafè holder åpent! HJERTELIG VELKOMMEN!!
© 2003 Hemmingstad Kultursenter

Prinsessen på erten har hatt premiere!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 15. November 2002.

Fredag 15. november hadde Brosteinsteateret premiere for aller første gang og det var stykket "Prinsessen på erten" som sto på plakaten.
Fikk du lyst til å være med å se? Brosteinsteateret har forestillinger helt fram til og med 30.11. og det er fortsatt noen billetter igjen. Disse får du kjøpt på Hemmingstad kultursenter i BiografenCafe, eller du kan satse på å kjøpe billett i døra (hvis du tør). Det var ikke bare Brosteinsteateret som hadde premiere på fredag. Denne dagen var også første gangen det nye Hemmingstad Kultursenter ble brukt som teaterarena. All ros til aktørene og Niels Petter Solberg ved Hemmingstad Kultursenter som hedde regien. De gjorde alle en strålende jobb i dette jomfruelige lokalet. Slikt vil vi ha mere av! Her kan du lese hva Haugesunds Avis skriver om stykket.
Følgende forestillinger gjenstår:
Lørdag 16.1114:0016:00
Onsdag 20.1118:00
Søndag 24.1114:0016:00
Onsdag 27.1118:00
Lørdag 30.1114:0016:00
© 2002 Hemmingstad Kultursenter

160 på skremmende Halloween feiring 1. nov.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 1. November 2002.

Fredag 1. november ble en skremmende forestilling isenesatt på Hemmingstad Kultursenter i anledning UGH sin Halloween feiring.
I alt 160 ungdommer deltok på denne "skrekkelige" hendelsen på Hemmingstad Kultursenter. Det var laget flere forskjellige skrekkavdelinger med bl.a. spøkelsestunell. Kveldens hovedattraksjon var likevel bandet Gordum som spilte "skrekkelig" musikk i storsalen. Gruppa Evode varmet opp med noen låter.
© 2002 Hemmingstad Kultursenter

Foreldre/barn aktiviteter på Hemmingstad.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Lørdag den 10. August 2002.

Sist torsdag (8.8.2002) ringte Roger Hunsbedth til bydelshuset for å finne ut om der kunne være noen aktiviteter for ham selv og sønnen Inge.
Bakgrunnen er rett og slett at Roger skal være hjemme med sin sønn på heltid i et år fremover, og da leter han etter miljøer hvor far og sønn kan være sammen med andre i samme situasjon. Nå har det seg slik at det nye bydelshuset har noen rom som er øremerket for Roger og sønnen Inge. Roger er nå interessert i å komme i kontakt med flere som kan tenke seg å være med i lekerommet helt fra starten av. Er du blant dem så ringer du til Roger på telefon : 52 72 10 07 / 476 17 510, eller du kan sende en epost NB! Dette gjelder også for mødre, dagmammaer, besteforeldre og andre voksne som er sammen med barn på dagtid.
© 2002 Hemmingstad Kultursenter

Ventetiden er over!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 25. April 2002.

Endelig kan vi bringe meldingen om at ventetiden på det nye Kultursenteret er over.
Onsdag 24. april gikk bystyret i Haugesund inn for å øke den totale rammen for Kultursenteret med 2 millioner kroner. Det var dette som nå måtte til for at bygget skal kunne tas i bruk. Vi har fått en liten forsinkelse i arbeidet med å skaffe innventar til huset, men vi håper likevel å kunne ta i bruk deler av bygget før sommerferien. Den høytidlige åpningen utsetter vi til september. Dette vil gi oss nødvendig tid til igangkjøring, testing og opplæring på nytt utstyr. Nå starter også den store dugnaden for bydelen og brukerne av Kultursenteret. Vi kommer tilbake med mere informasjon om dette. Så følg med her.
© 2002 Hemmingstad Kultursenter

Åpningen av nybygget er utsatt!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 7. Mars 2002.

Åpningen av nybygget er utsatt til september. Årsaken til dette er, ikke uventet, av finansiell art og sammensatt av flere forhold.
Det er i alt 216 forskjellige arrangementer som skulle vært gjennomført i nybygget før september måned, men flere av brukerne har lokaler frem til sommerferien og vil forhåpentlig ikke berøres av utsettelsen. Det er likevel en god del arrangører som nå må ut å lete etter alternative lokaler, og dette beklager vi på det sterkeste. Selv om den offisielle åpningen er utsatt, så vil vi ta i bruk nybygget etter hvert som vi får på plass nødvendig inventar og utstyr. Alle berørte brukere vil bli løpende orientert om saken.
© 2002 Hemmingstad Kultursenter

Brukermøte på Hemmingstad.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Mandag den 11. Februar 2002.

Det inviteres herved til brukermøte på Hemmingstad, torsdag 28. februar kl. 19:00 i peisestua.
Det er saker vedrørende åpningen av nybygget som blir tema på dette møtet. Lag og foreninger som er brukere av bydelshuset er hjertelig velkomne til å delta. I tillegg ønsker vi at flest mulig av bydelens velforeninger blir representert. Send oss en epost, eller ring bydelshuset for påmelding til møtet snarest. Kan det være at du er blant dem som kanskje har fått tilsendt innbydelsen og ikke skulle hatt den? i så fall er det fint om du hjelper oss å oppdatere adresseregisteret.
© 2002 Hemmingstad Kultursenter

Skoleavisa på Rossabø har vært på besøk.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 30. Januar 2002.

Interessen for det nye Kultursenteret i søre bydel stiger, nå som vi nærmer oss åpningen.
Onsdag 30.1 er det redaksjonen i skoleavisa ved Rossabø skole som ringer og vil ha et intervju om nybygget og innholdet. Vi syntes like godt at redaksjonen kunne ta en tur bortom, og slik ble det. Vi fikk tatt en rask tur gjennom huset innvendig og fikk vist det meste. Men de viktigste rommene fikk vi ikke vist fram denne gangen. Ungdomsavdelingen var dessverre stengt på grunn av gulvarbeider. Det redaksjonen fikk med seg fra Kultursenteret var bl.a. rykende ferske bilder som sikkert vil ta seg godt ut i avisa.
© 2002 Hemmingstad Kultursenter

Julehilsen fra Hemmingstad.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 20. Desember 2001.

