(Vesterled)

Fra venstre: Arvid Bjerkenes, Harald Lothe Eriksen,
Kari Haug Woxmyhr, Ivar Rudi
 

Tradisjonelt inspirert musikk fra Irland og Skotland

The band: (Fra venstre)
Ivar Rudi Fløyter, munnspill, rytmeinstrumenter, sang
Harald Lothe Eriksen Gitar, sang, bodhran
Arvid Bjerkenes Bass, gitar, bodhran, sang
Kari Haug Woxmyhr Fele, sang

Vesterled ble startet i august -94, opprinnelig som et hus-band i en lokal pub i Haugesund. Navnet "Vesterled" stammer fra Vikingene. Når disse seilte vestover på sine "pakke turer" til Lindisfarne, Iona, Cork eller hvor de nå enn dro, var de nødt til å dra i "Vesterled".

Bandets repertoar er i hovedsak Irish/Skotsk, på grunn av medlemmenes spesielle lidenskap for den "levende" keltiske musikken fra vår egen del av verden. Men fortvil ikke - nå øver bandet inn norsk musikk også.


Harald Lothe Eriksen

Harald kom med i Vesterled i mars -95 (sang & gitar) ingen ville synge, så det trengtes en sanger!?. Han hadde aldri spilt i noen gruppe før, men hadde hamret i vei på gitaren sin siden midt i tenårene. Han begynte som pub sanger i -69, og sang for regningen i fire år. Harald sine offentlige opptredener har stort sett vært i forbindelse med teater, hvor han har hatt flere hovedroller i stykker som Tolvskillingsoperaen og Guys & Dolls. Han tapte sitt hjerte til den Irske musikken i Belfast i -80. Harald har, sammen med sin hustru, arrangert sommerleirer for barn og ungdom fra nord Irland fra -78 til -93, så han har vært regelmessig i Irland siden -80. Det er særlig de Irske balladene som beveger meg sier han.


Arvid Bjerkenes

Er stolt av å være den eneste i bandet som har besøkt Hebridene. Til daglig er han lærer i ungdomsskolen, med musikk som hovedfag. Om kvelden liker han å spille tradisjonell musikk, noe som har en tendens til å ta overhånd.


Ivar Rudi

Ivar er en etablert biledkunstner som behersker mange teknikker. Også han er hekta på Irsk musikk og spiller diverse fløyter, munnspill, og skjeer i tillegg til vokal. I flere år var han medlem av Vestlandsfanden, et av Norges mest turnerende band. Men etter deres 2. album hoppet han av den karusellen.


Kari Haug Woxmyhr

Kari har solid bakgrunn i bl.a sin utdannelse fra musikkonservatoriet i Stavanger. Hun er fast medlem i vårt lokale symfoniorkester, og spiller også for leikarringen i tillegg til sin faste plass i Vesterled.


[epost] [in english][redaktøren]