Vi på Hemmingstad Kultursenter vil med dette ønske alle brukere, fagfolk på nybygget og kolegaer en riktig god jul og et godt nytt år!
I dag, 20. desember, ligger gårdsplassen hvit og fin til jul. Det er fortsatt aktivitet på byggeplassen, men i morgen tar alle en velfortjent juleferie. Året som snart er over har vært svært innholdsrikt for oss som har hatt vårt daglige virke på ydelshuset. Året som kommer vil bli minst like innholdsrikt, og da vil brukerne også få slippe til.
© 2001 Hemmingstad Kultursenter

Kranselag på det nye bydelshuset.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Torsdag den 13. Desember 2001.

Nybygget er nå tett, og da er det god skikk å honorere de som har bidratt til dette.
Torsdag 13. desember ble alle som har vært involvert i byggingen så langt invitert til en noe bedre lunsj i anledning at bygget nå er tett. Og slikt kaller vi på godt norsk for kranselag. Byggeleder Per Ørpetveit fra Haugesund Eiendom takket alle for godt arbeid så langt og lykke til med arbeidet videre. Undertegnede benyttet også anledningen til å takke for samarbeidet. Vi på bydelshuset er nok spesielt glade for å kunne konstantere at vår frykt for vanskeligheter med driften av eksisterende bygg har vært grunnløs. Nå håper vi at alt går like smertefritt videre til bygget er ferdig og kan tas i bruk.
© 2001 Hemmingstad Kultursenter

Ungdomskonferansen i Haugesund 2001.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Fredag den 28. September 2001.

Ungdomskonferansen i Haugesund 2001 ble avsluttet kl. 15. fredag 28.9. I løpet av konferansens 2 dager har ungdommene satt fram en rekke gode formål som de ønsker å arbeide videre med.
Det er allerede opprettet en egen gruppe som skal arbeide videre med planlegging av aktivitene i det nye bydelshuset på Hemmingstad. Et av tilbudene de unge vil arbeide med å få etablert er biblioteksfilial i huset.
© 2001 Hemmingstad Kultursenter

Pangstart for ferieklubben

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 27. Juni 2001.

Onsdag 27. juni er ferieklubbens 3. dag og til nå har allerede rundt 320 barn deltatt i aktivitetene.
I alt 140 unger var med på turen til Grindafjord denne onsdagen så det ble en drøy halvtime over tida og litt ekstra organisering før alle tre bussene kom seg av gårde. Men, pytt, pytt - slik går det gjerne når man har full klaff og litt til. Men ferieklubben begynte sist mandag den (25.6), og da var det omvisning på den nye brannstasjonen i Haugesund som sto på programmet. 120 unger var med her.
25/6/2001Omvisning i den nye brannstasjonen + KinoGamle SlaktehusetGratis
26/6/2001Besøk i Haugesunds AvisGamle SlaktehusetGratis
27/6/2001Vi drar til Grindafjord CampingGamle SlaktehusetKr. 30-
28/6/2001Lekedag i SkudeneshavnGamle SlaktehusetGratis
29/6/2001BowlingGamle SlaktehusetKr. 55,-
2/7/2001Vi besøker TV-Haugaland + KinoGamle SlaktehusetGratis
3/7/2001Bading i TysværtunetGamle SlaktehusetKr. 30,-
4/7/2001Tur til LindøyGamle SlaktehusetKr. 30,-
5/7/2001Besøk i Haugesunds Avis og TennisklubbenGamle SlaktehusetGratis
6/7/2001StadiondagHaugesund StadionGratis
9/7/2001Vi besøker politistasjonen + KinoGamle SlaktehusetGratis
10/7/2001Lekedag i SkudeneshavnGamle SlaktehusetGratis
11/7/2001BowlingGamle SlaktehusetKr. 55,-
12/7/2001Bading i TysværtunetGamle SlaktehusetKr. 30,-
13/7/2001Skattejakt på HollenderhaugenGamle SlaktehusetGratis
© 2001 Hemmingstad Kultursenter

Spadestikket er tatt!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
Onsdag den 28. Februar 2001.

Onsdag 28. februar er ny flaggdag i søndre bydel av Haugesund. Det første spadestikket til det nye kulturhuset i sør ble tatt under særdeles vakre rammer. Mange var møtt fram for å delta i begivenheten.
Dette betyr begynnelsen på slutten for mange år med venting, håp og skuffelser for alle beboere i bydelen.

Byggeprosessen vil naturligvis bli fulgt opp med reportasjer bilder slik at alle og en hver kan følge prosjektet videre mot åpningen til neste år. Så det er bare å følge med her på våre nettsider hvis du vil følge utviklingen fra dag til dag.
© 2001 Hemmingstad Kultursenter

Haugaland Dataforening har nådd 10000 besøkende!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Ved en ren tilfeldighet ble det oppdaget at Haugaland Dataforening har nådd 10000 besøkende siden foreningen flyttet virksomheten til Hemmingstad Kultursenter.
Det som er litt ekstra stas med dette er at tallet landet på nøyaktig 10000. Det var fredag 23. februar at foreningen ble nødt til å bruke 5 siffer i besøkstallet sitt for første gang. Vår statistikk viser at til sammen 178 barn, 6431 ungdommer, 3380 voksne og 11 eldre har deltatt ved foreningens 466 møter siden starten på bydelshuset. Haugaland Dataforening hadde sitt første styremøte hos oss tirsdag 29. august 1995. 1. september samme år var første fredagsåpent. Det aller første Omnium Gatherum gikk av stabelen 10. - 12. november -95 og hadde i alt 98 besøkende. Vi gratulerer!
© Hemmingstad Kultursenter

Skoleavisa på Lillesund har vært på besøk.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Karoline Birk og Maria Sætervik fra skoleavisa på Lillesund har vært på bydelshuset for å finne ut av hva de kan finne av aktiviteter her.
Det er nok anleggsarbeidet på tomta til nybygget som har gjort at skoleavisa på Lillesund nå har fattet ny interesse for bydelshuset. Det er jo heller ikke så rart dette, for de fleste av elevene på Lillesund bor jo på denne kanten av byen og har nok merket seg at bydelen ikke lenger har noen fritidsklubb. Nå kan vi imidlertid se frem til åpningen av nybygget på Hemmingstad og en helt ny epoke for kulturlivet og ikke minst de unge i søre bydel.
© Hemmingstad Kultursenter

Sportsfiskere på kurs i stangbygging.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Haugesund og omegn jeger og fiskerforening opplever for tiden et bra oppsving i aktiviteter.
Kurs i stangbygging er bare ett av tilbudene på Hemmingstad denne våren. Dette kurset går over 2 helger, siste helg er 12. - 13. mars. I alt 11 personer deltar på kurset. Det er mye penger å spare for dem som bygger sine fiskestenger selv. Opp mot 40% i besparelse av prisen for tilsvarende nye stenger, og dette er utstyr som koster rundt 10.000,-. Da blir det jo litt ekstra til fisketurene, og så har man det moro mens man bygger.
© Hemmingstad Kultursenter

Klart for betongarbeider.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Arbeidet med utgravingen av tomta er kommet så langt at vi nå er klare for neste fase.
Fire uker med effektivt anleggsarbeid viser tydelig igjen her på Hemmingstad. Byggegropa er snart ferdig og mindre betongarbeid er allerede utført. Forberedelsene til betongarbeidet er i full gang. Hoveddelen av betongarbeidet starter for fullt like over påske, men noe blir sannsynligvis støpt allerede i neste uke. Se siste utvikling på egen side eller under spadestikket.
© Hemmingstad Kultursenter

Aksjon rusken er i gang.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Aksjon rusken er et sikkert vårtegn i Haugesund. Nå er den i gang igjen, selv om ikke været er av rette slaget.
De aller fleste skoler, barnehager, velforeninger og andre beboergrupper er med på denne årlige dugnaden til beste for fellesskapet. Kommunen er også med, og bidrar blant annet med sekker og gratis tømming. Mange velforeninger benytter også anledningen til å lage litt fest rundt den årlige dugnaden. Tips om slike arrangement kan du gi på telefon 52 71 50 35, eller på epost til Hemmingstad Kultursenter. For mer informasjon om tømming o.s.v. se egen side.
© Hemmingstad Kultursenter

Forskalingen fylles...

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

I dag, onsdag 18.4, ruller betongbilene inn i tomta på Hemmingstad.
Det er fundamentet til betongveggen som skal sikre fjellet bak nybygget som nå fylles med betong. Når dette arbeidet er ferdig legges alle rør og ledninger som skal ned i grunnen. På bildet til venstre ser du betongpumpa som flytter betongen fra bilen til forskalinga i bakgrunnen. Ønsker du å følge byggeprosessen på nært hold, så er våre Internett sider rette plassen. Vi legger ut informasjon og bilder fra arbeidet fortløpende.
© Hemmingstad Kultursenter

Ny begrensing i parkeringen ved bydelshuset.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

I byggemøte torsdag 3. mai ble det besluttet at byggegjerdet som avgrenser anleggsområdet ved bydelshuset må flyttes. Den nye plasseringen er tegnet inn med rødt.
Flyttingen medfører at vi mister den siste rest av parkering oppe ved bydelshuset. Plassen som nå gjenstår må holdes av slik at vi har nødvendig snu- og møteplass oppe ved huset. Vi håper der er forståelse for disse problemene, og henstiller til at alle som bruker huset i byggeperioden, planlegger bruken på en slik måte at det i minst mulig grad behøves egen bil for å opprettholde aktivitetene.
© Hemmingstad Kultursenter

Grillfesten regna bort.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Den tradisjonelle grillfesten som Torsdagstreffet på Hemmingstad Kultursenter arrangerer hvert år, regna bokstavelig talt bort igjen.
Men, det var jo heller ikke første gangen det gikk den veien med været, så det var jo bare å flytte inn i peisestua som flere ganger før om årene. De som trosset været så ikke ut til å plages særlig av fuktigheten, og med dagens kjøkkenredskaper er det heller ingen stor utfordring å simulere grillingen innendørs, så maten kom på bordet den. Etter maten fikk vi en minikonsert med Kari Haug Woxmyhr og Darlene Kalleland fra folkemusikkgruppa Vesterled. Det ble presentert kjent og kjær musikk fra flere deler av verden. I neste uke drar Torsdagstreffet på tur til Borgøy hvor kumler står på menyen. Vi ønsker dem en god tur og håper at været har bedret seg litt til da.
© Hemmingstad Kultursenter

Er du klar for Aktiv sommer 2001?.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Er du klar til å være med på en aktiv sommer? Vi har nå klar noen sider med informasjon om noe av det du kan være med på i sommer.
Det er kultur- og fritidsavdelingen i Haugesund kommune som har samlet informasjonen som du finner på sidene. Ferieklubben er en av aktivitetene hvor kultur- og fritidsavdelingen også er ansvarlige for arrangementene. Dagens program for ferieklubben vil du finne her hver dag. Det vil også komme egne reportasjer fra enkelte arrangementer utover sommeren. [les mer]
© Hemmingstad Kultursenter

Kunstmappe 2000.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Årets julegave? - Årets spleisepresang til 40, 50 eller 60 årsjubilanten? - Noe for kunstklubben ?!.
I forbindelse med finansieringen av byggetrinn II på Hemmingstad, er det laget en feiende flott kunstmappe som du nå kan sikre deg ett eksemplar av. [Les mer]
© Hemmingstad Kultursenter

Aksjon Rusken i Fjellmyr vel 26.4.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Torsdag 26. april var det Aksjon Rusken dugnad på Fjellmyr med rydding av rusk og rask i velforeningens fellesarealer.
Men på Fjellmyr er Aksjon Rusken mer enn rydding, soping og spyling. Jobben i seg selv er viktig nok den, men det sosiale skal også ivaretas og da er er enhver anledning god, selv en ryddesjau. [les mer]
© Hemmingstad Kultursenter

Kulturreparatørene er i gang...

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Den etter hvert så omtalte skulpturen på Raglamyr får nå sin fortjente oppussing.
Radarparet Lasse Skjoldal og Bjørn Toft holder ord. Her går det ikke både vinter og vår fra ord til handling. Har vi sagt a, så får vi si b. "I dag har me lagt flisene og i mårå ska me fuga" forteller Lasse. Og med det pluss litt til er vel jobben gjort. Fra nå av vil vi kalles Kulturreparatørene sier Lasse Skjoldal. Og den tittelen skal de ha om vi får bestemme. På vegne av bydelen - takk for innsatsen.
© Hemmingstad Kultursenter

Rossabøskogen barnehage på besøk i hagen.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

I dag, onsdag 30. mai var 13 unger fra Rossabøskogen barnehage på besøk i hagen.
Ungene stortrives i hagen etter det vi kan se. De lurer litt på hvem som bor i det store huset, og kommer de tilbake en dag, så kan vi kanskje finne det ut sammen. Terrassen er en fin plass å spise nistematen sin på, så det er gjerne det første man gjør etter turen fram. Takk for de fine blomsterbukettene, og velkommen tilbake.
© Hemmingstad Kultursenter

Fjellmyr vel vinner potten!.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Potten som var avsatt til den velforening som fikk med seg flest turgåere under Norgesmarsjen på Hemmingstad søndag 2. september, gikk til Fjellmyr Vel.
Og som ikke det var nok - Fjellmyr Vel hadde også kafeen og fikk inn en god slump der også. Vi takker for samarbeidet og gratulerer med resultatet! Selv om været viste seg fra en noe våt side om morgenen denne søndagen, så treget ingen på at de likevel tok turen. Været klarnet opp og de som deltok, fikk en herlig tur i skogen. [les mer]
© Hemmingstad Kultursenter

Ny veg til bydelshuset!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Den gamle veien opp til Hemmingstad Kultursenter er nå stengt og den nye veien 100 meter lenger sør må benyttes både av fotgjengere og bilister.
Den gamle veien skal fungere som gangsti når anlegget er ferdig. Men mens vi venter må vi altså benytte den halvferdige nyeveien. Vi oppfordrer alle til å ferdes med aktsomhet i anleggsområdet og ikke gå etter gammel vane, da det dukker opp forandringer nesten daglig. Vi har anledning til å benytte parkeringsarealene ved Laastad & Co utenom deres åpningstid og anbefaler alle til å bruke dette alternativet.
© Hemmingstad Kultursenter

Et landemerke forsvinner!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Kranen som har vært ett landemerke på tomta til bydelshuset en god stund nå, måtte vike plassen i går, mandag 10. august.
Det er stadig ting som skal flyttes, løftes eller lesses av og på, men nå sto kranen i veien for en mur, og da måtte den vekk. Den blir nok savnet av de som nå må bære mer. Under arbeidet med demonteringen måtte man ha assistanse av gravemaskin for å få ut kranen. Det er jo noe mindre plass her nå enn da kranen ble satt opp. Men etter litt graving og triksing er nå kranen borte.
© Hemmingstad Kultursenter

Slik begynner nyåret i Søllerød.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Aflevér juletræet - og få en blomstrende busk til haven.
Aflevér juletræet - og få en blomstrende busk til haven.

Nu er det slut med julen og det pyntede juletræ i stuen. Men smid endelig ikke træet væk! For igen i år kan juletræet byttes til en ny, levende vækst til haven - hvis du bor i Søllerød Kommune.

For niende gang deltager vi i den landsdækkende kampagnedag med titlen: "Genbrug Juletræet". Den vil i år finde sted søndag den 6. januar kl. 10-15 på Trørødskolens parkeringsplads, Gl. Holtevej 2 i Vedbæk.

Møder du derfor op med dit brugte juletræ - uden rester af juletræspynten og uden juletræsfod - og er du mellem de 600 første, vil vi forære dig en blomstrende busk.

Til din nye busk vil vi også forære dig kompost og træflis, så busken kan få den bedste start i din forhave.

© Hemmingstad Kultursenter

Endelig parkeringsplass.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Nå er den øverste delen av den nye parkeringsplassen ved det nye bydelshuset endelig klar til bruk.
Når vi nå sier klar til bruk, så betyr ikke dette at arealet er ferdig. Det vil det heller ikke bli før bydelshuset skal åpnes. Arealet er ferdig planert og gruset, og altså frigitt til bruk for parkering. Vi har også fått montert lyskastere som bør kunne gjøre tilværelsen litt lysere for alle dem som beveger seg i dette området etter mørkets frembrudd. Det er den nye veien (anleggsveien) opp til bydelshuset som nå må benyttes enten man har behov for parkering eller bare skal innom en snartur og vil kjøre helt til døra.
© Hemmingstad Kultursenter

Bare rør!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Stadig nye rør for gass, støm, telefon, vann og avløp skal i bakken og da må det graves grøfter.
Denne type arbeid har det vert en del av den senere tid. Dette har til tider medført at besøkende til bydelshuset har blitt tvunget til å hoppe over åpne grøfter for å komme fram. Men dette får vi bare tåle om vi vil ha større bydelshus. Nå er vel det meste kommet i bakken, så disse problemene er vel stort sett forbi.
© Hemmingstad Kultursenter

Hemmingstad Barnehage lager trollsti i hagen.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Hemmingstad barnehage har vært i hagen igjen. Denne gangen var det for å lage trollsti.
Hemmingstad barnehage er stadig innom i hagen ved bydelshuset. Før jul i fjor hadde de grøtfest og nisse ute i hagen, og i går var det for å leke litt med troll. Det er naturligvis mye annet man også kan finne på i denne skogen, og denne gangen var ungene fra Hemmingstad barnehage ekstra heldige. De fikk boller av Helga på bydelshuset.
© Hemmingstad Kultursenter

Programmet for 2002 kommer på plass.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

1. desember 2001 gikk fristen ut for å søke om plass ved Hemmingstad Kultursenter.
Nå er vi snart ferdige med programeringen og har begynt å sende ut bekreftelser til brukerne. Foreløpig program er også lagt ut på internett og kan studeres i våre programsider. Nå legges også programmet for nybygget, så de som har søkt plass og ennå ikke har hørt noe fra oss kan kontrollere saken her. Har du behov for peisestua på hemmingstad, bør du ønske deg tirsdager eller torsdager. Treger du lillesalen er noe ledig på torsdager.
© Hemmingstad Kultursenter

Juleutstillingen 2001

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Så er årets juleutstilling avholdt. Huset bar preg av førjulstiden med bl.a. nisser, julekrus, porselen og broderte julekort.
En fin utstilling fra en del av de faste brukerne på huset pluss noen til. En jevn strøm av besøkende var innom både lørdag og søndag. Noen for å handle, andre for å la seg inspirere av de flotte utstillingene. I tillegg fikk samtlige sett nybygget som nå vokser frem som et spennende og fargerikt bygg. Til neste år vil vi kunne ha en juleutstilling i begge byggene der vi i tillegg til utstilling kan ha forskjellige aktiviteter for både barn og voksne. Da vil endelig Hemmingstad Kultursenter kunne bli samlingsstedet for søre bydels beboere. Vi gleder oss!
© Hemmingstad Kultursenter

Juleverksted i Porshaug vel!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Så er sesongen for juleverksteder i full gang, og lørdag 1. desember var det Porshaug vel sin dag på bydelshuset.
Det er jo på Porshaug Hemmingstad Kultursenter ligger, så det er vel naturlig at denne velforeningen er tidlig ute med sitt juleverksted. Etter hva vi kan finne ut så er det 5. gang denne velforeningen arragerer juleverksted på Hemmingstad, og hver gang har mellom 50 - 80 personer deltatt i aktivitetene. Denne teksten blir publisert på Internett lenge før kassen blir talt opp, så det er ennå usikkert hvor mange som vil delta i år. Men ruskeværet ser ikke ut til å stoppe beboerne på Porshaug. Se flere bilder her
© Hemmingstad Kultursenter

Uteområdet ved nybygget tar form.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Byggearbeidene som har pågått siden februar i år, gjør at brukere av eksisterende bygg til tider har vært nødt til å orientere seg grundig for å finne frem til døra. Nå nærmer vi oss slutten på denne perioden.
En av dem som er med på å legge siste hånd på verket utendørs er Egil Lampe. Og han skulle være godt kjent med virksomheten som skal inn i det nye bygget. Egil er nemlig en av flere tidligere brukere av fritidsklubben Melis som nå er tilbake i avdelingen som fagfolk i de forskjellige fagområdene som byggeprosessen omfattes av. Fritidsklubben Melis ble lagt ned i mars 1998. Men nå ser altså de unge i bydelen frem mot åpningen av det nye bygget som ventes ferdig i mars 2002.
© Hemmingstad Kultursenter

Asfalten legges.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

På morgenskvisten i dag, tirsdag 11.12, var maskinene og folka som skal legge asfalt på plass.
Selv om vi har sett frem til dette øyeblikket en stund nå, så vil disse arbeidene på nytt frata oss parkeringsplassen for en kort stund. Dette arbeidet vil vi sansynligvis være kvitt allerede i morgen, så da så. Når parkeringsplassen er ferdig håper vi at alle besøkende til bydelshuset benytter denne. Plassen oppe ved bydelshuset skal heretter kun brukes til av- og pålessing.
© Hemmingstad Kultursenter

Lillesalen er innviet

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Musikk hører med når et kulturbygg skal tas i bruk.
Vi er nok litt i forkant her, men anledningen var god syntes vi. Det var altså i forbindelse med kranselaget på nybygget at Kari Woxmyhr Bersaas og Darlene Kalleland markerte seg som de aller første til å fremføre musikk i det nye bydelshuset. Begge spiller i folkemusikkgruppa Vesterled som har brukt Hemmingstad som sin faste øvingsarena helt siden starten i 1995.
© Hemmingstad Kultursenter

Estrella rives.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Den 13. desember er det meste av Estrellabygget sør i Spannaveien, jevnet med jorden. Og med dette kan man nok si at en epoke i bydelens kulturliv er over.
Estrella ble bygget tidlig på 60-tallet og huset den gang Estrella konfeksjon som var en av flere konfeksjonsfabrikker i Haugesund på den tiden. Men i 1975 var de gode tidene for denne bransjen over i vårt land, og Estrella konfeksjon ble lagt ned. Men så, i mars 1976 satte man ned en plankomité som skulle bygge et nytt bydelshus til denne sterkt voksende bydelen. Og slikt tar jo litt tid har man lært, så i 1978 ble altså Estrella overtatt av Haugesund kommune og bygget om til midlertidig bydelshus. Siden den gang har mange hatt stor glede av dette bygget, ikke minst aktive ungdommer i fritidsklubben Melis som på deler av 80 tallet var blant landets mest markerte fritidsklubber.
© Hemmingstad Kultursenter

Sommeraktiviteter for alle!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Nå har vi klar en oversikt over sommerens aktivitetstilbud.

Ta en titt på disse sidene!

© Hemmingstad Kultursenter

Hemmingstad Filmhistoriske Selskab.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Filmklubb for ungdom og voksne.
Hemmingstad Filmhistoriske Selskab skal ha som formål å vekke interesse for film og filmhistorie. Dette gjennom forelesninger, diskusjonsgrupper og visning av trailers/filmklipp. Forskjellige tema vil bli presentert gjennom en årlig kalender. Det første året skal forfatter/cineast Niels Petter Solberg stå for presentasjonen. Møteplass er Hemmingstad Bydelshus. Kontigent er kr. 250,- pr. år. eller kr. 50,- pr visning. Er du interessert i film og vil møte andre som er det samme vil klubben tilby deg et spennende møte med filmhistoriens mange sider. Det er ikke en forutsetning at deltagerne skal ha store kunnskaper fra før, men være interessert i film. Alle dager for møte vil være søndag ettermiddag/kveld. For mer informasjon kontakt Niels Petter Solberg tlf. 52734900 / 91180925, eller klikk her Hjertelig velkommen !
© Hemmingstad Kultursenter

Vil du se litt av innsiden?

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Nybygget er nå såpass ferdig også på innsiden at det er lett å danne seg et bilde av hvordan huset kommer til å bli.
Vi har derfor tatt noen bilder fra enkelte rom, og disse kan du se ved å klikke her. I denne omgang er det storsal, kafe, og lillesal som blir presentert i halvferdig stand. Vi kommer tilbake med flere bilder og tegninger fra innsiden så snart vi bare kan, så det kan være lurt å titte innom her en gang i mellom.
© Hemmingstad Kultursenter

SOMMER REVY 2003

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

VIL DU SPILLE UNGDOMSREVY I SOMMER ?

Nå har du en unik sjanse til å være med som skuespiller på en spennende sommer-revy i perioden 23. juni tom 4. juli 2003.
Ungdom mellom 14 og 20 år vil over to uker få opplæring i skuespillerteknikk, dans og sang. Det hele avsluttes med en mini revy med humor og musikk. Vi øver på hverdagene fra kl.1000-1500 på Hemmingstad Kultursenter. Det er ingen forutsetning at du skal ha spilt revy eller teater før. Ta med deg godt humør og vær villig til å slippe deg løs i to morsomme uker med regissør Niels Petter Solberg ved Hemmingstad Kultursenter (www.hemmingstad.no) i Haugesund. Maks antall deltagere: 16 stk. Kursavgift. Kr. 500,- Påmelding innen 1. juni 2003 Påmelding via email: nielsp.hbh@chello.no eller tlf. 52734900/91180925
© Hemmingstad Kultursenter

Godt Nytt År!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Vi på Hemmingstad Kultursenter vil med dette få ønske alle et riktig godt nytt år. Og til våre samarbeidspartnere og brukere - velkommen tilbake i det nye året med ny og frisk innsats til beste for alle og enhver.
© Hemmingstad Kultursenter

Datatrøbbel

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Datatrøbbel har dessverre satt oss litt ut av spill for en periode.
Vår dataekspert her på bruket er på ferie og kommer ikke tilbake før 18. februar. Vi regner med at problemene løser seg raskt da. I mellomtiden har vi etablert et manuelt system som forhåpentligvis vil holde orden i systemet.
© Hemmingstad Kultursenter

Datatreff kommende helg

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Til helgen blir det nytt datatreff på Hemmingstad.
Datatreff er ingen ukjent aktivitet her på huset. Helt siden 1995 har Haugaland dataforening arrangert større og minder datatreff her på huset. Enkelte år opptil 4 pr. år. Denne gangen er det imidlertid UGH ( Ungdomsgruppa på Hemmingstad ) som står bak tiltaket. Du kan melde deg på ved å besøke UGH sine egne sider her
© Hemmingstad Kultursenter

PsychoLAN er i gang!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Klokka er nå 01:00 natt til lørdag og PsychoLAN er nå i gang på Hemmingstad Kultursenter. Og ikke nok med det - nå er også chello oppe.
Dette betyr altså at de godt og vel 50 ungdommene som har forskanset seg med sine PCer i storsalen, nå også kan surfe på internett. For mange kunder av UPC er det nok vel kjent at hele nettet har vært nede i flere dager. Faktisk i meste parten av landet. Holder nettet seg oppe kommer vi sikkert med oppdateringer utover natten, så det er bare å følge med!
© Hemmingstad Kultursenter

Datatreff med nåke atått.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Det kan være litt av en jobb å arrangere datatreff og det fikk ungdommene i UGH føle på kroppen når PsycoLAN gikk av stabelen i helgen.
Natt til søndag måtte brannvesenet rykke ut til arrangementet etter at en gjeng spøkefuler hadde satt på en røykmaskin inne i diskoteket som for anledningen ble brukt som sovesal. En kostbar spøk som vi kunne vært foruten. Mitt oppi det hele må vi likevel si at de få ungdommene som har bidratt i gjennomføringen har gjort en fin innsats i å få huset presentabelt igjen og klart for nye aktiviteter.
© Hemmingstad Kultursenter

FINSK FOTOKUNST I HEMMINGSTAD KULTURSENTER

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Hemmingstad Kultursenter i samarbeid med foreningen Norden, Haugesund åpner torsdag en utstilling av den kjente finske forfatter, journalist og fotograf Gøran Schildt. Schildt viser 47 fotografier fra sine mange reiser rundt i verden.
Motivene spenner vidt og handler om landskap, kulturmiljøer, mennesker, dyr og kunstverk fra flere verdensdeler. Utstillingen bør egne seg for både voksne og ungdom. Fotointeresserte, kulturinteresserte og reiseglade har ekstra å hente. Les mer
© Hemmingstad Kultursenter

Utstillingen “Brake” åpnes søndag 16.3

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Det er en annerledes utstilling som åpnes på Hemmingstad Kultursenter kl. 14, søndag 16. mars.
Det er Sigmund Sortland fra Haugesund som står bak objektene som nå stilles ut. Objektene er laget av brake og alle sammen er skeier med forskjellig, ofte overraskende, fasong. Sigmund Sortland forteller oss at skeiene har blitt til i en periode på 4-5 år. Arbeidene har ikke blitt til med tanke på offentlig utstilling. Dette har vært hobbyen som har gitt avkobling og terapi til sjel og sinn forteller Sortland.Utstillingen viser i alt 21 arbeider. I tilleg vil du finne litt tekst som beskriver prosessen.
© Hemmingstad Kultursenter

Fullt hus på Hemmingstad da utstillingen “Brake” ble åpnet søndag 16.3

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Sigmund Sortland og Hemmingstad kultursenter fikk overveldende respons da utstillingen "Brake" åpnet søndag 16.3.
Vi er etterhvert blitt vant til fulle hus og variasjon i aktivitetene etter at nybygget ble åpnet på Hemmingstad i september 2002. Men det er likevel ekstra hyggelig at alt slår til på en dag da vi har gleden av å åpne en debututstilling på huset.
© Hemmingstad Kultursenter

“Mord i kulissene” får strålende kritikk!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Haugesundsscenen får strålende kritikk for forestillingen “Mord i kulissene” som går på Hemmingstad kultursenter i disse dager.
Og dette er ikke ufortjent. Vi har sett stykket, og lattermusklene har ikke fått tilsvarende trim på svært lenge. Vi er naturligvis også svært fornøyde selv, som nå har fått bekreftet at nybygget og utrustningen i storsalen fungerer etter forutsetningene. Haugesundsscenen og regissør Niels Petter Solberg har her gjort et aldri så lite genistykke. Vi gleder oss allerede til neste anledning. For dem som ennå ikke har fått med seg forestillingen så er det ennå noen muligheter igjen. Siste forestilling er lørdag 29.3, så løp og kjøp!
© Hemmingstad Kultursenter

Revyskolen er i gang

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Det er en sprudlende gjeng ungdommer som nå er i gang med prøvene til sin aller første revy.
Ungdom mellom 14 og 20 år får over to uker få opplæring i skuespillerteknikk, dans og sang. Det hele avsluttes med en mini revy med humor og musikk. Det øves på hverdagene fra kl.1100-1500 på Hemmingstad Kultursenter. Kan du se hvor mange gutter det er på bildet? Kan du svare på dette spørsmålet så sender du en epost til post@hemmingstad.no med ditt svar og navn og adresse. Kanskje har vi en overraskelse på lur til en av dere.
© Hemmingstad Kultursenter

Karaoke fredag i UGH

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Går du med en liten vokalist i magen ? -Ja da er det bare å møte opp på UGH førstkommende fredag.
Det blir altså karaoke for alle penga nå på fredag. Og ikke nok med det, vi har fått oss egen laserdisk-spiller og har nå tilgang til en av distriktets største samlinger av orginal karaoke. Flotte premier! Dette må du bare få med deg! Laserdiskspilleren med 19 spillefilmer er gitt oss gratis av en privatperson.
© Hemmingstad Kultursenter

Fullt hus under vårsleppet på Hemmingstad

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Hemmingstad kultursenter trakk fullt hus når vårsleppet gikk av stabelen torsdag 27. mars.
Det var operasanger Elin Hestflått, filmhistoriker og kulturprodusent på Hemmingstad Niels Petter Solberg og Marie Thomasen som stod for de kulturelle innslagene. Det var andre gang Elin Hestflått fikk prøve storsalen som operascene. Første gang var 3. september i fjor, under åpningen av nybygget, men nå for første gang med en åpen konsert. Det blir nok ikke den siste. Marie Thomasen er godt kjent for harpeleiken, sangen sin, alle diktene og historiene. Hun har vært med på Hemmingstad siden starten i 1994. På vårsleppet ledet hun allsangen. Niels Petter Solberg viste sjeldne filmklipp av kjente norske filmskuespillere i Hollywood. Til slutt var det anledning til en omvisning rundt i de deler av Hemmingstad kultursenter som ennå ikke hadde vært i bruk denne dagen.
© Hemmingstad Kultursenter

Shirley Valentine

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Hemmingstad kultursenter og Brosteinsteateret ønsker velkommer til premiere på Shirley Valentine den 15. oktober 2003.
Shirley Valentine av Willy Russel med Irene Halseid i rollen som Shirley er historien om hverdagsmennesket Lilly. Hun er hjemmeværende husmor med voksne barn. Dagene går, og hjemme i leiligheten har hun ingen andre å betro seg til enn veggen. Til veggen forteller hun om livet sitt, om kjærligheten og om det som har vært. Men hun har da krav på en framtid også. Selv om barna har forlatt redet, har hun da fortsatt lengsler og håp. Så velger hun å gjøre opprør.

© Hemmingstad Kultursenter

Nye åpningstider fra høsten

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Som en følge av omorganiseringen i Haugesund kommune skal Hemmingstad Kultursenter redusere driften tilsvarende en halv stilling.
Denne omleggingen vil medføre en reduksjon i våre åpningstider. Vi har forsøkt å ta hensyn til den bruken avdelingen har hatt i det siste året når kuttet ble foretatt. Slik blir åpningstidene for høsten:
 • Mandag 10-22
 • Tirsdag 10-22
 • Onsdag 10-22
 • Torsdag 10-23
 • Fredag 10-24
 • Lørdag 12-17
 • Søndag 12-17
Det vil fortsatt være mulig å leie fra kl. 8 i ukedager ved leie til kurs og konferansevirksomhet. Ta kontakt med oss om annen leie utenom åpningstid.
© Hemmingstad Kultursenter

RØDHETTE og dyrene i skogen

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Hemmingstad Kultursenter og Brosteinsteateret presenterer familieforestillingen RØDHETTE med premiere den 12. november 2003 kl. 1800.
Historien om Rødhette er kjent for de fleste, men vår versjon byr også på andre overraskelser. Denne gang møter du et større persongalleri enn ulven, bestemor og jegermesteren. I tillegg møter du Rødhettes skolekamerater, familie og dyrene i skogen. Gjennom musikk, sang og dans skal skuespillerensemblet lede oss gjennom en time med humor og spenning for store og små.. [Les mer]
© Hemmingstad Kultursenter

Rossabøelever på besøk.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Torsdag var en gruppe elever fra Rossabø skole på besøk hos oss.
Denne gruppa arbeider med teater og dukketeater på skolen og var derfor spesielt interesserte i å se nærmere på scenografien til forestillingen om "Rødhette og dyrene i skogen" som har premiere her på onsdag. Som en liten bonus til huset viste jentene oss noen av de gamle sang-lekene de har arbeidet med på skolen i det siste. Gruppa har også vært her og sett en av prøvene på forestillingen.
© Hemmingstad Kultursenter

Enda en flott oppsetning fra Brosteinsteateret.

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Onsdag 12. november var det premiere på "Rødhette og dyrene i skogen" med Brosteinsteateret ved Hemmingstad Kultursenter. Og ennå en gang leverte denne gjengen en flott forestilling.
© Hemmingstad Kultursenter

SOMMER REVY 2004

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

VIL DU SPILLE UNGDOMSREVY I SOMMER ?

Nå har du en unik sjanse til å være med som skuespiller på en spennende sommer-revy i perioden 28 juni tom 9. juli 2003

Vi gjentar suksessen fra i fjor og inviterer ungdom mellom 14 og 20 år til et to ukers kurs i skuespillerteknikk, dans og sang. Det hele avsluttes med en mini revy med humor og musikk. Vi øver på hverdagene fra kl.1030-1500 på Hemmingstad Kultursenter. Det er ingen forutsetning at du skal ha spilt revy eller teater før. Ta med deg godt humør og vær villig til å slippe deg løs i to morsomme uker med regissør Niels Petter Solberg ved Hemmingstad Kultursenter (www.hemmingstad.no) i Haugesund. Maks antall deltagere: 18 stk. Kursavgift. Kr. 800,- Påmelding innen 1. juni 2004 Påmelding via email: nielsp.hbh@chello.no eller tlf. 52734900/91180925
© Hemmingstad Kultursenter

Leif Gunnar Høvring vant!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Fredag 7. mai gikk finalen i vårens karaokekonkurranse av stabelen i storsalen ved Hemmingstad Kultursenter.
I alt 7 ungdommer kom fram til finalen som rundt 30 publikummere fikk med seg. Og de innleide dommerne, Steinar Hetland og Bente Ormeland, kåret Leif Gunnar Høvring til seierherre.
© Hemmingstad Kultursenter

RØDHETTE & ULVEN

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

- og Prinsessen som ikke kunne smile

Premiere den 10. november 2004 kl. 1700 .

Historien om Rødhette er kjent for de fleste, men vår versjon byr også på andre overraskelser.
Denne gang møter du et større persongalleri enn ulven, bestemor og jegermesteren. I tillegg møter du Rødhettes skolekamerater, dyrene i skogen og Kongefamilien i landet der Rødhette bor. Gjennom musikk, sang og dans skal skuespillerensemblet lede oss gjennom en time med humor og spenning for små og store. Bill. pris kr. 110,- inkluderer grøt i Biografen Cafe, Hemmingstad Kultursenter. Billettene kan kjøpes I Biografen Cafe, Hemmingstad Kultursenter. Reservasjon kun for over 10 stk. på tlf. 52734905 [Les mer]
© Hemmingstad Kultursenter

Godt nyttår!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Hemmingstad Kultursenter ønsker alle et riktig godt nyttår!!
Kultursenteret har nå åpnet dørene igjen etter nyttår, og vi ønsker alle våre brukere hjertelig velkommne. Det skjer mye spennende på huset når vi nå setter kurs mot våren. For å nevne noe så er en ny teater oppsetning godt på vei, det er også planlagt litt mer oppussing i ungdomsavdelingen.
© Hemmingstad Kultursenter

Dagmar Løvvik er månedens utstiller

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Bildene på utstillingen i februar er malt av Dagmar Løvvik, f. 1921.
Dagmar Løvvik har malt bilder i 40 år. Flere av bildene er laget i 2004 og 2005. Hun har tidligere vært representert med noen bilder under fellesutstillinger i Haugesund (bl.a. i Haugesund Billedgalleri), men dette er første gang hun stiller ut alene. Løvvik har gått i lære hos flere av byens kunstmalere bl.a. Trygve Goa, og Olav Nygaard. Alle bildene på utstillingen, med unntak av 2, er til salgs.
© Hemmingstad Kultursenter

Fullt hus på Torsdagstreffet

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Nå har Torsdagstreffet på Hemmingstad sprengt alle grenser. Peisestua har plass til 40, men torsdag 10. mars var det 45 pensjonister tilstede.
En fast gjeng med ildsjeler må få æren for det betydelige oppsvinget vi nå ser på torsdager.
© Hemmingstad Kultursenter

Endelig vår!!!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Onsdag 30. mars var rundt 35 ungdommer samlet rundt grillen ved Hemmingstad Kultursenter. Pølser og brus stod på menyen.
Grillsjef Svenn-Andre Vestvik grillet det han klarte når 35 sultne ungdommer samlet seg på basketbanen utenfor kultursenteret onsdag kveld. Også andre aktiviteter fant sted mens pølsene svidde seg på grillen. Landhockey, ring kasting og fotball. Våren er kommet og ungdommene ville være ute, tiltross for at lokalene inne ble åpnet valgte de fleste og tilbringe den fine vårkvelden utenfor. Noe av grunnen er nok at Jørgen Nilsen lovte at han skulle spise 20 pølser. Noe som han klarte og fikk utdelt gavekort fra Platekompaniet.
© Hemmingstad Kultursenter

Hemmingstad Kultursenter har passert 500 000 besøkende

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Allerede tidlig i fjor høst kunne vi se at Hemmingstad Kultursenter en gang i løpet av våren 2009 ville passere 500 000 besøkende siden 1. januar 2000.
Vi har ennå ikke det helt nøyaktige tidspunkt for begivenheten, men i skrivende stund har vi inne 500 672. Vi har også liggende 192 arrangementer som ikke er registrert. Når dette er gjort kan vi finne tilbake til den riktige datoen, og også til den brukergruppen som tippet oss over 500 000 besøkende. En markering venter til den heldige. Så får vi håpe at de som ennå ikke har levert tall sørger for at vi snart kan finne svaret.
© Hemmingstad Kultursenter

Riv bydelshusene!

Publisert av: Jan Sverre Samuelsen,
den . .

Haugesunds Avis har fått en etterlengtet ansiktsløfting på sine nettsider. I denne forbindelse presenterer avisen et nytt debattforum hvor noen utvalgte er invitert til å dra i gang debatten. Roar E Jacobsen fra kulturredaksjonen er blant dem. Hans første tema har overskriften "Riv bydelshusene", og nå vil noen rive Haugesunds Avis.
Jeg vil først av alt gratulere Haugesunds Avis med sine nye nettsider, også bloggen.Så til tema. Jeg er naturligvis uenig i konklusjonen, men jeg ønsker debatten hjertelig velkommen. Roar E Jacobsen har ikke brydd seg med å sjekke fakta før han skrev sitt innlegg. Da hadde det heller ikke vært så mye å skrive om kanskje. Men for all del, det kritiske søkelyset og debatten er det aller beste utgangspunkt for alle som ønsker å bli bedre uansett hvor gode vi måtte tro at vi er. Jeg legger inn mitt eget innlegg i debatten så snart sidene til Haugesunds Avis er oppe igjen. I skrivende stund er de altså ikke det.Så, oppfordringen går til alle - ta del i debatten.